Een 4,7 op basis van 231 Google reviews!
De troffelvloer, ook wel mortelvloer, is op het gebied van industriële vloeren een echt paradepaardje van Coatingvloer.nl. De vloerafwerking bestaat uit grind gemengd met kunsthars. Bij een industriële toepassing kiezen we voor epoxy, omdat deze kunsthars over zeer sterke eigenschappen beschikt. De troffelvloer kan ook in polyurethaan uitgevoerd worden om meer comfortabele eigenschappen te creëren of met acrylaat voor een zeer korte droogtijd. Op die manier is er sprake van een unieke woonvloer. Coatingvloer.nl is gevestigd in Amsterdam, maar levert troffelvloeren in heel Nederland. In de praktijk zijn het vooral bedrijven in de industriële sector die voor deze vloerafwerking kiezen. En dat is niet gek, gezien de vele voordelen.
Bent u op zoek naar een troffelvloer voor uw bedrijf? Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem telefonisch contact met ons op.
Natuurlijk wilt u dat de vloer precies past bij uw ruimte en wensen. En dat willen wij ook. Daarom heeft u bij ons de keuze uit veel verschillende opties en kleuren. Om zeker te weten dat u de goede keuze maakt, vindt u hieronder de belangrijkste kenmerken van een troffelvloer.
Designvloeren | Populairste toepassing | Belangrijkste eigenschap | Samenstelling | Aantal kleuren | Laagdikte | Vloerverwarming | Prijs €/m2 |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Troffelvloer | Industriële sector (bedrijfsvloer, garagevloer, fabrieksvloer, werkplaatsvloer, keukenvloer en bakkerijvloer) | Zwaar belastbaar, vloeistofdicht, onderhoudsvriendelijk, naadloos, duurzaam en praktisch | 100% epoxy | 50 | 4,0 mm – 6,0 mm | Ja | Vanaf € 57,22 |
Neem voor vragen of meer informatie over een troffelvloer gerust contact met ons op. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze showroom. Hier bekijkt u ons gehele assortiment vloeren.
Bel: 020 845 2650 Gratis prijsberekening Foto’s recente projecten
Een troffelvloer is een gietvloer die bestaat uit fijngemalen grind gemengd met kunsthars. Dit mengsel noemen we de vloermortel. Hieraan voegen we een kleurpigment toe om verschillende troffelvloer kleuren te creëren. De troffelvloer leent zijn naam aan het gereedschap waarmee de vloer wordt aangebracht: een troffel. Een troffel bestaat uit een metalen blad aan een geboden steel met daaraan een handvat en lijkt enigszins op een strandschep. Dit gereedschap is bedoeld voor het aanbrengen en uitstrijken van gips, specie of natuurlijk de troffelvloer. In de meeste gevallen is de kunsthars die voor een troffelvloer wordt gebruikt epoxy, omdat deze kunsthars zeer sterke eigenschappen heeft. Dit is dan ook direct de reden waarom een troffelvloer heel populair is in de industriële sector. De vloer is geschikt voor zware belasting, is vloeistofdicht en zeer onderhoudsvriendelijk.
Een troffelvloer brengt veel voordelen met zich mee. Ontdek de belangrijkste:
Het belangrijkste verschil tussen een troffelvloer en een gietvloer is het materiaal waarvan ieder type vloer gemaakt wordt en de daarbij behorende eigenschappen. Daarnaast verschillen de manieren van aanbrengen, een troffelvloer wordt gestort en over de vloer uitgesmeerd, terwijl gietvloeren grotendeels zelf uitvloeien over de ondergrond nadat ze op het oppervlak gegoten zijn.
Een troffelvloer bestaat doorgaans uit fijngemalen grindkorrels vermengd met epoxyhars. De combinatie van deze materialen zorgt voor een extreem harde en slijtvaste troffelvloer. Gietvloeren worden veelal van polyurethaan gemaakt, wat een licht flexibele en comfortabele vloer oplevert. Deze materialen hebben ook verschillende droogtijden, waardoor de duur van het aanbrengproces kan verschillen. We kunnen voor uw specifieke situatie berekenen hoelang het aanbrengen van een troffelvloer duurt. Een laatste verschil is de dikte van beide vloertypes. Een gietvloer heeft doorgaans een dikte van 2,0 mm tot 3,0 mm. Daarentegen heeft een troffelvloer een gemiddelde dikte van 4,0 mm tot 6,0 mm.
De droogtijd van een troffelvloer verschilt per type kunsthars dat we gebruiken voor de samenstelling van de vloer. Troffelvloeren op basis van epoxy en polyurethaan moeten langer drogen dan troffelvloeren met een acrylaat-basis. Als het voor u van belang is dat de bedrijfsprocessen niet te lang stil komen te liggen, dan is acrylaat (MMA) de beste keuze voor uw troffelvloer. Dit materiaal heeft een uithardingstijd van slechts twee uur, waardoor de vloer binnen een dag gelegd en weer in gebruik genomen kan worden. Epoxy is ook een geliefde keuze voor bedrijven omdat dit materiaal nog sterker is dan acrylaat en daardoor beter bestand is tegen zware chemische en mechanische belasting. Een troffelvloer van epoxyhars heeft echter wel een langere droogtijd. Per laag moet de troffelvloer van epoxy 24 uur uitharden, na 48 uur is de troffelvloer belastbaar en volledige chemische uitharding neemt een week in beslag. Hetzelfde geldt voor polyurethaan troffelvloeren, deze worden vooral gekozen voor ruimtes waar comfort belangrijk is zoals in woningen.
Dankzij de unieke en veelzijdige eigenschappen van de troffelvloer is er sprake van een brede toepassing. Er is bijvoorbeeld een afwerking mogelijk met holle plinten. Dat maakt deze vloer in het bijzonder geschikt voor toepassing in vochtige en sanitaire ruimtes. Daarnaast wordt dit type vloer veel gebruikt in bedrijfsruimtes, omdat de troffelvloer enerzijds bestand is tegen zware mechanische en chemische belasting en anderzijds eenvoudig is te reinigen en dus hygiënisch werken makkelijker maakt.
De troffelvloer passen we bij Coatingvloer.nl in uiteenlopende bedrijven en ruimtes toe, zoals in grootkeukens, slagerijen, garagebedrijven, koelcellen, werkplaatsen, horecagelegenheden, productiehallen, winkels en bouwmarkten. Hygiëne is een belangrijke eis voor veel bedrijfsruimtes, daarom is een vloer die eenvoudig kan worden schoongemaakt en onderhouden zeer wenselijk. Het egale, vloeistofdichte oppervlak van een troffelvloer maakt u eenvoudig schoon. Daarbij is een troffelvloer een harde, zeer slijtvaste vloer die niet gevoelig is voor krassen en andere beschadigingen.
Deze vloer is in alle opzichten multifunctioneel en is behalve praktisch in gebruik, ook nog eens schitterend om te zien. De uitstraling passen we geheel aan uw wensen en ruimte aan. Daarom is een troffelvloer ook toepasbaar in moderne interieurs van woningen. De vloer is minder gevoelig voor krassen dan andere gietvloeren en kan uitstekend gecombineerd worden met vloerverwarming. Verder kunt u uit allerlei troffelvloer kleuren kiezen, om de vloer zo persoonlijk mogelijk te maken.
Een troffelvloer is een ideale vloer voor in uw badkamer. Dit komt vanwege de waterafstotende eigenschappen en de naadloze afdichting. Met behulp van een trekker maakt u uw badkamervloer gemakkelijk droog. Naast het functionele aspect is een troffelvloer ook strak en modern. U kiest zelf uw kleur uit. Dankzij ons brede aanbod combineert u uw troffelvloer gemakkelijk met de gewenste wandtegels. De trends van nu zijn: volledig glad gestuukte badkamerwanden of extreem grote wandtegels.
De troffelvloer is één van onze beste garagevloeren. Voorheen zagen we de troffelvloer vooral in fabriekshallen, vanwege de vloeistofdichte en zwaar belastbare eigenschappen. Inmiddels is de troffelvloer een bekende in veel meer omgevingen, waaronder garages. Dat is niet verrassend omdat die kwaliteiten ook belangrijk zijn voor garagevloeren. In garages brengen we een mengsel van fijngemalen steentjes en epoxyhars aan. Ook in uw garage kunt u kiezen uit 50 verschillende troffelvloer kleuren.
Het is in de eerste plaats belangrijk dat de troffelvloer voldoet aan hoge standaarden op praktisch en technisch gebied. Er zijn meerdere opties mogelijk om tot een unieke afwerking te komen. Zo bieden we meerdere antislipgradaties aan voor het creëren van een extra veilige vloer. Daarnaast zal de uitstraling natuurlijk in het ene bedrijf belangrijker zijn dan in het andere bedrijf. Troffelvloer kleuren hebben veel invloed op het uiteindelijke resultaat. Indien gewenst leveren we de troffelvloer in elke mogelijke kleur, al dan niet in combinatie met bijvoorbeeld uw bedrijfslogo erin verwerkt.
Onze troffelvloeren komen in 50 verschillende kleuren. Van lichte tot donkere nuances en van enkele tot gemixte troffelvloer kleuren. Daarnaast bieden we, net als bij gietvloeren, de mogelijkheid om een slijtvaste print in de vloer te laten verwerken. We brengen regelmatig patronen aan in troffelvloeren, waaronder bewegwijzering en bedrijfslogo’s. Maar daar houden de mogelijkheden niet op. Het is zelfs mogelijk om een foto in de vloer te laten verwerken met verschillende troffelvloer kleuren, als de resolutie maar hoog genoeg is. De mogelijkheden van troffelvloeren met een print zijn dus bijna oneindig.
Bij troffelvloer kleuren met een enkele kleuruitvoering spreken we van een solotint. Solo of uni betekent dat we uw troffelvloer in één enkele kleur samenstellen. Dit kan in lichte en donkere kleurnuances, van licht betongrijs tot groen, rood en marineblauw. Omdat het vloerdesign en de troffelvloer kleur veel invloed hebben op de uitstraling is dit deze vloer uitstekende manier om een specifieke sfeer te creëren. De solotint zorgt in iedere ruimte voor een strakke, moderne aanblik.
Kiest u voor een grijze troffelvloer? Ontdek dan welke kleur muur daarbij past.
Eén enkele kleur fijngemalen grind vormt de basis voor deze vloer. Naast dat de troffelvloer kleur voor eenheid zorgt zijn ook de standaard eigenschappen van de vloer een waardevolle toevoeging aan bedrijfsruimtes. Zo is deze slijtvaste vloeren bij uitstek geschikt voor industriële toepassingen, bijvoorbeeld in ruimtes waar u met zware voertuigen en machines werkt. Ook is de gekleurde troffelvloer chemicaliën- en vochtbestendig, deze vloeistoffen hebben geen effect op de kleur van de vloer. Hoewel we de troffelvloer vooral in bedrijfspanden plaatsen, gelden al deze voordelen en het effect van een solotint troffelvloer kleur ook voor woonruimtes.
Naast de solotint bieden we u gemengde troffelvloer kleuren aan. Voor deze troffelvloer kleuren mengen we verschillende tinten grind door elkaar. Het effect is levendiger dan de solotint en heeft als voordeel dat kleine vuiltjes en stofjes minder snel opvallen. Zeker in bedrijven waar de werkruimte representatief moet ogen, ook op een drukke dag, is een mix van gekleurd grind een echte aanrader. Naast dat een mix van troffelvloer kleuren goed oogt, is het ook een leuke manier om de ruimte een helder en dynamisch uiterlijk te geven. Bovendien kunnen wij bij een troffelvloer met meerdere kleuren ook patronen laten terugkomen in de vloer. Waar gaat uw voorkeur naar uit, een kleurrijke of neutrale troffelvloer kleur?
De prijs van een troffelvloer komt tot stand door een aantal factoren. Denk hierbij aan de oppervlakte, materiaal, arbeidsuren, de voorbereiding van de ondergrond en eventuele extra opties, zoals een antislipuitvoering. We werken bij Coatingvloer.nl in Amsterdam met lagere prijzen zodra de oppervlakte toeneemt. Door de troffelvloer op een groot oppervlakte aan te brengen, profiteert u dus van een voordeligere prijs per m2. De prijs scheelt namelijk aanzienlijk per m2 als het een oppervlakte betreft van 200 m2 in vergelijking met bijvoorbeeld 30 m2.
We krijgen regelmatig de vraag: wat kost een troffelvloer per m2? In onderstaand tabel bekijkt u de gemiddelde prijs voor een troffelvloer per m2. Benieuwd naar de exacte kosten in uw situatie? Vraag een vrijblijvende offerte aan.
Troffelvloer prijs | Prijs per m2 (excl. btw) |
---|---|
Troffelvloer 20 – 50 m2 | Vaste prijs € 3.750,- |
Troffelvloer 51 – 100 m2 | € 90,78 per m2 |
Troffelvloer 101 – 150 m2 | € 62,89 per m2 |
Troffelvloer 151 – 200 m2 | € 57,22 per m2 |
Zoals u kunt zien in bovenstaande tabel is de troffelvloer prijs per m2 lager naarmate u meer vierkante meters bij ons afneemt. Dit komt omdat onze arbeidskosten per project vaststaan. Wilt u meer vierkante meters laten leggen, dan kunnen we gemakkelijk meer voor u aanbrengen. Bent u op zoek naar een troffelvloer voor in uw woning, dan staat de oppervlakte vast. Een manier om alsnog van een lagere prijs per vierkante meter te profiteren is door uw vloer samen met uw buren bij ons af te nemen. Onze burenkorting is met name handig in de nieuwbouw!
Een troffelvloer die om industriële redenen wordt aangeschaft, brengen we aan in combinatie met epoxy. Dit is de beste materiaalkeuze voor industriële toepassingen, omdat het sterke eigenschappen heeft. Indien gewenst kunnen we de droogtijd van de troffelvloer sterk verkorten door de vloermortel aan te maken met acrylaat in plaats van epoxy. Dit levert echter wel een minder krachtige troffelvloer op. Ook polyurethaan is een optie voor troffelvloeren, deze soort kunsthars gebruiken we eigenlijk alleen wanneer de troffelvloer in een woonruimte komt te liggen waar het comfort van de vloer prioriteit krijgt boven belastbaarheid.
Het grind dat we fijnmalen voor de troffelvloer is riviergrind afkomstig uit rivieren zoals de Rijn en de Maas. Voor het aanbrengen van de vloer verven we het ultrafijne grind in de gewenste kleur, zo komen de troffelvloer kleuren tot stand. Welke kleur troffelvloer heeft u in gedachten voor uw bedrijfshal, garage of woonkamer? Voor een betonlook kiest u voor een zachte grijstint, maar als u een opvallendere kleur wil zoals rood, blauw of geel dan verwerken we het grind in een van die kleuren. En wat dacht u van een meerkleurige troffelvloer? Overleg met onze adviseurs en stel uw persoonlijke troffelvloer kleur samen.
Een troffelvloer kan met verschillende soorten stenen opgevuld worden. Bij Coatingvloer.nl brengen we de gietvloer aan met fijngemalen grind. Grind is zeer bestendig en sterk, waardoor u geniet van een slijtvaste vloer die jarenlang even mooi blijft. Een voorbeeld van een ander vulmiddel is marmerkorrels. Dit zorgt voor een prachtige, natuurlijke vloer. Het nadeel van grove marmerkorrels is dat dit minder fijn aanvoelt onder uw voeten. Daarnaast is marmertapijt duurder dan een troffelvloer bestaande uit grind.
“In onze werkplaats kozen we voor een troffelvloer. Geen moment spijt van. De vloer is bestemd tegen zware objecten en zeer onderhoudsvriendelijk.”– Jacob uit Amsterdam
Het aanbrengen van een troffelvloer doen we in stappen. De vloer is geschikt voor iedere ondervloer die vormvast, droog en vetvrij is. De ondervloer hoeft niet helemaal egaal te zijn en mag zelfs beschadigd zijn. De troffelvloer trekt namelijk ook een slechte ondergrond strak en vlak. Als u een handige doe-het-zelver bent kunt u de troffelvloer zelf aanleggen. De keuze is natuurlijk volledig aan uzelf, maar wij raden het aan om uw troffelvloer door onze gespecialiseerde vakmensen aan te laten leggen. We zorgen voor een optimale projectbegeleiding, waarbij we de stappen met u doornemen en voorafgaand langskomen voor een projectbezoek. Daarnaast bieden we u garantie op uw troffelvloer, die u niet heeft als u zelf aan de slag gaat met het leggen van een troffelvloer.
Heeft u momenteel en troffelvloer liggen en wilt u deze verwijderen? Laat dit over aan de specialist. Indien u een nieuwe gietvloer of troffelvloer wenst, dan bieden wij de mogelijkheid om de verwijdering van uw huidige troffelvloer door ons te laten verzorgen. Voordat we uw nieuwe gietvloer aanbrengen, zorgen we dat uw ondergrond gebruiksklaar is. We komen in alle gevallen ter voorinspectie bij u thuis langs. Hierbij beoordelen we of uw troffelvloer verwijdert dient te worden of dat we (een deel van) het vloersysteem hergebruiken.
Een troffelvloer heeft een gemiddelde dikte van 4,0 mm tot 6,0 mm. De dikte van de troffelvloer wordt bepaald door het beoogde gebruik van de vloer en de belasting. Daarnaast is de dikte afhankelijk van het formaat van de grindkorrels. Bij een fijnere korrelgrootte kan ook de laag kunsthars dunner worden aangebracht.
De overeenkomst tussen troffelvloeren en korreltapijt of steentapijt is het gebruik van fijngemalen grind in combinatie met een bindende kunsthars. Voor steentapijt of korreltapijt worden echter veel grovere korrels gebruikt, zodat het oppervlak een opvallende structuur krijgt. Dit geeft de vloer een levendig karakter en heeft dus hoofdzakelijk een esthetische reden. De grind die gebruikt wordt voor troffelvloeren is zo fijn gemalen dat dit geen zichtbaar effect oplevert. In het geval van troffelvloeren is de toevoeging van grind vooral bedoeld om de vloer extra krachtig te maken.
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam
Na ontvangst van uw offerte nodigen we u uit voor een afspraak in onze showroom. We zijn op kantoortijden geopend van maandag tot en met zaterdag.
Benieuwd hoe een troffelvloer er in het echt uitziet en voelt? Vraag een vrijblijvende prijsopgave aan om een afspraak te maken met een van onze specialisten en breng een bezoek aan onze showroom in Amsterdam. We laten u graag onze collectie vloeren zien, voorzien u van passend advies en geven u een prijsindicatie. Zo weet u direct waar u aan toe bent. We hebben in Amsterdam talloze vloeren tentoongesteld, zodat u een bron van inspiratie heeft voor uw nieuwe vloer. Maak vooraf een afspraak, dan kunnen we u uitgebreid adviseren. Hieronder vindt u onze contactgegevens.
Wilt u graag meer weten over een troffelvloer? Neem contact met ons op of maak telefonisch eenvoudig een afspraak voor een bezoek aan onze showroom in Amsterdam. Hier vindt u een uitgebreid assortiment gietvloeren, waaronder troffelvloeren. Via onderstaande button vraagt u direct een gratis prijsberekening aan.
Bel: 020 845 2650 Gratis prijsberekening
Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.