Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Gietvloertrends en inspiratie voor 2023

Ieder jaar worden gietvloeren veelzijdiger én duurzamer. We delen graag de nieuwste trends en inspiratie voor gietvloeren in 2023. Want zo bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kunt u een weloverwogen beslissing maken over uw vloerkeuze. Ontdek de 2023 gietvloertrends en maak gebruik van praktische adviezen om uw ideale gietvloer te kiezen.

De laatste ontwikkelingen voor gietvloeren

Eco-vriendelijke opties

We verwachten dat in 2023 de vraag naar milieuvriendelijke gietvloeren nog verder zal toenemen. Vorig jaar zagen we al een sterke stijging naar natuurlijke en duurzame materialen en die lijn zet zich dit jaar door. Steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en de keuze van een milieuvriendelijke gietvloer is een manier om dat te doen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals vloeren gemaakt van gerecyclede materialen of met een milieuvriendelijke productiemethode. Meer weten over dit soort vloeren bekijk dan deze twee duurzame vloertypes uit ons aanbod:

Gietvloertrends: meer kleuren, patronen en texturen

In 2023 zien we een toename van gietvloeren in meer kleuren, patronen en texturen. Steeds meer klanten kiezen voor op maat gemaakte gietvloeren met verschillende kleuren, patronen en texturen om een unieke uitstraling te creëren. Gietvloeren zijn nu verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen en zijn daarmee een van de meest veelzijdige vloeropties op de markt.

Overal zit gietvloer

Gietvloeren zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar stijl, comfort en gemak. In 2023 zullen we naar verwachting een toename zien van ‘doorgelegde’ gietvloeren. Dit is niet een speciaal type gietvloer, maar betekent dat de gietvloer in iedere ruimte is doorgetrokken. Dat is aantrekkelijk om meerdere redenen. Allereerst omdat die verschillende materialen en texturen combineren om een uniek en functioneel ontwerp te creëren.

Gietvloer inspiratie 2023

Betonlook gietvloeren

Betonlook gietvloeren blijven een populaire keuze in 2023. Deze vloeren bootsen de uitstraling na van beton zonder de nadelen van een echt betonnen vloer. Betonlook gietvloeren bieden de uitstraling van beton, maar zijn warmer, comfortabeler en veelzijdiger in gebruik.

Lavasteen gietvloeren

In 2023 zijn lavasteen gietvloeren ook geliefd. Voor deze vloeren, bij ons bekend onder de naam BIO Lavasteen®, maken we het cementmengsel met lavasteen aan. Ze zijn er in verschillende kleuren en texturen, net als onze andere gietvloeren. Lavasteen gietvloeren zijn bijzonder duurzaam en sterk, waardoor ze niet alleen geschikt zijn voor woonruimtes maar ook voor commerciële ruimtes zoals winkels en kantoorpanden.

Terrazzo gietvloertrend

Terrazzo gietvloeren zijn helemaal terug en een elegante keuze. Granito of terrazzo is een mengsel van cement met daar doorheen stukjes marmer, graniet, glas en/of kwarts. Deze brokjes steen geven de vloeren hun unieke en kleurrijke uitstraling die past bij verschillende interieurstijlen, van traditioneel tot trendy. Onze BIO Lavasteen® is verkrijgbaar in deze uitvoering.

betonvloer voor woning

Hoe kiest u de juiste gietvloer voor uw interieur?

Bij het kiezen van een gietvloer zijn er verschillende afwegingen die u moet maken. Hieronder vindt u enkele tips om u te helpen bij het kiezen van de juiste gietvloer.

Sta stil bij het gebruik van de ruimte

Voordat u een gietvloer kiest, moet u rekening houden met het beoogde gebruik van de ruimte. Verschillende gietvloeren hebben verschillende eigenschappen en zijn beter geschikt voor bepaalde ruimtes. Zo zijn industriële gietvloeren bijvoorbeeld zeer geschikt voor commerciële ruimtes en werkplaatsen vanwege hun bestendigheid tegen zware belasting. Kiest u een vloer voor in huis, dan speelt vloerverwarming mogelijk een rol bij uw keuze.

Sluit de gietvloer aan bij het ontwerp van uw interieur?

Een ander belangrijk aspect om te overwegen bij het kiezen van een gietvloer is het ontwerp van uw interieur, zeker als u een vloer voor in huis zoekt. U wilt een gietvloer kiezen die past bij uw interieurstijl en kleurenpalet. Betonlook gietvloeren zijn bijvoorbeeld perfect voor industriële interieurs, terwijl terrazzo gietvloeren een klassieke en elegante uitstraling bieden die past bij moderne en traditionele interieurstijlen.

Denk na over het budget

Zwemt u in het geld? Dan kunt u deze stap overslaan in uw keuzeproces. De meesten onder ons zijn echter wel gebonden aan een budget. Daarom zal het kiezen van de juiste gietvloer zeker van het financiële plaatje afhangen. Sommige gietvloeren zijn duurder dan andere, afhankelijk van de materialen en de productiemethode. Het is belangrijk om uw budget in gedachten te houden bij het kiezen van een gietvloer en te overwegen wat het beste past bij uw behoeften en uw portemonnee. Bekijk het prijsoverzicht voor 2023.

Tijd om te kiezen

Gietvloeren blijven een populaire keuze voor 2023 vanwege hun veelzijdigheid, duurzaamheid en esthetische uitstraling. Met een breed scala aan kleuren, patronen en texturen om uit te kiezen, is er voor elk interieur een geschikte gietvloer beschikbaar. Bij het kiezen van de juiste gietvloer is het belangrijk om rekening te houden met het beoogde gebruik van de ruimte, het ontwerp van uw interieur en uw budget. Alles bij elkaar hopen we u geholpen te hebben bij het maken van een weloverwogen keuze voor uw ideale gietvloer.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.