Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte

Beoordeeld met een 4,8 / 5 uit 256 beoordelingen

Hoge kwaliteit vloeren op maat

Ruime keuze aan gietvloeren

Showroom in Amsterdam

Hoeveel RC waarde heeft de PU Gietvloer Green Line?

RC waarde gietvloer

Vloerverwarming wordt steeds populairder. Het heeft dan ook veel voordelen. Vloerverwarming is energiebesparend en met vloerverwarming kan de hele ruimte makkelijk verwarmd worden. Ook heeft vloerverwarming een esthetische voordeel. Want met vloerverwarming er zijn geen storende radiatoren meer nodig. Daarbij komt ook dat deze manier van verwarmen ook de vloer een aangename temperatuur geeft. Nooit meer koude voeten dus! Heb jij interesse in een PU Gietvloer Green Line en wil je weten of de RC waarde goed genoeg is voor vloerverwarming? Lees dan verder.

Wat is de RC waarde?

De RC waarde is een begrip die gebruikt wordt om de mate van isolatie aan te geven. De RC waarde geeft aan hoe goed warmte wordt tegengehouden. Nu is het zo bij isolatie dat een hoge RC waarde beter is dan een lage RC waarde. Maar bij vloerverwarming is zijn vloeren met een lage RC waarde gewenst. Want je wilt juist dat de vloer zoveel mogelijk warmte doorlaat.

RC waarde bij vloerverwarming

Voor een zo’n optimaal mogelijk effect van de vloerverwarming is het belangrijk dat de vloer die boven de vloerverwarming ligt een lage RC waarde heeft. Want de vloer moet de warmte namelijk goed doorlaten. Bij vloerverwarming als hoofdverwarming is een RC waarde die kleiner is dan 0,13 vierkante meter K/W aangeraden. Als de vloerverwarming als bijverwarming wordt gebruikt, dan is een RC waarde kleiner dan 0,18 vierkante meter K/W voldoende.

De RC waarde van een PU Gietvloer Green Line

Een PU Gietvloer Green Line is een dunne vloer die warmte goed doorlaat. De PU Gietvloer Green Line heeft namelijk een lage RC waarde van 0,05 KW per vierkante meter. De vloer voldoet dus bij uitstek aan de gewenste RC waarden. Door de lage RC waarde verspreidt de warmte snel door de ruimte en gaat er geen energie verloren. De verschillende lagen van een gietvloer zorgen voor een optimale verdeling van de warmte. De dunne PU Gietvloer Green Line is daarom perfect in combinatie met vloerverwarming.

Bron afbeelding: Pinterest

Coating Vloer & Company BV

 

Bereken direct mijn prijs

Vrijblijvende offerte aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.