Hoeveel RC waarde heeft de PU Gietvloer Green Line? - Coatingvloer.nl
  • Beoordeeld met een 4,8 / 5 uit 145 beoordelingen
  • Hoge kwaliteit vloeren op maat
  • Ruime keuze aan gietvloeren
  • Showroom in Amsterdam

Hoeveel RC waarde heeft de PU Gietvloer Green Line?

Hoeveel RC waarde heeft de PU Gietvloer Green Line?

Vloerverwarming wordt steeds populairder. Het heeft dan ook veel voordelen. Vloerverwarming is energiebesparend en met vloerverwarming kan de hele ruimte makkelijk verwarmd worden. Ook heeft vloerverwarming een esthetische voordeel. Want met vloerverwarming er zijn geen storende radiatoren meer nodig. Daarbij komt ook dat deze manier van verwarmen ook de vloer een aangename temperatuur geeft. Nooit meer koude voeten dus! Heb jij interesse in een PU Gietvloer Green Line en wil je weten of de RC waarde goed genoeg is voor vloerverwarming? Lees dan verder.

Wat is de RC waarde?

De RC waarde is een begrip die gebruikt wordt om de mate van isolatie aan te geven. De RC waarde geeft aan hoe goed warmte wordt tegengehouden. Nu is het zo bij isolatie dat een hoge RC waarde beter is dan een lage RC waarde. Maar bij vloerverwarming is zijn vloeren met een lage RC waarde gewenst. Want je wilt juist dat de vloer zoveel mogelijk warmte doorlaat.

RC waarde bij vloerverwarming

Voor een zo’n optimaal mogelijk effect van de vloerverwarming is het belangrijk dat de vloer die boven de vloerverwarming ligt een lage RC waarde heeft. Want de vloer moet de warmte namelijk goed doorlaten. Bij vloerverwarming als hoofdverwarming is een RC waarde die kleiner is dan 0,13 vierkante meter K/W aangeraden. Als de vloerverwarming als bijverwarming wordt gebruikt, dan is een RC waarde kleiner dan 0,18 vierkante meter K/W voldoende.

De RC waarde van een PU Gietvloer Green Line

Een PU Gietvloer Green Line is een dunne vloer die warmte goed doorlaat. De PU Gietvloer Green Line heeft namelijk een lage RC waarde van 0,05 KW per vierkante meter. De vloer voldoet dus bij uitstek aan de gewenste RC waarden. Door de lage RC waarde verspreidt de warmte snel door de ruimte en gaat er geen energie verloren. De verschillende lagen van een gietvloer zorgen voor een optimale verdeling van de warmte. De dunne PU Gietvloer Green Line is daarom perfect in combinatie met vloerverwarming.

Bron afbeelding: Pinterest

Showroom

Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken!

Postadres:
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

T: 020 - 845 26 50
E: info@coatingvloer.nl

Verschil tussen betonnen vloer en woonbeton
De verschillen tussen een betonnen vloer en woonbeton
gietvloeren nieuwbouw
Havenzicht woningen in Almere met eigentijdse gietvloer