Een 4,7 op basis van 231 Google reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte

RC waarde vloer

RC waarde gietvloer

Hoeveel RC waarde heeft de PU Gietvloer Green Line?

De RC waarde van een vloer geeft aan hoe goed deze vloer de warmte tegenhoudt of doorlaat. Zeker in combinatie met vloerverwarming is dat laatste erg belangrijk. Vloerverwarming wordt steeds populairder. Het heeft dan ook veel voordelen. Vloerverwarming is energiebesparend en met vloerverwarming kan de hele ruimte makkelijk verwarmd worden. Ook heeft vloerverwarming een esthetisch voordeel. Want met vloerverwarming zijn er geen storende radiatoren meer nodig. Daarbij komt ook dat deze manier van verwarmen ook de vloer een aangename temperatuur geeft. Nooit meer koude voeten dus! Heb jij interesse in een PU Gietvloer Green Line en wil je weten of de RC waarde goed genoeg is voor vloerverwarming? Lees dan verder.

Wat is de RC waarde?

De RC waarde is een begrip dat gebruikt wordt om de mate van isolatie aan te geven. De RC waarde geeft aan hoe goed warmte wordt tegengehouden. Nu wordt doorgaans uitgelegd dat een hoge RC waarde beter is dan een lage. Dit is echter vooral zo bij isolatie. Voor isolatie geldt dat een hoge RC waarde beter is dan een lage RC waarde. Maar bij vloerverwarming is de situatie omgekeerd en zijn vloeren met een lage RC waarde gewenst. Want je wilt juist dat de vloer zoveel mogelijk warmte doorlaat. Als de warmte makkelijk wordt doorgelaten gaat er zo weinig mogelijk energie verloren tijdens het verwarmen. De ruimte warmt dan relatief snel op. Dat is niet alleen gunstig voor uw energierekening, maar ook voor het klimaat.

RC waarde bij vloerverwarming

Voor een zo’n optimaal mogelijk effect van de vloerverwarming is het belangrijk dat de vloer die boven de vloerverwarming ligt een lage RC waarde heeft. Want de vloer moet de warmte namelijk goed doorlaten. Bij vloerverwarming als hoofdverwarming is een RC waarde die kleiner is dan 0,13 vierkante meter K/W aangeraden. Als de vloerverwarming als bijverwarming wordt gebruikt, dan is een RC waarde kleiner dan 0,18 vierkante meter K/W voldoende.

De RC waarde van een PU Gietvloer Green Line

Een PU Gietvloer Green Line is een dunne vloer die warmte goed doorlaat. De PU Gietvloer Green Line heeft namelijk een lage RC waarde van 0,05 m2 K/W. De vloer voldoet dus bij uitstek aan de gewenste RC waarden. Door de lage RC waarde verspreidt de warmte snel door de ruimte en gaat er geen energie verloren. De verschillende lagen van een gietvloer zorgen voor een optimale verdeling van de warmte. De dunne PU Gietvloer Green Line is daarom perfect in combinatie met vloerverwarming.

Hoe zit dat met isolatie RC waardes?

De RC waarde staat voor Resistance Construction, oftewel de (warmte)weerstand van de constructie.  Hiermee drukken we de warmteweerstand van de gehele isolatie uit. Voor huisisolatie, zoals dak- en gevelisolatie, wil je hoge RC waardes zien. RC waardes worden berekend als een combinatie van de isolatiewaarde van het isolatiemateriaal en isolatiewaarde van de rest van de bouwconstructie. Je kunt de RC waardes voor je woning online in een tool invoeren om te checken of door een specialist laten berekenen.

RC waarde en vloerverwarming

Hoe creëer je het meest efficiënte verwarmingssysteem? Door onder de vloerverwarming een isolerende laag te laten aanleggen en op de vloerverwarming een vloer te plaatsen die optimaal warmte doorlaat. Want door een isolerende laag onder de vloerverwarming te leggen kun je het gehele vloersysteem goed isoleren, waardoor er geen warmte weglekt via de onderzijde van het verwarmingssysteem. Met een goed isolerende ondervloer kun je namelijk nog 15% tot 20% besparen op je energiekosten en profiteer je van een verhoogd warmtecomfort in huis. Voor warmte-overdracht van de vloerverwarming naar de bovenliggende ruimte is een dekvloer met een lage RC waarde nodig, zoals de PU Gietvloer Green Line.

Lees ook onze andere tips over duurzaam wonen.

Bron afbeelding: Pinterest

Coating Vloer & Company BV

Vrijblijvende offerte
aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.