Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Warmtepomp en gietvloer, een goede combinatie?

Als u wilt verwarmen met een warmtepomp heeft u een vloer nodig die warmte goed geleidt, ook bij lagere temperaturen. Gietvloeren hebben deze eigenschap en zijn daardoor geschikt voor een warmtepomp en voor vloerverwarming. De PU Gietvloer Green Line van Coatingvloer.nl biedt uitzonderlijk goede warmtegeleiding en is de beste gietvloer voor een vloerverwarming met warmtepomp. Onze tip? Laat zowel uw gietvloer als uw vloerverwarming door onze vakmensen aanleggen om maximaal rendement uit uw vloerverwarming en warmtepomp te halen.

Welke vloer bij een warmtepomp?

In veel gevallen wordt de warmtepomp gecombineerd met vloerverwarming. Omdat deze combinatie op een lage verwarmingstemperatuur (gemiddeld tussen de 30°C en 38°C) werkt, is een dunne vloer met een lage warmteweerstand onmisbaar. Als u ook kunt koelen met uw vloerverwarming, dan is het ook noodzakelijk dat de vloer waterbestendig is. Tijdens het koelen kan condensatie plaatsvinden doordat vochtige lucht met de koude vloer in contact komt. Het laagje condens dat tijdens dit proces op de vloer slaat, kunt u bij een gietvloer afnemen met een droge dweil, zonder dat dit enig effect heeft op de gietvloer. De gietvloer wordt hooguit schoner.

Hoe werkt een warmtepomp?

Als u wilt weten welke vloeren geschikt zijn voor een warmtepomp, is het ook handig om te weten hoe een warmtepomp werkt. Tijdens het verwarmen onttrekt de warmtepomp warmte of energie aan een bron. Dit kan de buitenlucht, de bodem of grondwater zijn. Deze warmte wordt vervolgens in de warmtepomp omgezet naar een bruikbare temperatuur voor verwarming. Daarna wordt deze warmte vervoert naar een verwarmingssysteem, zoals vloerverwarming of radiatoren. Het verwarmingssysteem geeft de warmte af aan de ruimte.

Vloerverwarming met een warmtepomp

De combinatie tussen vloerverwarming en een warmtepomp zorgt voor een laag energieverbruik. Met het oog op duurzaamheid en hoge energieprijzen is het dus een ijzersterke combinatie. De vloerverwarming bestaat uit een buizenstelsel dat onder uw vloer ligt. Daar stroomt warm water doorheen dat warmte afgeeft aan de gietvloer. En de gietvloer verwarmt vervolgens de bovenliggende ruimte. Dit is een hele efficiënte manier van verwarmen, want het water in de vloerverwarming zorgt bij een relatief lage temperatuur voor aangename omgevingswarmte. Een warmtepomp met vloerverwarming is dus een rendabele en comfortabele manier van het verwarmen van een ruimte. Wist u ook dat u op warme dagen kunt koelen met dit systeem?

Gietvloeren met warmtepomp

Een warmtepomp verwarmt op lagere temperaturen dan een cv-ketel. Daarom is een goede warmtegeleidende vloer een must. Onze PU Gietvloer Green Line is een duurzame gietvloer die optimaal warmte doorgeeft en verspreidt. Deze gietvloer biedt de meest gunstige combinatie met een warmtepomp en vloerverwarming. We bieden ook cementgebonden gietvloeren aan die u kunt combineren met vloerverwarming en een warmtepomp. Bekijk in het overzicht hoe de verschillende soorten gietvloeren combineren met een vloerverwarming.

 

DesignvloerenSamenstellingLaagdikteVloerverwarming
PU Gietvloer GreenLine100% polyurethaan2,0 mm – 3,0 mm
Design Betonvloer10% polyurethaan en 90% beton5,0 mm – 6,0 mm
Woonbeton10% polyurethaan en 90% beton5,0 mm – 6,0 mm
Beton Cire20% polyurethaan en 80% beton2,0 mm – 3,0 mm
Microcement20% polyurethaan en 80% beton2,0 mm – 3,0 mm
Grindvloer78% grind en 12% epoxy4,0 mm – 6,0 mm

Ervaring met warmtepomp en gietvloeren

Bij Coatingvloer.nl verwarmen wij ons bedrijfspand met een vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp. En ons gehele kantoor en showroom is voorzien van gietvloeren, want dit levert een hoog rendement op. Daardoor kunnen we duurzaam verwarmen en in een aangename omgeving werken. Onze ervaring met de combinatie tussen gietvloer, warmtepomp en vloerverwarming is dus heel positief. Uiteraard bent u van harte welkom in onze showroom om het aangename klimaat zelf te ervaren.

Neem contact om langs te komen of om meer informatie te ontvangen over gietvloeren met vloerverwarming en warmtepomp.

Vrijblijvende offerte

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag in uw mail box.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.