Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Hoeveel RC waarde heeft de PU Gietvloer Green Line?

Vloerverwarming wint aan populariteit, en terecht. Er zijn diverse voordelen verbonden aan deze vorm van verwarmen. Het is niet alleen energie-efficiënt, maar het zorgt ook voor een gelijkmatige warmteverspreiding in de ruimte. Een bijkomend esthetisch pluspunt: u hebt geen opvallende radiatoren meer nodig. Bovendien zorgt vloerverwarming ervoor dat de vloer altijd een comfortabele temperatuur heeft, waardoor koude voeten tot het verleden behoren! Benieuwd of een PU Gietvloer Green Line compatibel is met vloerverwarming op basis van de RC waarde? Lees dan verder.

Wat betekent de RC waarde?

De RC waarde wordt gehanteerd om de isolatiecapaciteit van een materiaal te beschrijven. Het staat voor Resistance Construction en meet hoe effectief een materiaal warmte kan tegenhouden. Over het algemeen geldt bij isolatiematerialen: hoe hoger de RC waarde, hoe beter. Echter, in het geval van vloerverwarming is een lagere waarde juist gewenst. Dit omdat de warmte efficiënt door de vloer moet kunnen stromen.

RC waarde in relatie tot vloerverwarming

Om het beste uit uw vloerverwarming te halen, is het cruciaal dat de vloerbedekking erboven een lage RC waarde heeft zodat warmte goed kan doorstromen. Als de vloerverwarming dient als hoofdverwarming, is een waarde lager dan 0,13 m²K/W ideaal. Indien de vloerverwarming slechts als bijverwarming dient, dan is een RC waarde onder de 0,18 m² K/W aanbevolen.

De RC waarde van een PU Gietvloer Green Line

Een PU Gietvloer Green Line is een dunne vloer die warmte goed doorlaat. De PU Gietvloer Green Line heeft namelijk een lage RC waarde van 0,05 m² K/W. De vloer voldoet dus bij uitstek aan de gewenste waarden. Door de lage waarde verspreidt de warmte snel door de ruimte en gaat er geen energie verloren. De verschillende lagen van een gietvloer zorgen voor een optimale verdeling van de warmte. De dunne PU Gietvloer Green Line is daarom perfect in combinatie met vloerverwarming. Bijkomend voordeel is dat de PU Gietvloer Green Line slijtvast en onderhoudsvriendelijk is, wat betekent dat u jarenlang kunt genieten van comfort en warmte zonder u zorgen te maken over slijtage of intensief onderhoud.

Integratie met moderne technologieën

Naast de uitmuntende efficiëntie in warmteverdeling, biedt de combinatie van vloerverwarming met de PU Gietvloer Green Line u ook de kans om te integreren met hedendaagse smart home-systemen. Hierdoor kunt u de verwarming gemakkelijk reguleren via uw smartphone of tablet, zelfs wanneer u niet thuis bent. Slimme sensoren monitoren ook de temperatuur in uw omgeving en maken automatisch aanpassingen voor een perfecte warmtebeleving. Dit levert u niet enkel meer comfort op, maar zorgt ook voor additionele energiebesparing. Dankzij deze technologische integratie tilt u uw woonervaring naar een hoger niveau, waarbij design, gemak en innovatie samensmelten.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.