Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Beton Cire nadelen

Beton Cire wordt steeds populairder. Dat is niet gek, want Beton Cire heeft naast veel praktische voordelen ook een hele mooie uitstraling. Een interieur met Beton Cire heeft automatisch net dat beetje extra. Toch zijn er ook bij Beton Cire nadelen, zoals die er bij alle vloeroplossingen zijn. Coatingvloer.nl zet …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Beton Cire nadelen

Beton Cire wordt steeds populairder. Dat is niet gek, want Beton Cire heeft naast veel praktische voordelen ook een hele mooie uitstraling. Een interieur met Beton Cire heeft automatisch net dat beetje extra. Toch zijn er ook bij Beton Cire nadelen, zoals die er bij alle vloeroplossingen zijn. Coatingvloer.nl zet graag de nadelen van Beton Cire voor u op een rijtje.

Lang aanbrengproces

Beton Cire stamt van het Franse woord “beton ciré”. Dit betekent “gewreven beton”. Beton Cire wordt dan ook met de hand aangebracht of “gewreven”. Een vloer of wand van Beton Cire aanbrengen is een arbeidsintensieve en precieze klus. Eerst moet de ondergrond geprepareerd worden. Hierna worden verschillende lagen en structuren aangebracht. Tussen al deze stappen door moet de vloer drogen. Voor het aanbrengen van de laatste laag moet de vloer nogmaals geschuurd worden. Dit alles bij elkaar duurt gemiddeld genomen anderhalve week. Dit kan voor sommige mensen als een van de Beton Cire nadelen worden ervaren. Erna kunt u natuurlijk wel jaren van uw vloer genieten.

beton cire en gietvloer

Prijs

Een van de veelgehoorde Beton Cire nadelen wordt vaak ook de prijs genoemd. Veel mensen denken dat een Beton Cire vloer vele malen duurder is dan een standaard gietvloer. Dit valt echter reuze mee. In vergelijking met een standaard gietvloer is Beton Cire wel iets prijziger, maar het verschilt niet enorm. Bovendien geldt bij Coatinvloer.nl dat u minder betaalt bij meer vierkante meters. Zo kan de uiteindelijke prijs flink meevallen. Daarbij komt dat een Beton Cire vloer sterk en duurzaam is. Een vloer van Beton Cire zou u kunnen zien als een investering die u er op lange termijn makkelijk uithaalt.

Betonstuc badkamer nadelen

Hoewel badkamers met betonstuc veel voordelen hebben, kleven er ook enkele nadelen aan dit materiaal in de badkamer. Dit zijn aandachtspunten die ook voor andere ruimtes van belang kunnen zijn. Waar moet u rekening mee houden als u de vloer of de wanden in de badkamer met Beton Cire laat versieren?

  • Plaatsingsduur van anderhalve week
  • Betonstuc moet waterdicht gemaakt worden
  • Eventuele reparaties blijven zichtbaar

Betonstuc plaatsingsduur badkamer

Eén van de betonstuc badkamer nadelen is de plaatsingsduur. Ten eerste neemt ook bij de badkamer het aanbrengen van stucwerk anderhalve week in beslag. Wanneer het om badkamerrenovatie gaat dan betekent het dat u gedurende die periode geen gebruik kunt maken van uw badkamer. Wordt uw huis net opgeleverd, dan moeten we in ieder geval wachten tot de ondervloer volledig uitgehard en droog is voor we beginnen met betonstuc aanbrengen. Anders kunnen er scheuren in het Beton Ciré ontstaan als de ondervloer pas later uithardt.

Blijven reparaties betonstuc zichtbaar?

Wanneer betonstuc beschadigd raakt kan dit eenvoudig worden gerepareerd. Maar helaas blijft een reparatie aan een betonstuc vloer of muur wel altijd zichtbaar, dat is een van de betonstuc badkamer nadelen. Hoe mooi u een beschadiging ook laat wegwerken, bij Beton Ciré blijft u altijd een klein kleurverschil op de plek van de reparatie zien. Nou is betonstuc ongelooflijk sterk en zal het niet snel beschadigen en hoeft u zich hier dus eigenlijk geen zorgen over te maken.

Betonstuc is van nature niet waterdicht

Stucwerk van nature niet waterdicht, daarom moeten onze vakmensen hier een waterdichte coating overheen aanbrengen. Dit is op zich geen nadeel, maar door deze waterdichte toplaag is de tijd van het aanbrengen langer dan wanneer de laatste laag betonstuc zou zijn. Bovendien brengt de speciale coating kosten met zich mee. Deze kosten zijn overigens al verwerkt in de totaalprijs, waardoor u niet extra betaalt voor de coating.

Meer over Beton Cire nadelen

De veelgehoorde Beton Cire nadelen zijn dus de duur van het aanbrengen en de prijs. Voor beide nadelen kunt u nagaan of het in uw specifieke situatie ook een echt nadeel is. Mocht u vragen hebben over Beton Cire, dan helpen wij u in ieder geval graag verder. U kunt contact met ons opnemen voor een afspraak in onze showroom. Wilt u liever eerst een beeld van het kostenplaatje? Dan kunt u hier een vrijblijvende offerte aanvragen. U ontvangt dan binnen enkele dagen een op maat gemaakte prijsindicatie.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.