Cementgebonden gietvloer: een unieke en natuurlijke look

Cementgebonden gietvloer

Cementgebonden gietvloer

Cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer heeft een meer natuurlijke uitstraling dan een volledige vloer van kunststof. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van natuurlijk materiaal. Cement heeft van zichzelf een bijzondere uitstraling, maar biedt geen comfort of gemak als het om woongenot, gebruiksvriendelijkheid en onderhoud gaat. Dat heeft een cementgebonden gietvloer wel te bieden en hiermee onderscheidt deze vloer zich dan ook op een unieke manier. De look van deze vloer is origineel en stijlvol. Daarom past deze vloer binnen exclusieve interieurs in woningen en kantoren, maar eveneens in winkels en showrooms. U profiteert bij de aanschaf van een cementgebonden gietvloer altijd van de volgende voordelen en kenmerken:

 • Strak en naadloos
 • Unieke uitstraling
 • Levendige vloer
 • Vloeistofdicht
 • Slijtvast
 • Ruime kleurkeuze
 • Natuurlijke look
 • Comfortabel
 • Onderhoudsvriendelijk

Samenstelling cementgebonden gietvloer

De samenstelling van materialen die gebruikt worden voor het aanbrengen van een cementgebonden gietvloer is uniek te noemen. Er worden namelijk meerdere hoofdbestanddelen gebruikt, zoals cement en bindmiddelen. De mineralen zijn hard en de bindmiddelen zijn zacht. Door deze combinatie van materialen wordt de basis gelegd voor een krachtige en comfortabele vloer.

Originele look en geschikt voor intensieve belasting

De cementgebonden gietvloer is door de samenstelling van materialen geschikt voor intensieve belasting. Dat maakt deze vloer onder meer perfect om toe te passen in bijvoorbeeld een showroom, maar ook in een winkel of in een kantoor. De originele look en keuze uit kleuren laat deze vloer zich moeiteloos inpassen in ieder interieur. Cementgebonden gietvloeren worden naadloos aangebracht en zijn poriëndicht. Dat betekent dat deze vloer in ten aanzien van de schoonmaak als perfecte vloerafwerking kan worden beschouwd. De zachte bindmiddelen zorgen voor het nodige comfort en voor warmte, zodat deze vloer eveneens geschikt is als vloer om het woongenot te verhogen.

Prijzen

De prijs van een cementgebonden gietvloer is afhankelijk van meerdere kenmerken, zoals van de grootte van het oppervlak, arbeidskosten, persoonlijke voorkeuren, voorbereiding van de ondergrond, combinatie met vloerverwarming en het type materiaal.

Korting op basis van het oppervlak

Er kan een korting verstrekt worden op basis van het oppervlak. De prijzen van cementgebonden gietvloeren kunnen dan ook uiteenlopen van bijvoorbeeld 50 euro per m2 tot 150 euro per m2. Dit is overigens een indicatieve weergave van de prijs en dient als voorbeeld dat de prijzen sterk afhankelijk zijn van het aantal m2.

Materiaalkeuze

De materiaalkeuze staat in principe vast als u kiest voor een cementgebonden gietvloer, maar afhankelijk van persoonlijke wensen, voorbereiding van de ondergrond en een eventuele keuze voor vloerverwarming zijn hierin eveneens variaties van toepassing op de prijs.

Aanbrengen van een cementgebonden gietvloer

Het aanbrengen van een cementgebonden gietvloer gebeurt door ons applicatieteam op professionele wijze. Er is voorafgaand aan de werkzaamheden overigens eerst nog sprake van een projectbezoek op locatie. Het egaliseren van de ondervloer kan tot de opties behoren, maar in principe is vrijwel iedere ondergrond geschikt voor het aanbrengen van een cementgebonden gietvloer. Het aanbrengen zelf gebeurt op ambachtelijke wijze met de hand. Er kan variatie zijn in het aantal lagen en in de dikte van de lagen, maar altijd wordt getracht het materiaal op zoveel mogelijk vlakken aan te brengen. Hierdoor ontstaat het perfecte resultaat. Er zijn drie fases met twee keer een primer. Hierdoor raakt de ondergrond verzadigd en een hechtlaag gerealiseerd. De primer wordt voor het verkrijgen van het beste resultaat twee keer aangebracht. Steeds is er een droogtijd van 18 uur. Bij het aanbrengen van de cementgebonden gietvloer is er na 24 uur droogtijd een lichte belasting mogelijk.

 • Primer voor eerste hechtlaag
 • Primer voor tweede hechtlaag
 • Cementgebonden gietvloer

Werkzaam in heel Nederland

Coatingvloer.nl heeft heel Nederland als werkgebied en is specialist in het aanbrengen van cementgebonden gietvloeren. Wij zijn onder meer werkzaam in onderstaande regio´s:

Offerte aanvraag?

U kunt online een offerte aanvragen of eerst een bezoek brengen aan onze showroom die in Amsterdam is gevestigd. U kunt telefonisch contact opnemen met Coatingvloer.nl om een afspraak te maken. Wij zijn te bereiken via 020-8452650.
vrijblijvende offerte

Showroom

Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken!

Postadres:
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

T: 020 - 845 26 50
E: info@coatingvloer.nl