Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Vloerverwarming opstarten

In 4 simpele stappen een warme vloer onder uw voeten

Als u een nieuwe gietvloer heeft, is het belangrijk om te weten hoe u de vloerverwarming op de juiste manier opstart. Een correcte opstart zorgt ervoor dat uw vloer op de goede temperatuur blijft en dat er geen schade ontstaat. In dit artikel bespreken we de 4 simpele stappen die u moet nemen om uw vloerverwarming op te starten met een gietvloer.

Stap 1: begin op het juiste moment

Het opstartprotocol van vloerverwarming voert u uit vóór het leggen van de gietvloer. Het is essentieel dat u lang genoeg wacht tot de dekvloer de eindsterkte heeft bereikt. Begin met een lage watertemperatuur; niet meer dan 5 °C hoger dan de temperatuur in de ruimte. Zo voorkomt u schade aan de vloer en het verwarmingssysteem. U vindt de watertemperatuur op de verwarmingsinstallatie. Op deze manier zorgt u voor een natuurlijke verwarming zonder onnodig risico.

Stap 2: verhoog de temperatuur geleidelijk

Zodra de vloer is opgewarmd, kunt u de temperatuur wat meer verhogen. Het is verstandig om de temperatuur niet te snel te verhogen. Door te abrupte en grote temperatuurverschillen kunnen namelijk scheuren ontstaan. Zorg daarom dat u de vloerverwarming opstart in kleine stappen, bijvoorbeeld door de watertemperatuur iedere 24 uur met 5 °C te verhogen. Dit doet u totdat de maximale temperatuur van 40 °C bereikt is.

Stap 3: houd de maximumtemperatuur 24 uur stabiel

Houd nu de watertemperatuur minimaal 24 uur stabiel op het maximum van 40 °C. Check de temperatuur zo nu en dan om er zeker van te zijn dat hij gelijk blijft. Als de temperatuur te hoog of te laag is, kan dit leiden tot schade aan uw vloerbedekking. Zorg er daarom voor dat u de temperatuur regelmatig controleert en aanpast indien nodig.

Stap 4: verlaag de temperatuur geleidelijk

Tot slot dient u de watertemperatuur iedere 24 weer met 5 °C te verlagen totdat u terug bent bij de starttemperatuur. Ook hier is langzaam en geleidelijk de juiste manier. Net als te snel opwarmen kan te snel afkoelen zorgen voor beschadigingen. Het is verstandig om deze volledige cyclus meerdere keren uit te voeren, zodat u zeker bent van optimaal functionerende vloerverwarming. Bovendien verlengt u door de juiste manier van vloerverwarming opstarten de levensduur van uw gietvloer.

Hulp of advies nodig?

Het opstarten van vloerverwarming bij een gietvloer is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk om de juiste stappen te volgen om schade aan uw mooie gietvloer te voorkomen. Door de temperatuur geleidelijk te verhogen, minimaal 24 uur stabiel te houden en vervolgens geleidelijk te verlagen, zorgt u ervoor dat uw vloerverwarming goed blijft werken en voorkomt u vervelende schade.

Mocht u nog vragen hebben over vloerverwarming opstarten bij een gietvloer, neem dan gerust contact op met Coatingvloer.nl. Wij helpen u graag verder met passend advies, zodat u kunt genieten van een comfortabele, verwarmde vloer.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.