Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Houten vloer vervangen: de beste mogelijkheden

Wanneer uw houten vloer toe is aan vervanging, zijn er diverse opties om uit te kiezen. We bespreken de beste opties voor het vervangen van uw houten vloer, waaronder de mogelijkheid van gietvloeren, pvc en laminaat, en daarbij ook de voordelen van elke keuze.

Gietvloeren: naadloos en modern

Gietvloeren zijn een uitstekende optie voor wie op zoek is naar een naadloze en moderne vloer. Deze vloeren bestaan uit een vloeibaar mengsel van kunsthars en andere materialen, waardoor er geen naden of voegen ontstaan. Door de goede warmtegeleiding en de ultradunne laagdikte zijn gietvloeren ideaal in combinatie met vloerverwarming. Bovendien zijn gietvloeren verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen en kunnen zowel in woningen als in commerciële ruimtes worden toegepast.

Voordelen van gietvloeren

  • Naadloze afwerking
  • Modern en stijlvol design
  • Makkelijk in onderhoud
  • Slijtvast en duurzaam

Hoe vervangen we een houten vloer?

Voordat we beginnen met het aanbrengen van de gietvloer op hout, controleren we eerst nauwkeurig de staat van de houten ondergrond. Indien nodig vervangen we eerst loszittende onderdelen en dichten we vervolgens de ruimtes tussen de onderdelen. Om contactgeluid te verminderen, raden we vaak aan om een zwevende dekvloer aan te brengen.

Egaliserende werking van egalinevloer

Een goede voorbereiding is essentieel voor een strak resultaat. Na het controleren van de ondergrond is het belangrijk om de vloer helemaal vlak te maken. Hiervoor brengen wij een egalinevloer aan. Naast het egaliserende effect, heeft egaline ook elastische eigenschappen die scheurvorming voorkomen. Hierdoor is de gietvloer beter beschermd tegen beschadigingen.

Gietvloer met topcoating

Na het aanbrengen van de egalinevloer is het tijd om de gietvloer aan te brengen. Dit doen we door de vloer in meerdere lagen aan te brengen en af te ronden met een topcoating. Hierdoor ontstaat een naadloze, strakke vloer met een moderne uitstraling.

Laminaat: een betaalbare en duurzame keuze

Laminaat is ook een populaire keuze voor het vervangen van een houten vloer, omdat het een betaalbaar alternatief is. Laminaatvloeren zijn verkrijgbaar in diverse dessins, kleuren en stijlen, waardoor u de perfecte uitstraling voor uw ruimte kunt creëren. Bovendien is laminaat eenvoudig te onderhouden, zelf aan te leggen en bestand tegen slijtage.

Voordelen van laminaatvloeren

  • Betaalbaar
  • Makkelijk te onderhouden
  • Ruime keuze aan dessins

PVC vloeren: waterbestendig en veelzijdig

PVC vloeren zijn een uitstekende keuze als u op zoek bent naar een waterbestendige en veelzijdige vloer. Dit type vloer is gemaakt van polyvinylchloride, waardoor het bestand is tegen vocht en vlekken. Daarnaast zijn PVC vloeren geschikt voor vloerverwarming.

Voordelen van PVC vloeren

  • Waterbestendig
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Lange levensduur

Houten vloer laten vervangen door Coatingvloer.nl

Bent u op zoek naar een vloerrenovatie en overweegt u een gietvloer op een bestaande houten ondergrond? Coatingvloer.nl is uw expert op het gebied van het plaatsen van gietvloeren op houten draagconstructies. Neem contact op voor advies of vraag vrijblijvend een offerte aan en maak een afspraak.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.