Een 4,7 op basis van 231 Google reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte

Gietvloer op zolder

Witte gietvloer in slaapkamer met hout

Strak & verfijnd

De zolder; de één gebruikt hem levenslang als opslagplaats en de ander bouwt hem om tot werkplek, home gym of zelfs extra slaapkamers. Hoe dan ook, een sterke fundering en goede vloer zijn een must voor iedere zolder. En laat een gietvloer nou juist lekker onderhoudsarm, krasbestendig en slijtvast zijn. Ons gietvloer aanbod bestaat uit de grootst mogelijke variatie aan materialen en gietvloeren, zodat we voor iedere woning, ieder kantoor en iedere bedrijfshal de perfecte gietvloer kunnen samenstellen. Benieuwd naar de mogelijkheden en verdere voordelen van een gietvloer op zolder? Lees snel verder!

Eigenschappen van een gietvloer

Een gietvloer is dus onderhoudsarm en blijft jarenlang mooi. Dit maakt dit type vloeroplossing ook tot een duurzame keuze. Verder staan gietvloeren van polyurethaan, zoals onze PU Gietvloer Green Line, bekend om hun licht elastische eigenschappen. Dit maakt de vloer comfortabel, geschikt in combinatie met vloerverwarming en deze eigenschap heeft een geluiddempend effect. Traint u liever thuis dan in de sportschool? Laat uw nieuwe gietvloer voorzien van extra antislip laag voor de beste grip tijdens oefeningen. Een gietvloer is zeer zwaar belastbaar, dus ook voor opslagruimte is een gietvloer op zolder een hele goede vloerkeuze.

Gietvloer op zolder: slaapkamer

Recht onder het dak van uw woning slapen? Schuine wanden zorgen voor een knus gevoel, perfect voor een slaapkamer. Uiteraard wilt u graag in een schone, gezonde omgeving slapen. Zolders staan ten onrechte bekend als stoffige ruimtes. U voorkomt eenvoudig dat uw zolder een stofnest wordt, alleen al door voor de juiste vloer te kiezen. Met een gietvloer op zolder houdt u uw slaapzolder gemakkelijk stofvrij. Deze hygiënische vloeroplossing is leverbaar in ongelooflijk veel kleuren, van rustgevende egale solo tinten tot de veelzijdige betonlook.

Gietvloer op zolder: werkkamer

We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat een goede kantoorruimte aan huis geen overbodige luxe is. Thuiswerken is momenteel de norm en uit onderzoek blijkt dat 25% van alle thuiswerkers in de toekomst grotendeels of volledig thuis willen blijven werken. De zolder is een ideale plek om tot werkkamer om te bouwen. Een gietvloer op zolder draagt bij aan een strakke en opgeruimde uitstraling. Dat is niet alleen prettig voor uw eigen concentratie, maar straalt ook professionaliteit uit naar klanten. Hoe mooi zou het zijn als u uw woning tot in de nok kunt benutten.

Gietvloer op zolder: home gym

Als u thuis een fitnessruimte gaat inrichten denkt u natuurlijk direct aan fitnessmateriaal zoals gewichten in alle soorten en maten, een halterstang en een halter bank. Waar u ook rekening mee moet houden is de vloer. Omdat de vloer in uw home gym tijdens het sporten zeer intensief belast wordt, heeft u een vloer nodig die deze belasting aankan. Een gietvloer van polyurethaan of epoxy beschikt over deze kwaliteiten. Onze gietvloerexperts zorgen dat u de ideale home gym gietvloer krijgt. Laat u de vloer ook voorzien van een antislip laag, dan is uw zolder voorzien van de essentiële uitrusting voor een sportruimte. En een bijkomend voordeel van een gietvloer op zolder is het gemak waarmee u de vloer weer schoonmaakt na het sporten.

Gietvloer op zolder: opslagruimte

Gebruikt u uw zolder als opslagruimte? In de werkelijkheid komt het dan toch vaak neer op een rommelzolder, ook al dromen we allemaal van die strakke, opgeruimde ruimte onder het dak. Een gietvloer op zolder is een grote stap in de richting van een georganiseerde zolderruimte om twee redenen. Allereerst oogt dit volledig egale type vloer enorm opgeruimd. Daarnaast zijn gietvloeren enorm gemakkelijk in onderhoud en heeft u dus weinig omkijken naar de vloer zodra hij er ligt. Ook als u erg zware spullen op zolder wil opslaan is een gietvloer zeer geschikt. Overleg met onze gietvloerexperts over het gebruik van de vloer, zodat zij u kunnen adviseren over de beste soort gietvloer voor uw situatie.

Ondervloer geschikt voor gietvloer op zolder?

Veel mensen vragen zich af of de ondervloer op zolder wel geschikt is voor een gietvloer. Het antwoord luidt: absoluut. Zolang de ondervloer vlak is en geen beschadigingen bevat, kunnen we de gietvloer op zolder direct plaatsen. Zijn er wel beschadigingen zichtbaar, dan repareren we die voor het aanbrengen van de gietvloer, om het mooiste eindresultaat te realiseren. Benieuw hoe dat in zijn werk gaat? Neem vast een kijkje op onze pagina over gietvloer leggen, daar leggen we stap voor stap uit hoe een gietvloer aangebracht wordt. Twijfelt u toch nog of u een gietvloer op zolder kan laten leggen? Onze experts geven graag advies over uw specifieke situatie.

Voordelen gietvloer op zolder

Behalve dat een gietvloer op zolder een prachtig strakke zoldervloer betekent, heeft een gietvloer nog een aantal aantrekkelijke eigenschappen voor de zolderkamer. Een gietvloer zorgt namelijk ook dat u geen omkijken naar de vloer heeft, het geeft dus veel gemak. Gietvloeren vragen erg weinig onderhoud in verhouding tot andere vloertypes. Af en toe even schoonmaken is voldoende en zo gebeurd. Met een stofwisser of stofzuiger haalt u vuil en stof van de gietvloer en waarschijnlijk is dweilen dan zelfs niet nodig als u de zoldervloer niet intensief gebruikt. De gietvloer is namelijk volledig egaal waardoor vuil niet hecht maar alleen maar op het oppervlak ligt. Hygiënischere vloeren voor de zolder vindt u niet.

Ga voor extra ruimte op zolder

De zolder is vaak een vergeten ruimte, waar spullen opgeslagen staan waarvan u niet meer wist dat u ze had. Dat is zonde van de zolderruimte. Wanneer u kiest voor een strakke, stijlvolle gietvloer op zolder creëert een ruimte die u graag gebruikt en daarmee een extra ruimte in huis die u optimaal gebruikt. Misschien gaat u de ruimte zelfs wel ergens anders voor gebruiken dan rommelopslag.

Zoldervloer kleuren

Wat zijn uw plannen voor de gietvloer op zolder, wordt het een hele subtiele zoldervloer in een lichte natuurtint of geeft u de vloer een kleur die in het oog springt? Wat u ook in gedachten heeft, met een gietvloer op zolder heeft u ontzettend veel opties om van de zolder een eigen ruimte te maken. De gietvloeren van Coatingvloer.nl zijn namelijk beschikbaar in ruim 3.000 verschillend RAL en NCS kleuren. Daarnaast kunnen we de gietvloer in twee soorten kleurstellingen leveren: een solotint of een betonlook. Een solotint houdt in dat de vloer één egale kleur krijgt. Als u voor een betonlook zoldervloer gaat dan mengen we twee kleurnuances om levendige beton na te bootsen.

Meer weten over een gietvloer op zolder?

Wilt u meer informatie over een gietvloer op zolder of bent u benieuwd naar ons aanbod? We nodigen u graag uit in onze showroom in Amsterdam. In onze showroom kunt u alle mogelijke gietvloeren soorten en de vele kleurvariaties bekijken. Maak voorafgaand aan uw bezoek een afspraak, dan weten we zeker dat we alle tijd voor u kunnen nemen. Liever direct een prijsopgave ontvangen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met onze gietvloerspecialisten.

Coating Vloer & Company BV

Vrijblijvende offerte
aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.