Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Voordelen van vloerkoeling

Hitte heeft het unieke vermogen om zelfs de meest sereen ingerichte ruimtes oncomfortabel te maken. Hoewel airconditioning een oplossing kan bieden, houdt u uw huis met vloerkoeling op een effectieve en stijlvolle manier koel. Wat zijn de voordelen van vloerkoeling? En hoe draagt een frisse vloer in uw huis bij aan het binnenklimaat?

De voordelen van vloerkoeling: een frisse vloer in uw huis

Comfort is een belangrijk voordeel. Terwijl traditionele airconditioning systemen de lucht koelen, zorgt vloerkoeling voor een frisse, aangename vloer onder uw voeten. Door via de vloer te koelen bereikt u alle hoeken van uw huis. Ontdek hieronder meer manieren waarop dit koelsysteem uw woonervaring kan verbeteren.

Consistente koeling

In tegenstelling tot traditionele airconditioning systemen, biedt vloerkoeling een gelijkmatige koeling van uw ruimte. De vloer geeft op alle plaatsen evenveel koelte af in plaats van een enkele koude luchtstroom uit de airco. Hierdoor blijft de temperatuur overal in huis aangenaam, zonder grote verschillen tussen koude en warme zones te creëren.

Efficiëntie en energiebesparing

Een ander voordeel van vloerkoeling is de energie-efficiëntie. Omdat het systeem de vloer koelt in plaats van de lucht, gebruikt het minder energie, wat kan leiden tot aanzienlijke besparingen op uw energierekening.

Verbetering van de luchtkwaliteit

Als u gezond en veilig uw huis wil koelen is vloerkoeling een uitstekende optie. Hiermee kan u de luchtkwaliteit in uw huis verbeteren, omdat het de verspreiding van stof en allergenen minimaliseert, wat vooral gunstig is voor mensen met allergieën of astma. Extra luchtstromen van airco’s laten stof opwaaien en bovendien moeten airco’s regelmatig onderhouden worden om te voorkomen dat ze ‘vuile’ lucht de ruimte inblazen. Met vloerkoeling bent u in een klap van deze zorgen af.

Stil en onopvallend

Met alle apparatuur waar we onze huizen mee vullen halen we vaak ook extra geluidsvervuiling binnen. Bij vloerkoeling is dat gelukkig niet zo. In tegenstelling tot luidruchtige airconditioners en ventilatoren, werkt vloerkoeling stil en onopvallend. Dit maakt het de perfecte keuze voor huiseigenaren die waarde hechten aan rust en stilte.

Verhoogde woningwaarde

Investeren in vloerkoeling kan de waarde van uw huis verhogen. Het is een aantrekkelijke functie voor potentiële kopers, vooral nu we te maken krijgen met steeds warmere lentes en zomers.

Onderhoud en levensduur van vloerkoeling

Vloerkoelingssystemen zijn ontworpen om lang mee te gaan en vereisen minimaal onderhoud. Vloerverwarming en -koeling gaat gemiddeld 50 jaar mee. De meeste fabrikanten geven 10 jaar garantie op de leidingen. Dit maakt deze systemen op lange termijn een kosteneffectieve oplossing voor uw koelbehoeften en ook dat behoort tot de voordelen van vloerkoeling.

Hoe werkt vloerkoeling?

De werking van vloerkoeling bestaat uit drie onderdelen:

  • Stralingskoeling
  • Het gebruik van leidingen
  • Temperatuurregeling

Met vloerkoeling kunt u de temperatuur in elke kamer afzonderlijk regelen. Dit betekent dat u verschillende temperaturen kunt instellen voor verschillende delen van uw huis, afhankelijk van uw persoonlijke comfort. In plaats van de lucht te koelen, werkt vloerkoeling door de vloer te koelen. Vervolgens straalt de vloer de kou uit naar de rest van de ruimte. De koele vloer absorbeert daarna de warmte in de kamer, waardoor de ruimte koeler aanvoelt. Om de vloer te koelen loopt er een netwerk van leidingen onder uw vloer. Door deze leidingen stroomt koud water, dat de warmte uit de vloer absorbeert en de ruimte koelt.

Is vloerkoeling geschikt voor uw huis?

Hoewel er veel voordelen aan dit systeem zitten, is het belangrijk om te overwegen of het geschikt is voor uw specifieke huis en behoeften. Hier zijn enkele factoren om rekening mee te houden. In warmere klimaten kan vloerkoeling een efficiënte manier zijn om uw huis koel te houden. In koelere klimaten kan het echter minder effectief zijn. In Nederland worden de zomers steeds warmer en daardoor neemt de vraag naar manieren om woningen te koelen toe. Hoewel vloerkoeling met bijna elk type vloer kan werken, zijn er enkele vloertypes die meer geschikt zijn dan andere. Gietvloeren met een ultradunne toplaag, zoals de Blending Nature, zijn bijzonder effectief in het geleiden van koelte. De installatie kan een aanzienlijke investering zijn. Het is belangrijk om deze kosten in overweging te nemen bij het beslissen of het de juiste keuze is voor uw huis.

Gietvloer met vloerkoeling

De voordelen van een frisse vloer in uw huis zijn aanzienlijk. Van verbeterd comfort tot energiebesparingen en verhoogde woningwaarde, dit systeem biedt allerlei voordelen die het overwegen waard zijn voor u als huiseigenaar. Coatingvloer.nl legt gietvloeren aan in combinatie met vloerkoeling en -verwarming. Bent u enthousiast geworden en wilt u meer weten? Neem contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Veelgestelde vragen

Is vloerkoeling energiezuinig?

Ja, vloerkoeling is over het algemeen energiezuiniger dan traditionele airconditioning.

Is vloerkoeling stil?

Ja, een van de voordelen van vloerkoeling is dat het zeer stil werkt, waardoor het een prettige manier van koelen is.

Hoe goed werkt vloerkoeling?

De vloerkoeling haalt de ergste warmte uit uw woning en zorgt daarmee ook voor een koelere kamer. Zo ver koelen als met een airco lukt niet met vloerkoeling.

Kan vloerkoeling in een bestaand huis worden geïnstalleerd?

Ja, hoewel het installeren van vloerkoeling in een bestaand huis meer werk kan zijn dan in een nieuw huis, is het zeker mogelijk.

Kan ik de temperatuur in verschillende kamers regelen met vloerkoeling?

Ja, dat is mogelijk als u in verschillende ruimtes een thermostaat heeft. Zo kunt u met vloerkoeling in elke kamer afzonderlijk de temperatuur regelen.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.