Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Design Betonvloer

Kenmerken van een Design Betonvloer Betonnen vloeren zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot een populaire keuze voor zowel particuliere als commerciële toepassingen. Deze populariteit kan worden toegeschreven aan verschillende eigenschappen en voordelen die betonnen vloeren onderscheiden van andere vloerbedekkingen. Populairste toepassing Belangrijkste eigenschap Samenstelling Aantal kleuren Laagdikte Vloerverwarming Prijs Benedenverdieping …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Design Betonvloer

De Design Betonvloer van Coatingvloer.nl heeft een stoere, robuuste en natuurlijke uitstraling. Hoewel het lijkt alsof de vloer gemaakt is van gepolijst beton, bestaat de cementgebonden gietvloer voor 90% uit beton en voor 10% uit polyurethaan. Hierdoor geniet u van de uitstraling van beton, maar vooral van het comfort en de warmte van een gietvloer. Stoer en robuust zijn niet de enige kenmerken van de vloer, want afhankelijk van de keuzes die u maakt qua kleur en afwerking kan de Design Betonvloer ook een hele elegante look krijgen. Hierdoor past de vloer bij meerdere stijlen in het interieur en bij de sfeer die u wenst in uw woning of bedrijfspand.

Klik op de oranje knop (rechtsboven), vul het formulier in en u ontvangt een vrijblijvende offerte in uw mailbox.

Kies een Design Betonvloer bij Coatingvloer.nl met de volgende voordelen:

 • Een eigen gietvloerspecialist tot uw beschikking
 • Jarenlange ervaring met Design Betonvloeren
 • Binnen één week een offerte op maat
 • Een modern ingerichte showroom
 • Complete projectbegeleiding: van a tot z

Assortiment Design Betonvloeren

U vindt in het assortiment van Coatingvloer.nl originele, naadloze en slijtvaste Design Betonvloeren, geschikt voor uw woning of bedrijfspand. De vloeren zijn duurzaam, brandveilig, chemicaliënbestendig en gemakkelijk in onderhoud. De Design Betonvloeren zijn verkrijgbaar in 60 verschillende kleuren, zodat uw vloer altijd uniek is.

Kenmerken van een Design Betonvloer

Betonnen vloeren zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot een populaire keuze voor zowel particuliere als commerciële toepassingen. Deze populariteit kan worden toegeschreven aan verschillende eigenschappen en voordelen die betonnen vloeren onderscheiden van andere vloerbedekkingen.

1. Duurzaamheid

Een van de meest opvallende eigenschappen van betonnen vloeren is hun ongeëvenaarde duurzaamheid. Beton is bestand tegen zware belastingen, schokken en slijtage, en het behoudt zijn kwaliteit en uitstraling jarenlang zonder veel onderhoud. Dit maakt betonnen vloeren ideaal voor drukke huishoudens en intensief gebruikte commerciële ruimtes.

2. Esthetische flexibiliteit

Beton biedt een breed scala aan mogelijkheden voor aanpassing. Het kan worden gepolijst voor een glad, glanzend oppervlak, gekleurd om verschillende tinten te bereiken, of gestempeld om texturen en patronen toe te voegen. Hierdoor kunnen betonnen vloeren naadloos in elk ontwerpthema worden geïntegreerd.

3. Eenvoudig onderhoud

Betonnen vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden. Regelmatig vegen en dweilen zijn meestal voldoende om stof en vuil te verwijderen. Vlekken kunnen meestal worden behandeld met minimale inspanning, en door periodieke afdichtingen aan te brengen, blijven ze beschermd tegen vlekken en slijtage.

4. Milieuvriendelijkheid

Beton is een milieuvriendelijk bouwmateriaal. Het kan worden gemaakt met gerecyclede materialen en heeft uitstekende thermische eigenschappen, wat de energie-efficiëntie van gebouwen verbetert. Bovendien gaan betonnen vloeren lang mee, waardoor de behoefte aan vervanging en afval wordt verminderd.

5. Geschikt voor vloerverwarming

Betonnen vloeren zijn compatibel met vloerverwarmingssystemen, waardoor ze zowel comfortabel als energiezuinig zijn. De thermische massa van beton zorgt ervoor dat warmte gelijkmatig wordt verdeeld en vastgehouden, wat resulteert in een aangename en gelijkmatige temperatuur in de ruimte.

6. Weinig onderhoudskosten op lange termijn

Hoewel de initiële kosten voor het installeren van een betonnen vloer misschien iets hoger zijn dan bij sommige andere vloerbedekkingen, biedt de langdurige duurzaamheid aanzienlijke besparingen op onderhoud en vervanging op lange termijn. Dit maakt betonnen vloeren tot een kosteneffectieve keuze op de lange termijn.

Populairste toepassingBelangrijkste eigenschapSamenstellingAantal kleurenLaagdikteVloerverwarmingPrijs
BenedenverdiepingIndustriële uitstraling10% polyurethaan en 90% beton605,0 mm – 6,0 mmVanaf € 73,- per m2

Heeft u een vraag over onze Design Betonvloer? Neem gerust contact op of kom langs in onze showroom om de vloer te bekijken.

Sterke betonnen vloer

Een van de meest opvallende kenmerken van betonnen vloeren is hun ongeëvenaarde sterkte. Beton staat bekend om zijn duurzaamheid en kan jarenlang intensief gebruik weerstaan zonder tekenen van slijtage te vertonen. Dit maakt betonnen vloeren ideaal voor zowel residentiële als commerciële toepassingen. Ze kunnen het gewicht van zware machines in een fabriek dragen, maar zijn ook geschikt voor de dagelijkse gang van zaken in een druk huishouden.

Duurzame betonnen vloeren

Duurzaamheid is een belangrijk aspect van moderne bouwmaterialen, en betonnen vloeren scoren hoog op dit gebied. Een duurzame betonvloer wordt gekenmerkt door verschillende factoren:

 • Lange levensduur: Betonnen vloeren gaan tientallen jaren mee zonder dat ze moeten worden vervangen, wat betekent dat er minder grondstoffen worden verbruikt.
 • Energie-efficiëntie: Beton heeft uitstekende thermische massa-eigenschappen, wat betekent dat het de warmte goed vasthoudt en geleidelijk afgeeft. Hierdoor kan het de energiebehoefte voor verwarming en koeling van een gebouw verminderen.
 • Lage onderhoudsbehoefte: Betonnen vloeren vereisen minimaal onderhoud, wat betekent dat er minder chemicaliën en schoonmaakmiddelen worden gebruikt.

Kwalitatieve betonvloeren op maat

Een van de grootste voordelen van Design Betonvloeren is de mogelijkheid om ze op maat te maken. Of u nu een gladde, gepolijste afwerking wilt of een meer rustieke uitstraling verkiest, beton kan aan vrijwel elke esthetische wens voldoen. Bovendien kunt u kiezen uit verschillende kleuren en texturen om de vloer perfect te laten aansluiten bij uw interieur.

Betonvloer in kantoren en winkels

Betonvloeren in kantoren en winkels zijn een populaire keuze vanwege hun duurzaamheid, veelzijdigheid en moderne uitstraling. Vloeren van beton zijn bestand tegen intensief gebruik en vereisen weinig onderhoud, wat de operationele kosten verlaagt. Ze bieden uitstekende thermische massa, waardoor de energie-efficiëntie wordt verbeterd door warmte vast te houden en te reguleren. Bovendien kunnen ze worden aangepast met verschillende afwerkingen, zoals gepolijst, geverfd of geëtst, om esthetische variatie toe te voegen. Over het algemeen dragen betonvloeren bij aan een eigentijdse uitstraling, duurzaamheid en kosteneffectiviteit in zowel kantoren als winkelruimtes.

Granito in een betonnen vloer

Granito, ook wel bekend als terrazzo, is een fascinerend materiaal dat een buitengewoon karakter aan betonvloeren toevoegt. Het is een samenstelling van fijngemalen zwarte gesteenten, zoals marmer, graniet of kwarts, vermengd met cement of epoxyhars. Dit mengsel wordt zorgvuldig ingestrooid in de betonvloer voordat het wordt gepolijst tot een schitterende glans. Het resultaat is een vloer die niet alleen duurzaam en slijtvast is, maar ook een unieke en stijlvolle uitstraling heeft.

Granito biedt tal van voordelen voor uw betonvloer. Allereerst versterkt het de vloer, waardoor deze nog langer meegaat en beter bestand is tegen krassen en slijtage. Dit maakt granito ideaal voor drukbezochte ruimtes zoals winkels en kantoren, waar de vloer dagelijks veel te verduren heeft.

Daarnaast voegt granito esthetische waarde toe aan uw ruimte. De keuze in kleuren en patronen is vrijwel eindeloos, zodat u de vloer kunt aanpassen aan uw specifieke ontwerpwensen. De glans en textuur van granito zorgen voor een tijdloze elegantie die de uitstraling van uw interieur versterkt.

Betonnen vloerconstructie aanbrengen

Een goede betonnen vloerconstructie begint met de juiste voorbereiding. Het is essentieel om de ondergrond goed voor te bereiden en te zorgen voor een stevige fundering voordat het beton wordt gestort. Dit helpt scheuren en verzakkingen te voorkomen. Het betonmengsel zelf moet zorgvuldig worden samengesteld en gelijkmatig worden gegoten om een glad oppervlak te garanderen.

Een vloerconstructie van beton aanbrengen gebeurt in de volgende stappen:

Stap 1: Voorbereiding

De eerste stap is het voorbereiden van de ondergrond waarop de betonvloer wordt geplaatst. Dit omvat het verwijderen van eventuele oude vloerbedekking, zoals tapijt of tegels, en het zorgen voor een schone, droge en egale ondergrond. Eventuele scheuren of gaten moeten worden gerepareerd, en indien nodig kan een vochtscherm worden geïnstalleerd om vochtproblemen te voorkomen.

Stap 2: Betonmengsel voorbereiden

Het betonmengsel wordt zorgvuldig voorbereid volgens de specificaties van het project. Dit omvat het mengen van cement, zand, grind en water in de juiste verhoudingen om de gewenste consistentie te bereiken. Kleurpigmenten kunnen aan het mengsel worden toegevoegd als u een gekleurde betonvloer wilt.

Stap 3: Beton storten

Het beton wordt gelijkmatig over het voorbereide oppervlak gegoten. Vakmensen zorgen ervoor dat het beton gelijkmatig wordt verdeeld en gladgestreken om een strakke en naadloze afwerking te garanderen.

Stap 4: Uitvlakken

Nadat het beton is gestort, wordt het uitgevlakt en genivelleerd met behulp van gereedschappen zoals trilnaalden en troffels. Dit zorgt voor een glad en egaal oppervlak.

Stap 5: Textuur of afwerking aanbrengen

Als u een specifieke textuur of afwerking wilt, wordt deze op dit punt toegevoegd. Dit kan onder meer het polijsten, borstelen, stempelen of walsen van het beton omvatten, afhankelijk van het gewenste ontwerp.

Stap 6: Uitharding

Het beton moet voldoende tijd krijgen om te uitharden. Dit kan enkele dagen tot enkele weken duren, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden en de dikte van de betonlaag. Tijdens deze periode moet het beton regelmatig worden besproeid of afgedekt om vochtverlies te voorkomen en de sterkte te vergroten.

Stap 7: Afdichten en afwerken

Na de uitharding wordt de betonvloer vaak afgedicht met een speciale betonsealer. Deze sealer beschermt het beton tegen vlekken en slijtage en verbetert de glans en duurzaamheid van de vloer. Eventuele randafwerkingen, zoals plinten of overgangsstroken, worden ook geïnstalleerd.

Naadloze betonvloeren

Een van de esthetische voordelen van betonnen vloeren is hun naadloze karakter. In tegenstelling tot traditionele vloerbedekkingen, zoals tegels of houten planken, heeft een betonnen vloer geen naden of voegen. Dit creëert een strak en modern uiterlijk, en het maakt schoonmaken ook veel eenvoudiger, omdat er geen vuil of stof tussen voegen kan ophopen.

Onderhoud van betonnen designvloeren

Het onderhouden van een vloer van beton is over het algemeen eenvoudig. Regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende om vuil en stof te verwijderen. Het aanbrengen van een sealer op het oppervlak kan helpen bij het beschermen tegen vlekken en slijtage. Voor vlekken zoals rode wijn of olie, is het belangrijk om snel te handelen om permanente schade te voorkomen.

Beton vloer en vloerverwarming

Ja, u kunt een betonnen vloer combineren met vloerverwarming. Dit is een populaire keuze voor diegenen die streven naar een comfortabel en energiezuinig huis. Beton heeft uitstekende warmtegeleidende eigenschappen, wat betekent dat het snel warmte kan verspreiden en vasthouden, waardoor de vloerverwarming efficiënt werkt.

Verschillende toepassingen van vloeren van beton

Wist u dat de betonnen vloer op vrijwel elke locatie geplaatst kan worden? Steeds meer mensen kiezen voor een vloer van beton, van ondernemers tot huiseigenaren.

Vloer van beton in industrie

In industriële omgevingen zijn betonnen vloeren de standaard. Ze kunnen de zwaarste belastingen aan en zijn bestand tegen slijtage door machines en voertuigen. In bedrijfspanden en kantoren bieden betonnen vloeren een professionele uitstraling en zijn ze gemakkelijk te onderhouden.

Betonnen vloeren in woonhuizen

Design Betonvloeren zijn ontzettend populair in moderne interieurs. Ze kunnen goed tegen een stootje en zijn een duurzame keuze. Een van de veelzijdige aspecten van betonnen vloeren is dat ze goed passen bij verschillende woonstijlen. Van industriële lofts tot moderne minimalistische woningen en zelfs rustieke boerderijen, beton kan worden aangepast om in verschillende esthetische schema’s te passen.

Design Betonvloer voor uw woonkamer

De Design Betonvloer van Coatingvloer.nl is de ideale vloer voor in uw woonkamer, keuken of slaapkamer als u op zoek bent naar een vloer die uw interieur een warme, maar stoere look geeft. Door de warme, natuurlijke uitstraling van deze vloer creëert u bovendien een rustgevende sfeer in uw huis. De vloer is stofvrij en antistatisch, waardoor het de ideale vloer is voor mensen met allergieën.

YouTube video
YouTube video

Betondesign gietvloer voor uw bedrijf

Naast in een woning is de Design Betonvloer ook prima op zijn plaats in een meer zakelijke omgeving. De vloer kan goed worden toegepast in winkels, kantoren en showrooms. De Design Betonvloer is namelijk niet alleen heel mooi, maar ook heel sterk en dus geschikt voor intensieve belasting. Deze intensieve belasting is mogelijk doordat we bij het aanbrengen van de vloer gebruikmaken van zachte bindmiddelen en harde mineralen. Zo leggen we een perfecte basis voor een krachtige en comfortabele vloer. Doordat de vloer naadloos en poriëndicht is, is deze eenvoudig schoon te maken en te onderhouden.

De voordelen van een betonvloer

Een betonvloer kent veel voordelen. We zetten de belangrijkste voor u op een rijtje:

 • Sterk
 • Comfortabel
 • Warm
 • Praktisch
 • Hygiënisch
 • Naadloos
 • Stof- en vuilafstotend
 • Slijtvast
 • Duurzaam
 • Unieke look

Samenstelling en dikte

De naam zegt het al: een Design Betonvloer kenmerkt zich door de betonnen look, maar heeft de comfortabele eigenschappen van een gietvloer. De vloer bestaat namelijk voor 90% uit beton en voor 10% uit polyurethaan. Een Design Betonvloer behoort met een dikte van 5 tot 6 millimeter tot een van de dikste én stevigste gietvloeren van ons assortiment.

Betonvloer in 60 kleuren

Hoewel een grijze betonvloer voor de hand ligt, zijn er vele mogelijkheden qua kleur. We hebben diverse grijstinten in ons assortiment, maar u kunt ook een bruine of beige Design Betonvloer kiezen. Met een combinatie van meerdere kleuren creëert u een echte betonlook. We laten u graag de mogelijkheden zien en adviseren u: neem contact op.

Extra White
Silver
Ice Mix
Beige
Bianco White
Beach
Sand
Pebble
Capuchino
Steel
Light Grey
Perfect Grey
Titanium
Stone Blue
Fossil
Medium Grey
Dark Wood
Shadow
Smoke
Antraciet
Standaard
Oxid
Denim
Red

Vloerverwarming en Design Betonvloer

Een Design Betonvloer gaat erg goed samen met vloerverwarming. De gietvloer neemt zelf al goed de omgevingswarmte op, maar als u daarnaast nog kiest voor vloerverwarming bent u verzekerd van een warme ruimte tegen een laag energietarief. Stel uw vraag aan een van onze specialisten als u meer wilt weten over de mogelijkheden van vloerverwarming.

Design Betonvloer uitgevoerd aan de hand van uw wensen

Het spreekt voor zich dat we de Design Betonvloer aan de hand van uw wensen uitvoeren. Maar Coatingvloer is onderscheidend en gaat nét een stapje verder. We denken echt met u mee: we kijken naar uw woon- of bedrijfsruimte en het interieur en adviseren over de vloer en kleuren die daar het beste bij passen. In ons professionele advies houden we rekening met alle technische en praktische aspecten. Uw wensen en onze expertise komen bij elkaar en leveren zo samen het perfecte resultaat. Bel ons voor een professioneel advies.

Design Betonvloer prijzen

De kosten van een Design Betonvloer zijn afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de totale oppervlakte, het materiaal en eventuele extra opties. We bieden alle transparantie aangaande het vaststellen van de prijs voor uw vloerproject.

Prijs Design Betonvloer per m²

Bij het bepalen van de prijs van een Design Betonvloer kijken we onder andere naar de totale oppervlakte. Het aantal m² bepaalt de prijs van de vloer. Hoe groter de ruimte, hoe lager de prijs per m². Dit betekent ook dat u gebruik kunt maken van burenkorting. Zijn er meerdere buren die een gietvloer willen? Dan profiteert u dankzij de burenkorting van een lagere prijs. Bekijk hieronder de prijs van een Design Betonvloer per m².

Design Betonvloer prijs m² excl. btwPrijs
Design Betonvloer 20 – 50 m2Vanaf € 4.675,-
Design Betonvloer 51 – 100 m2€ 96,83 per m²
Design Betonvloer 101 – 150 m2€ 80,15 per m²
Design Betonvloer 151 – 200 m2€ 72,66 per m²

We hebben onze gehele benedenverdieping voorzien van design betonvloer. Het is prachtig geworden: een mooie stoere betonlook die zacht aanvoelt. En de service was perfect.

– Ines en Hans uit Amstelveen

Een kijkje bij onze klanten

Woonbrochure

Kom binnenkijken in de woningen, kantoren & winkelpanden van onze klanten.

Industriebrochure

Kom binnenkijken in de magazijnen, garages & fabrieken van onze klanten.

Recente Design Betonvloer projecten

We hebben diverse woningen al voorzien van een mooie Design Betonvloer. Bekijk hieronder twee van de projecten van Coatingvloer.nl.

Project: betonvloer in een vrijstaande woning in Alphen aan den Rijn

In een prachtige nieuwbouwwoning hebben we de totale benedenverdieping van zo’n 140 m² voorzien van een Design Betonvloer. De bewoners kozen voor de populaire kleur ‘Perfect Grey’ die een ultieme betonlook aan de strakke, moderne woning geeft. Onze specialisten hebben tijdens het aanbrengen grote bewegingen gemaakt met de hand, waardoor er een uniek lijnenspel in de betonvloer te zien is. “We vinden de vloer er erg mooi uitzien. Het is leuk om te zien dat de vloer er door het licht elk moment van de dag anders uitziet. Ook zijn we erg blij met het feit dat de vloer krasbestendig is.”

Project: grijze betonvloer in een appartement in Amsterdam

Nadat de bewoners van een appartement op Zeeburgereiland in Amsterdam aangaven een stoere leefvloer te willen, adviseerden de specialisten van Coatingvloer.nl een ECO Design Betonvloer. Het gehele appartement, met uitzondering van de badkamer, is vervolgens voorzien van de grijze betonvloer. De vloer voldoet helemaal aan de verwachtingen: “We wilden graag een stoere leefvloer en de Design Betonvloer ECO voldoet hier zeker aan. Het is een comfortabele vloer die makkelijk te onderhouden is.” Samen met de witte muren vormt de grijze designvloer de basis voor het sfeervolle interieur.

Gevlinderde betonvloer

Bij Coatingvloer vindt u allerlei vloertypes met een betonlook. Wilt u een gevlinderde betonvloer in uw woonkamer, badkamer of keuken? Dan is onze Design Betonvloer een uitstekende keuze. Deze lijkt niet alleen op een klassieke betonvloer, maar wordt ook op dezelfde manier gemaakt. Deze cementgebonden vloer moeten we vlinderen (ook wel polieren genoemd) na het storten. Vlinderen zorgt voor een dichtere structuur van het beton. Onze Design Betonvloer is dus een gevlinderde betonvloer, net als woonbeton.

Aanbrengen van Design Betonvloer

Het aanbrengen van een Design Betonvloer doen we in een aantal stappen. Na het aanbrengen van een laag is er een bepaalde droogtijd vereist.

Stap 1: ondergrond egaliseren

Er zijn veel verschillende soorten ondergronden die geschikt zijn om deze vloer op aan te brengen. Indien nodig egaliseren we de ondervloer. Een vormvaste en vlakke vloer is namelijk een vereiste. Het egaliseren van de ondervloer valt onder meerwerk.

Stap 2: aanbrengen van de diverse lagen

Het unieke van de Design Betonvloer is dat we de vloer ambachtelijk aanbrengen. Het aantal lagen hangt af van de gemaakte keuzes. Om het beste resultaat te krijgen, brengen we iedere laag aan in zoveel mogelijk vlakken. Het aanbrengen van de vloer bestaat uit een aantal fases:

 • Fase 1: ondergrond egaliseren en eerste hechtlaag

Voordat we aan de slag gaan met het aanbrengen van de vloer, voorzien we de geëgaliseerde ondergrond eerst van een EP Primer X300. Dit is ter versteviging en verzegeling van de ondervloer. Op deze manier hecht de vloer goed aan de ondergrond. Is de vloer nog niet (voldoende) egaal, dan verzorgen we dit uiteraard voor u.

 • Fase 2: tweede hechtlaag EP Primer X300

Na het aanbrengen van de eerste laag volgt er een volgende hechtlaag, ook de EP Primer X300. De lagen hebben ongeveer 18 uur nodig om geheel te drogen.

 • Fase 3: aanbrengen Design Betonvloer

Nadat de hechtlagen droog zijn, brengen we de overige lagen van de vloer aan. Deze lagen dienen ongeveer 24 uur te drogen voordat ze licht belast kunnen worden.

Stap 3: vlinderen betonvloer

Indien gewenst vlinderen we de Betonvloer voor een extra uniek effect. Een gevlinderde betonvloer heeft een bijzondere uitstraling en past bij elk eigentijds en industrieel ingerichte woning of kantoor. Het vlinderen van een betonvloer vindt plaats nadat het beton is gestort en de vloer is gedroogd. Op dat moment is de vloer nog vrij ruw. Vervolgens wordt de vloer machinaal gevlinderd met een speciale vlindermachine. Na het vlinderen ontstaat een wolkachtig uiterlijk. De gevlinderde betonvloer voelt nog wel ruw aan en dient eventueel gepolijst te worden wanneer u een strakkere uitstraling wenst.

Stap 4: polijsten

We polijsten de gevlinderde betonvloer als deze geheel droog is. Hierdoor ziet u de ambachtelijke verwerking goed terugkomen in de vloer en krijgt de gevlinderde betonvloer een prachtig egaal oppervlak.

Stap 5: afwerking

Om het Design Beton af te werken, brengen we een laag steenolie aan. Dit zorgt ervoor dat de kleuren goed tot hun recht komen. Als bescherming werken we de vloer af met een PU Strong Topcoat zijdemat: dit maakt uw vloer extra slijtvast.

Unieke structuur

Doordat we een Design Betonvloer op ambachtelijke wijze aanbrengen, ontstaat er een unieke structuur. Iedere vloer krijgt dan ook een authentiek en uniek karakter. Op het moment dat we de Design Betonvloer aanbrengen bepalen we het ambachtelijke proces,  de ruimtes en aansluitingen de levendigheid van de structuur, die de basis vormt voor de uiteindelijke sfeer en uitstraling van de gevlinderde betonvloer. We laten u graag in onze showroom meerdere voorbeelden zien.

Een betonnen vloer beschermen tegen vlekken

Er zijn verschillende manieren om uw Design Betonvloer tegen vlekken te beschermen. We zetten ze voor u op een rijtje:

1. Betonvloer beschermen met een natuurlijke olie

We kunnen de Design Betonvloer voorzien van een beschermende laag lijnolie/terpentijnolie. De vloer wordt hierdoor iets donkerder van kleur en krijgt een prachtige glans.

2. Impregneren van de vloer

Met het impregneren van een Design Betonvloer vullen we de poriën van de vloer op met speciale kristallen. De vloer sluit hierdoor af met als gevolg dat vlekken en vocht geen kans meer krijgen om in te trekken. U kunt zelf de gevlinderde betonvloer ook impregneren, maar ons advies is om dit te laten uitvoeren door een professional. Deze kan namelijk goed inschatten hoe de vloer van tevoren behandeld dient te worden voor een zo goed mogelijk resultaat.

3. Design Betonvloer coaten

De derde en meest toepaste mogelijkheid is het aanbrengen van een coating bovenop de betonvloer. De coating is een transparante beschermlaag van kunsthars (meestal polyurethaan). Dankzij deze laag blijft de uitstraling van beton behouden, maar is de gevlinderde betonvloer beschermd tegen vlekken en beschadigingen.

De verschillen tussen een betonnen vloer en woonbeton

Betonnen vloeren zijn helemaal van nu. Ze passen goed in een industrieel interieur maar ook bij een minimalistisch of modern interieur. Er zijn diverse soorten vloeren die als alternatief voor klassiek beton worden aangeboden. Waaronder woonbeton, een cementgebonden vloer. Op het eerste gezicht is een vloer van woonbeton niet van een betonnen vloer te onderscheiden. Maar er zijn wel degelijk verschillen. We vergelijken woonbeton met gewoon beton om te laten zien wat voor voordelen woonbeton heeft ten opzichte van een betonnen vloer en we bespreken ook de woonbeton nadelen.

Voordelen en nadelen woonbeton

Door woonbeton met een vloer van klassiek beton te vergelijken worden zowel de woonbeton voordelen als de woonbeton nadelen duidelijk. Woonbeton heeft veel belangrijke eigenschappen die het een betere woningvloer maken dan gewoon beton. De nadelen van woonbeton hebben te maken met het prijskaartje en de duur van aanleggen van een woonbeton vloer. Dit zijn de verschillen tussen een vloer van beton en woonbeton:

1. Een betonnen vloer is dikker

Een betonnen vloer is minimaal 7 centimeter dik, daardoor is de vloer moeilijker te combineren met andere vloeren. Er zal onder andere vloeren een onderlaag moeten worden aangebracht om ze op gelijke hoogte te brengen. Er zijn woonbeton vloeren met een laagdikte vanaf 5,0 – 6,0 millimeter. Daardoor kan woonbeton ook uitstekend gecombineerd worden met vloerverwarming.

2. Een betonnen vloer is minder flexibel

Een vloer van beton is erg sterk, maar totaal niet flexibel. De vloer heeft hierdoor kans om te scheuren bij schommelingen in de temperatuur of in de vochtigheidsgraad. Sommige mensen vinden deze scheuren mooi, maar hier kan wel vuil in gaan ophopen. Door het gebrek aan flexibiliteit is een vloer van beton ook niet geschikt om te combineren met vloerverwarming. Want ook dan zal de vloer uitzetten en scheuren. Woonbeton heeft daarentegen een hogere mate van flexibiliteit door de toevoeging van polyurethaan aan het cementmengsel. Het licht flexibele woonbeton is comfortabel en geschikt voor vloerverwarming.

3. Een betonnen vloer is minder comfortabel

Ook is een betonnen vloer niet heel comfortabel. De vloer is keihard, waardoor het pijn zal doen als iemand valt en er sneller last is van geluidsoverlast. Een vloer van woonbeton is comfortabeler en is zal het geluid beter dempen. Woonbeton heeft dus veel voordelen op het gebied van comfort, flexibiliteit, en geluidsdemping.

4. Een betonnen vloer is gevoeliger voor vlekken

Helaas is een vloer van beton redelijk gevoelig voor vlekken. Vooral in de keuken is een vloer van beton daarom geen goed idee. Vetvlekken zorgen voor de grootste schade. Dit kan ook als een van de woonbeton nadelen worden gezien. Een vloer van woonbeton heeft vuil afstotende kenmerken en is daarom makkelijk schoon te maken. Wel is het erg belangrijk dat vlekken direct worden verwijderd met een doek en koud water.

5. Aanbod aan kleuren

De standaard kleur van beton is grijs, maar een betonnen vloer kan ook in andere kleuren worden aangebracht. Dan worden er kleurstoffen aan het beton toegevoegd. Dit is ook mogelijk bij woonbeton, hierbij is de keuze aan kleuren zelfs nog groter. Er zijn veel grijstinten verkrijgbaar, maar ook andere kleuren zijn mogelijk.

6. De prijs

Een betonnen vloer is goedkoper dan een vloer van woonbeton. Een betonnen vloer kost gemiddeld 40,- per vierkante meter, terwijl een vloer van woonbeton gemiddeld 80,- per vierkante meter kost. Dit prijsverschil komt vooral door het kwaliteitsverschil van beide vloeren. Woonbeton is misschien duurder in aanschaf dan gewoon beton, maar daar krijgt u een hoge kwaliteit vloer waar u lang plezier van heeft voor terug. Door de vele voordelen is woonbeton een goede investering.

7. Nadelen woonbeton: aanleggen kost tijd

Het aanbrengen van woonbeton is een ambachtelijk proces en moet erg nauwkeurig gebeuren voor het allermooiste resultaat. Daardoor duurt het aanleggen van woonbeton gemiddeld 8 tot 10 dagen. Voor we uw woonbeton vloer kunnen aanbrengen moet eerst de ondervloer worden geëgaliseerd. Daarna brengen we laag voor laag de woonbeton vloer aan. Iedere laag moet drogen en volledig uitharden voordat we de volgende laag kunnen aanbrengen.

Wegen de voordelen op tegen de nadelen van woonbeton?

Nu u weet wat belangrijke voor- en nadelen woonbeton zijn, kunt u de afweging maken. Woonbeton heeft meer voordelen dan nadelen en is zeker voor woningen, kantoren en winkelpanden een uitstekende keuze. Mocht u nog twijfelen of woonbeton een goede keuze is in uw ruimte dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wilt u weten wat woonbeton kost voor uw situatie, vraag dan direct een vrijblijvende prijsopgave aan.

Werkzaam in heel Nederland

Coatingvloer.nl is specialist in het aanbrengen van Design Betonvloeren. We zijn werkzaam in heel Nederland, waaronder:

 • Amsterdam
 • Den Haag
 • Breda
 • Eindhoven
 • Den Bosch
 • Utrecht
 • Rotterdam
 • Groningen

Offerte aanvragen

Als u inzicht wilt in de prijzen voor Design Betonvloeren kunt u het beste een offerte aanvragen voor uw eigen project. Dat kan online, maar uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom in Amsterdam. Maak direct een afspraak via 020 845 2650.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat kost een betonnen vloer?

De kosten van een betonnen vloer kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van het project, de gewenste afwerking en de locatie. Over het algemeen kunt u verwachten dat de prijs per vierkante meter ergens tussen de €50 en €150 ligt. Voor een nauwkeurige prijsopgave is het raadzaam om een offerte aan te vragen bij gespecialiseerde betonvloerinstallateurs. Een Design Betonvloer van coatingvloer.nl heeft u al vanaf € 73,- per vierkante meter.

Hoe lang duurt het plaatsen van een Design Betonvloer?

De tijd die nodig is om een Design Betonvloer te plaatsen, varieert ook. Voor kleinere projecten, zoals in een woonhuis, kan de installatie binnen enkele dagen worden voltooid. Grotere projecten, zoals commerciële ruimtes, kunnen echter enkele weken in beslag nemen, afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project.

In hoeveel kleuren is een vloer van beton verkrijgbaar?

Een vloer van beton is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. Dit kan variëren van natuurlijke grijstinten tot aangepaste kleuren die worden bereikt door het toevoegen van kleurpigmenten aan het betonmengsel. Hierdoor zijn er praktisch onbeperkte kleuropties beschikbaar, waardoor u de vloer kunt aanpassen aan uw specifieke ontwerpeisen. Bij coatingvloer.nl kiest u voor woonbeton als u veel kleurenopties wilt.

Wat is de beste eigenschap van een betonvloer?

De beste eigenschap van een betonvloer is subjectief en kan variëren afhankelijk van de behoeften en voorkeuren van de gebruiker. Sommigen zullen de duurzaamheid en lange levensduur van betonnen vloeren als de beste eigenschap beschouwen, terwijl anderen misschien de esthetische veelzijdigheid en aanpasbaarheid waarderen. Over het algemeen wordt de combinatie van duurzaamheid, esthetische aanpasbaarheid en eenvoudig onderhoud vaak beschouwd als enkele van de meest gewaardeerde eigenschappen van een betonvloer.

Onze gietvloer showroom

Bekijk de Design Betonvloeren in onze showroom

In onze showroom in Amsterdam bent u altijd welkom om de sfeer te proeven die de Design Betonvloeren met zich meebrengen. We laten u zien wat de mogelijkheden zijn en in welke kleuren we de vloeren leveren. We denken graag met u mee over de perfecte vloer in uw situatie. Op basis van uw wensen en de mogelijkheden geven we u ook direct een prijsindicatie.

Showroom Coatingvloer.nl

Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Onze showroom is uitsluitend te bezoeken op afspraak. Maak direct een afspraak door telefonisch contact met ons op te nemen. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken per e-mail.

T: 020 845 2650
E: info@coatingvloer.nl

Klanten geven ons een 9.3 / 10 uit 94 waarderingen.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.