Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Lavasteen gietvloer onderhoud

Waarom lavasteen gietvloeren zo onderhoudsvriendelijk zijn Lavasteen gietvloeren staan bekend om hun naadloze en strakke uitstraling. Ze trekken geen vuil en stof aan, waardoor ze relatief weinig onderhoud nodig hebben. Daarnaast zijn ze sterk en maken we ze waterbestendig, waardoor ze niet snel beschadigd raken. Dit maakt lavasteen gietvloeren bijzonder …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Lavasteen gietvloer onderhoud

Tips om uw lavasteen gietvloer in topconditie te houden

Als specialist in lavasteen gietvloeren begrijpen wij als geen ander hoe belangrijk het is om uw vloer in optimale conditie te houden. Een goed onderhouden lavasteen gietvloer gaat jarenlang mee en zal zijn prachtige uitstraling behouden. We delen hier onze beste onderhoudstips voor lavasteen gietvloeren, zodat u uw vloer lang mooi houdt.

Waarom lavasteen gietvloeren zo onderhoudsvriendelijk zijn

Lavasteen gietvloeren staan bekend om hun naadloze en strakke uitstraling. Ze trekken geen vuil en stof aan, waardoor ze relatief weinig onderhoud nodig hebben. Daarnaast zijn ze sterk en maken we ze waterbestendig, waardoor ze niet snel beschadigd raken. Dit maakt lavasteen gietvloeren bijzonder geschikt voor zowel particuliere als zakelijke ruimtes.

Onze lavasteen gietvloer onderhoudstips

Dagelijkse reiniging

Het dagelijks onderhouden van uw lavasteen gietvloer is eenvoudig en effectief. U kunt de vloer stofwissen met een vochtige microvezeldoek of een stofzuiger met een zachte stofzuigermond. Dit verwijdert vuil en stof op een milde manier, zonder de vloer te beschadigen.

Wekelijkse reiniging

Voor een grondige wekelijkse reiniging kunt u een licht vochtige mop gebruiken. Eventueel kunt u hierbij een toevoeging van ECO cleaner gebruiken, een duurzaam schoonmaakmiddel dat speciaal is ontwikkeld voor lavasteen gietvloeren. Hiermee houdt u uw vloer niet alleen schoon, maar behoudt u ook de beschermende toplaag van uw lavasteen gietvloer.

Vlekken verwijderen

Vlekken zijn onvermijdelijk in een huis waar geleefd wordt. Het is belangrijk om vlekken zo snel mogelijk te verwijderen om intrekken en schade te voorkomen. Bij kleine vlekken kunt u deze eerst proberen te verwijderen met enkel schoon water. Lukt dit niet, dan kunt u de vlek aanpakken met onze POWER Cleaner in combinatie met een witte handpad. Dit krachtige middel is speciaal ontworpen om vlekken op lavasteen gietvloeren effectief te verwijderen.

Intensieve reiniging

Na verloop van tijd kan er een filmlaagje van oud vuil en schoonmaakmiddel ontstaan op uw lavasteen gietvloer. Dit kan de glans en uitstraling van de vloer verminderen. Gelukkig is een intensieve reiniging eenvoudig uit te voeren. U begint met het nat maken van de vloer en vervolgens schrobt u grondig met behulp van onze POWER Cleaner om het vuil beter op te lossen. Tot slot haalt u het vocht van de vloer af met behulp van een waterzuiger, waarbij tevens het vuil en schoonmaakmiddel worden verwijderd.

start pakket Epoxywinkel.nl

Startpakket Epoxywinkel.nl

Alle benodigde middelen voor het onderhouden van uw vloer en het verwijderen van vlekken. Samen verpakt in een handzame en makkelijk op te bergen emmer!

Dit pakket heeft naast de bekende schoonmaakmiddelen voor het wekelijks en het periodiek schoonmaken, ook een vlekken set. Deze set bestaat uit drie middelen, ieder geschikt voor een ander soort vlek! Op de bovenkant van de emmer vindt u met welk middel u de betreffende vlek verwijdert.

Een echte “must have” voor onderhoud en bij een ongelukje!

Voorkomen is beter dan genezen

Naast het regelmatige onderhoud van uw lavasteen gietvloer zijn er enkele preventieve maatregelen die u kunt nemen om uw vloer in topconditie te houden:

  • Viltjes: bescherm uw vloer tegen krassen door viltjes onder al uw meubels te plaatsen die in contact komen met de vloer. Til objecten op in plaats van ze te verschuiven.
  • Schoonloopmat: plaats een schoonloopmat bij uw entree om te voorkomen dat vuil en stof uw vloer vervuilen. Hoe groter de schoonloopmat, des te minder vuil er op uw vloer terechtkomt.
  • Bureaustoel: voorzie uw bureaustoelen en andere rollende stoelen en kastjes van wielen geschikt voor harde vloeren. Transparante beschermende matten zijn hierbij ook aan te raden.
  • Schoenstrepen: schoenstrepen en strepen van rubberen wieltjes kunnen gemakkelijk worden verwijderd met vocht en een witte pad. Laat de strepen niet te lang zitten om te voorkomen dat het rubber in de vloer trekt.

Professioneel onderhoud en renovatie

Naast het reguliere onderhoud adviseren wij om uw lavasteen gietvloer eens in de vijf jaar door een professional te laten onderhouden. Zo bent u ervan verzekerd dat uw vloer in optimale staat blijft. Is er sprake van forse slijtage of andere schade aan uw lavasteen gietvloer? Overweeg dan een renovatie, waarbij we de vloer opschuren en een nieuwe toplaag aanbrengen, waardoor uw vloer er weer als nieuw uitziet.

Veelgestelde vragen over lavasteen gietvloer onderhoud

Hoe kan ik mijn lavasteen gietvloer het beste onderhouden?

Voor dagelijks onderhoud volstaat stofwissen en wekelijks dweilen. Bij hardnekkiger vuil kunt u gebruik maken van onze ECO cleaner of het vloeronderhoud startpakket.

Hoe vaak moet ik mijn lavasteen gietvloer reinigen?

De onderhoudsfrequentie hangt af van het gebruik van de vloer. In de meeste gevallen is wekelijks reinigen voldoende. Voor langdurig woongenot raden we professioneel reinigen en onderhoud eens in de vijf jaar aan.

Welke lavasteen gietvloer reiniger is geschikt voor mijn vloer?

Onze favoriete duurzame reiniger is de ECO cleaner voor lavasteen gietvloeren, verkrijgbaar bij Epoxywinkel.nl.

Kan ik mijn lavasteen gietvloer met chemische reiniger behandelen?

Nee, gebruik geen chemische of bijtende schoonmaakmiddelen, aangezien deze de beschermende toplaag kunnen beschadigen. Kies voor een milde reiniger zoals ECO cleaner.

Welke duurzame lavasteen gietvloer reiniger raden jullie aan?

Voor duurzame reiniging van lavasteen gietvloeren adviseren wij onze ECO cleaner.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.