Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

De 6 voordelen van een gietvloer

De inrichting van uw huis is vaak afhankelijk van de vloer. Naast bijvoorbeeld laminaat, tegels of een tapijt is een gietvloer is een van de vele mogelijkheden om de basis van uw huis te leggen. Met een gietvloer wordt er een open effect gecreëerd doordat alle ruimtes worden verbonden met elkaar. Naast dat deze vloer een prachtige eenheid vormt, heeft een gietvloer ook nog vele andere voordelen.

1. Waterdicht

Met het verbinden van verschillende ruimtes wordt bedoeld dat overal in het huis dezelfde vloer ligt. Dit wil dus zeggen, in de keuken, in de slaapkamer en de aangrenzende badkamer. U leest het goed, in de badkamer kan ook prima een gietvloer liggen. De vloer is namelijk volledig waterdicht en geeft u de mogelijkheid om op de vloer te kunnen douchen.

2. Schoonmaak

Aangezien de vloer ook in de keuken ligt wordt hier natuurlijk druk gekookt. Vetspetters, tomatensaus en voedselresten zijn geen enkel probleem in uw gietvloeren keuken. Met bijvoorbeeld een houten vloer zouden de vetspetters in het hout kunnen trekken, maar met een gietvloer haalt u met een vochtig doekje zo alle spetters en etensresten van de vloer af.

3. Warmte

Uit bed stappen is vaak een vervelend ochtendritueel, aangezien u uw warme deken verruild voor een koude vloer. Wees gerust, met een gietvloer zal u in mindere mate last hebben van koude voeten aangezien de vloer altijd warm aangenaam aanvoelt. Mocht het nou nog niet warm genoeg zijn, dan gaat een gietvloer uitstekend samen met vloerverwarming.

4. Zacht en elastisch

Als u iets laat vallen kan dit zorgen voor beschadigingen. Doordat een gietvloer hoog belastbaar en slijtvast is zult u geen last hebben van beschadigingen. Daarbij zorgt de elasticiteit ervoor dat de vloer erg comfortabel loopt.

5. Geluiddempend

Met een geluiddempende vloer kunt u makkelijker uw eigen gang gaan. Zo wordt bij een feestje in een appartement meer geluid gedempt en zullen de buren minder klagen over geluidsoverlast. Of moet u vroeg de deur uit en wil dit zo stil mogelijk doen, dan maakt u met een gietvloer minder herrie en kan uw gezin gerust verder slapen.

6. Brandvertragend

PU Gietvloeren hebben een aantal componenten die samen ervoor zorgen dat de vloer brand vertraagd. Dit kan dus extra tijd opleveren waardoor u uw huis of bedrijf kunt redden van de vlammen.

Meer informatie over gietvloeren

Naast dat een gietvloer dus een prachtig effect geeft, heeft de vloer nog tal van voordelen. Wel is iedere gietvloer weer anders en heeft de ene gietvloer dus meer voordelen dan een andere. Voor meer informatie over de verschillende type gietvloeren of voor advies voor de beste vloer in uw huis of kantoor kunt u terecht op onze website. of kunt u telefonisch contact opnemen met 020-8452650.

Benieuwd naar de prijs van een gietvloer? Vraag vrijblijvend een prijs op maat aan!

Prijs op maat

Foto van auteur

Gietvloer Specialist

Onze gietvloer specialist deelt zijn kennis en expertise in informatieve blogs. Benieuwd wat de laatste trends zijn in de wereld van gietvloeren? Wilt u graag advies over de beste gietvloer voor een bedrijfsruimte? Of bent u benieuwd hoe u die nieuwe gietvloer zo lang mogelijk mooi en vrij van scheuren houdt? Onze specialist in gietvloeren weet het als de beste en legt u alles uit.Meer weten over gietvloeren en welke vloer bij uw project past? Ook in onze showroom staan gietvloer specialisten klaar om u te helpen. Maak een afspraak en kom gauw langs! Neem contact met ons op.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.