Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Inspiratie: warme woonkamer

Gaat u de woonkamer (opnieuw) inrichten? Dan heeft u vast al in gedachten welke interieurstijl of uitstraling u wenst. Het belangrijkst is de basis, zeker bij het kiezen van de ondergrond zoals de vloeren en de achtergrond in de vorm van de muren.

Veel mensen kiezen voor een gestroomlijnd design met een knus en huiselijk gevoel. Bij het zoeken van inspiratie loopt u er misschien tegenaan dat dit een tegenstelling oplevert. Het lijkt soms wel of de keuze ligt tussen een vol en gezellig boho huis styling en een kil en strakke minimalistische look. Hoe kunt u nu de woonkamer inspiratie warm en toch strak laten overkomen?

Een warm interieur

Een warm interieur wil zeggen dat gekozen wordt voor warme kleuren en materialen in de styling. Denk bijvoorbeeld aan helderblauw als kleur die koel overkomt, terwijl diep bordeauxrood bij uitstek een warme kleur is. U kunt voor uw woonkamer inspiratie warm en koud vergelijken, zodat u een indruk krijgt van het verschil voor de gehele uitstraling.

Een warme ambiance creëer je bijvoorbeeld met zwaar hout en luxe stoffen. Voor een moderne inrichting kan dit al gauw te veel zijn. Is het dan zo dat met een bepaalde interieurstijl een warme woonkamer onmogelijk is? Nee, zeker niet!

Interieurstijlen met een warme uitstraling

Eigenlijk is elke interieurstijl wel warm in te richten. Vloerkleden, kussens en gordijnen zijn perfecte accessoires om de sfeer mee te beïnvloeden. Ook de muren en vloeren hebben hier grote invloed op, maar hier kiezen de meeste mensen toch voor een minder sprekende kleur.

Warme wandkleuren

Wit is nog steeds een veelgekozen wandkleur, dit geeft een neutrale uitstraling maar het kan erg kil zijn. Het is zeker mogelijk om de wanden een neutrale en toch warme kleur te geven. Denk bijvoorbeeld aan warmgrijs, beige of terracotta.

Een gietvloer met een warme uitstraling

Met een goede basis kunt u er zeker van zijn dat uw woonkamer de uitstraling krijgt die u voor ogen heeft. Er wordt wel eens gedacht dat een gietvloer altijd de ondergrond vormt voor een industriële en kille ruimte. Niets is minder waar, omdat u vrijwel alle kleuren kunt kiezen.

Denk aan zandkleuren voor een rustige uitstraling die niets afdoet aan de knusse ambiance. Wat een heel mooi levendig effect geeft, zijn onze betonlook vloeren. Hierbij worden twee kleuren gemengd zodat een licht lijnenspel in de vloer ontstaat.

Bent u niet bang voor een sprekende kleur in uw woonruimte? Dan is zelfs het warme bordeauxrood mogelijk, of een donkerbruine chocoladetint.

Aan de slag

Uw woonkamer inspiratie warm en sfeervol over laten komen? Kies dan voor een sfeervolle basis met een gietvloer in de kleur van uw keuze. Of u nu kiest voor een strakke inrichting met enkele accessoires of voor een huiselijke sfeer met veel kleden en kussens: met een gietvloer bent u zeker van een prachtige ondergrond voor warmte en gezelligheid in huis.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.