Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Woonbeton

Belangrijkste kenmerken woonbeton Designvloeren Populairste toepassing Belangrijkste eigenschap Samenstelling Aantal kleuren Laagdikte Vloerverwarming Prijs €/m2 Woonbeton Woningen, winkels en kantoren Sterk, comfortabel, onderhoudsvriendelijk en uniek 10% polyurethaan en 90% beton 30 5,0 mm – 6,0 mm       Vanaf € 73,- per m2 Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van woonbeton …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Woonbeton

Woonbeton is geschikt voor elk type ruimte en vormt de basis van uw interieur. Een woonbeton vloer is populair in woonhuizen, winkels en kantoren. Doordat woonbeton naadloos wordt gelegd, heeft de vloer een stofvrij karakter en is hij zo goed als onderhoudsvrij. Ook is de vloer ideaal te combineren met vloerverwarming.

Klik op de oranje knop (rechtsboven), vul het formulier in en u ontvangt een vrijblijvende offerte in uw mailbox.

Ga voor een woonbeton vloer van Coatingvloer.nl en profiteer van onze voordelen:

 • Woonbeton in vele kleuren
 • Onderhoudsvriendelijke vloer
 • Gedurende het project één vast aanspreekpunt
 • Uw vloer gelegd door ervaren specialisten
 • Bekijk onze collectie woonbeton in de ruime showroom
YouTube video

Belangrijkste kenmerken woonbeton

DesignvloerenPopulairste toepassingBelangrijkste eigenschapSamenstellingAantal kleurenLaagdikteVloerverwarmingPrijs €/m2
WoonbetonWoningen, winkels en kantorenSterk, comfortabel, onderhoudsvriendelijk en uniek10% polyurethaan en 90% beton305,0 mm – 6,0 mmVanaf € 73,- per m2

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van woonbeton voor uw ruimte? Neem gerust contact met ons op of breng een bezoek aan de showroom in Amsterdam. Hier bekijkt u de gehele collectie woonbeton vloeren.

Wat is woonbeton?

Woonbeton is een cementgebonden gietvloer die in lagen wordt opgebouwd. Een vloer van woonbeton bestaat uit de materialen cement en polyurethaan. De combinatie van deze twee materialen maakt de vloer zeer geschikt voor ondere andere het gebruik in uw woning.

Dit type vloer heeft een robuuste en moderne uitstraling en kan over elke soort ondervloer geplaatst worden. De structuur en kleur zijn bepalend voor de uitstraling die het woonbeton aan uw ruimte geeft. Rustgevende grijs- en natuurtinten zijn erg geliefd, maar we leveren ook in meer opvallende kleuren.

Doordat de vloer naadloos wordt aangelegd, is hij zeer onderhoudsvriendelijk. Ook is de vloer slijtvast en gebruiksvriendelijk en daardoor toepasbaar in veel verschillende soorten ruimtes. Van woningen en winkels tot kantoren.

Voordelen van een woonbeton vloer

Een woonbeton vloer brengt veel voordelen met zich mee:

 • Sterke en comfortabele vloer
 • Op maat gemaakt: altijd een unieke vloer
 • Woonbeton is leverbaar in meerdere kleuren
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Combinatie met vloerverwarming mogelijk

Sterk en comfortabel

Een woonbeton vloer biedt u een combinatie van sterkte en comfort die vaak niet te vinden is bij andere vloeropties. Het materiaal is van nature stevig en duurzaam, waardoor het bestand is tegen dagelijks gebruik en slijtage. Tegelijkertijd voelt woonbeton ook comfortabel aan, met een warme en natuurlijke uitstraling die bijdraagt aan een gezellige sfeer in uw huis. Dit maakt het ideaal voor zowel woonruimtes als winkelpanden en kantoren.

Op maat gemaakt

Wat woonbeton echt bijzonder maakt, is het feit dat elke vloer op maat gemaakt kan worden. Of u nu op zoek bent naar een rustieke uitstraling met zichtbare textuur en oneffenheden, of juist een strakke en moderne look verkiest, met woonbeton is vrijwel alles mogelijk. U heeft dus altijd een unieke vloer die past bij uw smaak en behoeften.

Leverbaar in veel kleuren

Een ander voordeel van woonbeton is de brede beschikbaarheid van kleuren. Terwijl traditioneel beton vaak beperkt is tot grijstinten, biedt woonbeton een heleboel kleuren om uit te kiezen. Van subtiele neutrale tinten tot levendige en gedurfde kleuren, de mogelijkheden zijn eindeloos. Deze diversiteit stelt u in staat om uw vloer aan te passen aan de rest van uw interieur of om een statement te maken met een opvallend kleurenschema.

Onderhoudsvriendelijk

Woonbeton heeft maar weinig onderhoud nodig om z’n bijzondere uiterlijk te bewaren. Het gladde oppervlak is gemakkelijk schoon te maken met een mild reinigingsmiddel en water, waardoor het ideaal is voor drukke huishoudens of commerciële ruimtes waar hygiëne belangrijk is. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite, maar ook kosten op lange termijn, omdat er geen speciale reinigings- of onderhoudsproducten nodig zijn.

Woonbeton en vloerverwarming

Het is in principe mogelijk om woonbeton met vloerverwarming te combineren. Het belangrijkste bij het combineren van woonbeton met vloerverwarming is geleiding. Woonbeton is van nature een uitstekende geleider van warmte, waardoor het ideaal is voor vloerverwarmingssystemen. Het beton neemt de warmte van de vloerverwarming op en verspreidt deze gelijkmatig door de ruimte, wat resulteert in een comfortabele en gelijkmatige verwarming van de vloer.

Bij het installeren van woonbeton in combinatie met vloerverwarming is het belangrijk om te zorgen voor een goede isolatie en vloerverwarmingssysteem. De vloer moet vlak en stabiel zijn om te voorkomen dat er scheuren ontstaan. Het gebruik van een speciale primer en coatings kan helpen bij het verbeteren van de hechting tussen het woonbeton en de ondervloer, en het verminderen van mogelijke scheuren. De vloerexperts van Coatingvloer.nl hebben ruime ervaring en kunnen u hierin helpen.

Een ander belangrijk aspect is de keuze van het woonbetonmengsel. Speciale mengsels zijn ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van vloerverwarmingssystemen, met een optimale balans tussen thermische geleidbaarheid en duurzaamheid. Deze mengsels zijn ontworpen om de warmte gelijkmatig te verspreiden en om bestand te zijn tegen de thermische belastingen van het verwarmingssysteem.

Aanbrengen van woonbeton in 4 stappen

Het aanleggen van een woonbeton vloer doen we in vijf stappen: egaliserenlaagsgewijs aanbrengenvlinderen, polijsten en afwerken. Hieronder vindt u het stappenplan dat onze vakmensen volgen als zij een woonbeton vloer bij u komen aanleggen. (In het onderstaande stappenplan beschrijven we hoe onze vakmensen een woonbeton vloer bij u aanleggen).

Stap 1: Ondervloer egaliseren

De eerste stap in het proces is de voorbereiding van de ondervloer. Het egaliseren is een belangrijke stap, omdat de ondergrond waarop onze vakmensen de vloer aanbrengen vlak moet zijn. Het egaliseren is dus het creëren van een goede basis. In nieuwbouwprojecten wordt de vloer eigenlijk altijd mooi egaal opgeleverd en kunnen we direct door naar het aanbrengen van het woonbeton. Maar ook in bestaande bouw is vrijwel ieder type ondergrond geschikt om woonbeton op aan te brengen.

Het is alleen belangrijk dat de ondervloer vormvast en egaal is. Als dat nog niet zo is, dan egaliseren wij de ondervloer met egaline. Tijdens het egaliseren werken we bijvoorbeeld voegen van plavuizen weg of achtergebleven lijmresten. Verkeert uw ondervloer in slechte staat? Ook dan kunnen onze vakmensen uw ondervloer geschikt maken door hem te egaliseren, zodat de woonbeton vloer kan worden aangebracht.

Stap 2: Woonbeton aanbrengen in drie fases

Onze vakmensen brengen woonbeton op ambachtelijke wijze met de hand aan. Het aantal lagen en de dikte van de lagen die aangebracht worden, is afhankelijk van het type woonbeton dat u kiest. Voor een Design Betonvloer is worden de lagen opgebouwd tot een dikte van 5-6 mm, voor Beton Cire en een microcementvloer tot 2-3 mm. De lagen worden in zoveel mogelijk vlakken aangebracht om een optimaal resultaat te krijgen.

 • Laag 1: EP Primer X300 eerste hechtlaag aanbrengen
 • Laag 2: EP Primer X300 tweede hechtlaag aanbrengen
 • Laag 3: Aanbrengen woonbeton

Stap 3: Polijsten en vlinderen van de woonbeton gietlaag

Afhankelijk van het type woonbeton dat u gekozen heeft, kan de woonbeton gietlaag na 2 tot 7 dagen worden gepolijst. Tijdens het polijsten maakt uw woonbeton vloer een opvallende transformatie door. Door de draaiende beweging van het polijsten ontstaat het gevlinderde effect. De ruwe onafgewerkte vloer verandert tijdens deze stap in egaal gevlinderd woonbeton.

Polijsten is een afwerkings-techniek die zorgt voor de karakteristieke egale uitstraling van woonbeton. Het is vergelijkbaar met het glad polijsten van natuursteen. Door het polijsten komen de diepte van de kleuren en de ambachtelijke verwerking tot hun recht. Dit maakt de woonbeton vloer uniek en erg populair.

Stap 4: Afwerking van de woonbeton vloer

Om de vloer af te werken en extra bescherming te bieden, brengen we nog 2 lagen aan.

 • Laag 4: Steenolie laag aanbrengen
 • Laag 5: PU Strong Topcoat zijdemat

De 5 woonbeton lagen

Het aanbrengen van het woonbeton bestaat uit 5 lagen:

Laag 1: EP Primer X300 eerste hechtlaag aanbrengen

De eerste laag is een primer die onze vakmensen aanbrengen als hechtlaag. Het woord hechtlaag zegt het al, deze laag zorgt voor de optimale hechting tussen het woonbeton en de ondervloer. Een primer zorgt voor versteviging en verzegeling van de ondergrond. Hierdoor hecht de vloer goed.

Wij werken met de EP Primer X300. Deze twee-componenten epoxyhars primer heeft als voordeel dat hij op veel ondergronden kan worden toegepast en zorgt voor zowel impregnering als hechting. Kortom, de ideale voorbehandeling van de ondergrond.

Om gaatjes in het woonbeton te voorkomen is de primer universeel behandeld waardoor de ondergrond verzadigd is. Deze laag laten we 18 uur drogen.

Laag 2: EP Primer X300 tweede hechtlaag

We streven altijd naar het beste resultaat. Daarom wordt na 18 uur drogen een tweede hechtlaag aangebracht door onze vakmensen. Voor deze hechtlaag gebruiken we opnieuw dezelfde epoxyhars primer. Ook deze laag moet vervolgens 18 uur drogen. Na het drogen is uw vloer klaar voor het storten van het woonbeton.

Laag 3: aanbrengen woonbeton

We zijn aangekomen bij de mooiste fase van het aanbrengen van het woonbeton. In deze fase maken we de vloer namelijk volledig in de stijl waar u van droomt. U kiest uit diverse kleuren en soorten afwerking die passen bij de uitstraling waar u naar op zoek bent. Voor een naadloze finish storten onze vakmensen het woonbeton met behulp van een betonpomp in uw woning.

We begrijpen heel goed dat u nieuwsgierig bent naar het eindresultaat. Nog heel even wachten, want pas na 24 uur drogen kan het woonbeton licht belast worden. Dan kunt u de vloer voorzichtig, op sokken, gaan bewonderen.

Laag 4: steenolie laag aanbrengen

Steenolie is het geheim van de smid. De verzorgende steenolie wordt tijdens deze stap aangebracht om te polijsten en af te werken. De olie biedt bescherming tegen vocht en laat de kleuren van het woonbeton nog beter tot hun recht komen.

Laag 5: PU Strong Topcoat zijdemat

De laatste laag die we aanbrengen is de PU Strong Topcoat zijdemat. De laatste laag draagt ook bij aan de kwaliteit van uw woonbeton vloer. Daarom kiezen wij ervoor om uw vloer af te werken met een sterke zijdematte toplaag van transparante polyurethaan.

Opvallende kenmerken van dit materiaal zijn de hoge mate van UV-stabiliteit en chemicaliënbestendigheid. Wat houdt dat in? UV-stabiliteit betekent dat de vloer niet wordt aangetast door UV-straling. Dit voorkomt verkleuring van het deel van de vloer waar de zon op schijnt. En u hoeft zich geen zorgen te maken tijdens het reinigen van de vloer, omdat de toplaag bestand is tegen de chemicaliën in schoonmaakmiddelen. Kortom, deze toplaag maakt uw vloer extra slijtvast, zodat u nog jarenlang plezier heeft van uw woonbeton vloer.

Wat kost woonbeton?

Woonbeton kosten berekenen we op dezelfde manier als gietvloer kosten. De kosten van een woonbeton vloer zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de grootte van de oppervlakte, de benodigde voorbehandeling van de ondervloer, arbeidskosten, eventuele integratie van vloerverwarming en uw persoonlijke wensen en het gekozen materiaal van de woonbeton vloer. Lees meer over iedere kostenpost voor het aanleggen van uw woonbeton vloer.

1.     Woonbeton ondervloer voorbereiden

Voor we uw woonbeton vloer kunnen aanbrengen moet de ondervloer strak en egaal zijn. Als u een nieuwbouwwoning heeft is dat meestal al in orde, het enige waar we dan extra op moeten letten is of de ondervloer al volledig droog is. Deze moet namelijk compleet droog en uitgehard zijn voor we woonbeton aanbrengen, om te voorkomen dat er later tijdens het drogen scheuren kunnen ontstaan in het woonbeton. Gaat u een woonbeton vloer laten aanbrengen in bestaande bouw? Dan kan een voorbewerking van de ondervloer noodzakelijk zijn waarbij alle oneffenheden worden weggewerkt. Afhankelijk van de conditie van de ondervloer doen we dit door wat kleine aanpassingen of door een volledige egaline vloer te creëren ter voorbereiding op het woonbeton.

2.     Hoeveel vierkante meters woonbeton vloer?

De grootte van het vloeroppervlak heeft invloed op de kosten voor woonbeton. Dat komt doordat u kwantumkorting van ons krijgt bij grotere oppervlakken. Het kan erg voordelig uitpakken wanneer u meerdere ruimtes in een keer van een woonbeton of gietvloer laat voorzien. Vanaf 20 m2 kunt u een woonbeton vloer laten aanleggen. Voor vloeren met oppervlak tussen de 20 en 50 m2 betaalt u een vaste totaalprijs. Boven de 50 m2 rekenen we met een woonbeton prijs per vierkante meter. Hoe groter de ruimte, des te lager de vierkante meterprijs. Hoeveel vierkante meter woonbeton vloer laat u aanleggen?

3.     Arbeidskosten aanleg woonbeton vloer

In de vierkante meterprijs verwerken we de arbeidskosten voor het aanleggen van de woonbeton vloer. Hiervoor betaalt u dus geen aparte factuur. Onze ervaren vakmensen werken rechttoe rechtaan in ruimtes met grote vloeroppervlakken en eenvoudige rechte vormen, zijn er echter ‘gekke’ hoekjes dan vergt het aanbrengen van woonbeton extra aandacht en zorgvuldigheid. Het is dus niet verwonderlijk dat zo’n arbeidsintensieve klus meer kost. Deze kosten voor woonbeton aanleggen nemen we mee in de berekening van uw vierkante meterprijs.

4.     Materiaal en persoonlijke wensen

Woonbeton vloeren bestaan uit een sterk, maar comfortabel mengsel van 10% polyurethaan en 90% beton. Hoewel deze samenstelling vast staat, zijn er nog wel opties waardoor u kunt variëren. De kleur van de woonbeton vloer is daar één van. Naast de basiskleuren van de standaarduitvoering woonbeton is het mogelijk om een eigen kleurvariant te laten ontwerpen. Deze design optie brengen extra kosten met zich mee. Daarnaast kunt u een antislip toplaag laten aanbrengen op de woonbeton vloer voor extra grip. Ook deze aanpassing verhoogt de prijs van uw woonbeton vloer enigszins.

5.     Woonbeton vloer met vloerverwarming

Nooit meer koude voeten in de winter, dat wilt u toch ook? Ook een woonbeton vloer kunt u laten uitvoeren met vloerverwarming. Kiest u voor deze uitbreiding dan kunt u deze tegelijkertijd met uw woonbeton vloer laten aanleggen. Dit is een efficiënte keuze en scheelt veel tijd. Qua kosten moet u erop rekenen dat er ongeveer €30,- per vierkante meter (voor ruimtes vanaf 100m²) bijkomt voor het aanleggen van vloerverwarming. Lees meer over de mogelijkheden van vloerverwarming in combinatie met gegoten vloeren.

Voor mijn nieuwe woning koos ik voor woonbeton. Ik ben er heel erg blij mee. De vloer heeft een unieke uitstraling en schoonmaken is bijna niet nodig. Top! Ook over de service van Coatingvloer.nl ben ik zeer tevreden. Bedankt.

– Natascha uit Amsterdam

Woonbeton prijs: gemiddelde kosten voor woonbeton

Een woonbeton vloer kost doorgaans tussen de € 50,- en € 150,- per m2. Deze prijs is een indicatie, aangezien de kosten van een woonbeton vloer afhankelijk zijn van meerdere factoren, zoals het materiaal waar u voor kiest, de oppervlakte van de vloer en noodzakelijke voorbehandeling. Bekijk de onderstaand tabel voor een overzicht van de gemiddelde kosten voor een woonbeton vloer. Bent u benieuwd wat een vloer van woonbeton voor uw ruimte gaat kosten? Wij maken graag een exacte prijsberekening voor al uw ruimtes. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan.

Kosten besparen?

Bij Coatingvloer.nl geldt: hoe groter de ruimte, des te lager de woonbeton kosten per vierkante meter. Dit is zeer interessant voor bedrijfspanden, winkels en kantoren met een groot vloeroppervlaktes. Uiteraard kan een woonbeton vloer ook zeer voordelig zijn voor particulieren. Zeker als u gebruik maakt van de burenkorting. Wij adviseren om in één keer meerdere ruimtes te laten voorzien van een woonbeton vloer, zodat u bespaart op de arbeidskosten en de kosten voor het materiaal.

Burenkorting

Door een groter oppervlak in één keer te voorzien van een woonbeton vloer, daalt de woonbeton prijs aanzienlijk. Daarom ontvangt u bij Coatingvloer.nl burenkorting wanneer u samen met uw buren een woonbeton vloer aanschaft. Hierbij geldt: hoe meer buren, des te hoger uw korting. Zo bespaart u al gauw tot 35% op uw nieuwe vloer. Meer weten? Lees hier hoe u in aanmerking komt voor burenkorting.

Woonbeton prijs m2 excl. btwPrijs (excl. btw)
Woonbeton 20-50 m2Vanaf € 4.675 ,-
Woonbeton 51-100 m2€ 96,83 per m2
Woonbeton 101-150 m2€ 80,15 per m2
Woonbeton 151-200 m2€ 72,66 per m2

Een kijkje bij onze klanten

Woonbrochure

Kom binnenkijken in de woningen, kantoren & winkelpanden van onze klanten.

Industriebrochure

Kom binnenkijken in de magazijnen, garages & fabrieken van onze klanten.

Woonbeton onderhouden

Een woonbeton vloer is zo goed als onderhoudsvrij. Door de vuilafstotende werking wordt de vloer niet snel vies. Wanneer de vloer zichtbaar vuil is, kunt u de woonbeton vloer het best schoonmaken met een dweil en koud water. Wanneer u de vloer met heet water dweilt, kan hij streperig opdrogen. U maakt de vloer ook eenvoudig schoon en stofvrij met behulp van een stofwisser of door te stofzuigen met een zachte borstel.

Daarnaast is het verstandig om viltjes onder tafels en stoelen aan te brengen om de woonbeton vloer extra te beschermen. Op deze manier zorgt u ervoor dat de vloer nog langer mooi blijft en een langere levensduur krijgt. Voor meer informatie over het schoonmaken van uw woonbeton vloer raadpleegt u ons onderhoudsadvies.

Woonbeton kleuren

Een woonbeton vloer is leverbaar in diverse kleuren. Bij volledig gekleurd beton wordt het woonbeton al gekleurd geleverd door de betoncentrale. Het voordeel hiervan is dat een beschadiging minder snel zichtbaar is. De meest gekozen kleuren zijn grijstinten en natureltinten, deze zijn in verschillende variaties beschikbaar. Wilt u liever uw eigen originele kleur uitkiezen, dan is dat ook mogelijk. Als uw gewenste kleur er niet tussen zit, dan maken wij elke mogelijke kleur op basis van RAL en NCS kleuren.

Verschil woonbeton en gietvloer

We krijgen regelmatig vragen over woonbeton. Een van de vragen die we vaak krijgen is: wat is het verschil tussen woonbeton en een gietvloer? Ten eerste verschillen de materialen waarvan beide types vloer worden gemaakt.

Woonbeton is een cementgebonden vloer en een gietvloer van polyurethaan of epoxy is een samengesteld synthetisch mengsel van twee of meer componenten dat over een ondervloer wordt aangebracht. Het tweede en grootste verschil tussen de twee soorten vloeren is de dikte: woonbeton is vaak een stuk dikker dan een gietvloer. Ondanks dat woonbeton een stuk dikker is dan een gietvloer, is een vloer van woonbeton ook goed te combineren met vloerverwarming.

Het comfort van woonbeton

Een deel van het comfort van woonbeton zit in het onderhoudsgemak. Maar wist u ook dat woonbeton zorgt voor demping? De samenstelling van materialen in een woonbeton vloer zorgt voor de demping. De vloer is zachter dan een volledig betonnen vloer en weerkaatst minder geluid.

Soorten woonbeton voor woningen

DesignvloerenPopulairste toepassingBelangrijkste eigenschapSamenstellingAantal kleurenLaagdikteVloerverwarmingPrijs €/m2
WoonbetonBenedenverdiepingComfort & design10% polyurethaan en 90% beton305,0 mm – 6,0 mmVanaf € 73,00
Design Betonvloer ECOBenedenverdiepingIndustriële uitstraling10% polyurethaan en 90% beton605,0 mm – 6,0 mmVanaf € 73,00
Beton CireSanitaire ruimtesPrachtige schakeringen20% polyurethaan en 80% beton302,0 mm – 3,0 mmVanaf € 73,00
MicrocementSanitaire ruimtesOok voor wanden20% polyurethaan en 80% beton302,0 mm – 3,0 mmVanaf € 73,00

Design Betonvloer ECO

De robuuste uitstraling van beton met het comfort van een gietvloer. De Design Betonvloer is een cementgebonden vloer die voor 90% uit beton en voor 10% uit polyurethaan bestaat. Met ruim 60 verschillende kleurvariaties is er voor iedere stijl een match. Een ander voordeel: onze vakmensen hebben jarenlange ervaring met het aanleggen van Design Betonvloeren.

Beton Cire

Bij het aanbrengen van Beton Cire (gewreven beton) komt het aan op vakwerk. Bent u op zoek naar woonbeton met een levendige uitstraling? Bij het aanbrengen van Beton Cire werken we met een spaan. Door het toepassen van grove of kleine bewegingen verandert de look van het woonbeton. Deze techniek levert een uniek en levendig karakter op. Nog even opschuren voor een extra effect en u heeft een originele vloer. Net als de andere soorten woonbeton maken we Beton Cire waterbestendig door het te impregneren. Deze vloer bestaat voor 80% uit beton en 20% uit polyurethaan. Wist u dat we Beton Cire ook op wanden kunnen aanbrengen? Bekijk onze projecten met Beton Cire om te zien of deze variant van woonbeton bij uw interieurwensen past.

Microcement

Net als Beton Cire bestaat de vloer van microcement woonbeton voor 80% uit beton en 20% polyurethaan. Ook deze vloer wordt door onze vakmensen met de hand aangebracht, daardoor is de vloer gemakkelijk te personaliseren. U bepaalt zelf de structuur en hoe zichtbaar de tekeningen van de structuur worden. Het resultaat is een prachtige natuurlijke uitstraling.

Woonbeton vs. gietvloer  

Woonbeton en gietvloeren lijken op het eerste gezicht vergelijkbaar, maar ze verschillen aanzienlijk in samenstelling en toepassing. Woonbeton bestaat uit een mengsel van cement, zand, water en kleurstoffen. Het is een dikke vloerlaag van ongeveer 5 tot 7 millimeter en is geschikt voor zowel residentiële als commerciële ruimtes. De uitstraling is robuust en natuurlijk.

Gietvloeren, zoals epoxy- of PU-gietvloeren, zijn daarentegen synthetisch en worden gemaakt van kunsthars. De dikte ligt meestal tussen 2 en 3 millimeter. Ze zijn uitermate geschikt voor industriële omgevingen vanwege hun duurzaamheid, maar vinden ook hun weg naar moderne huizen.

In de kern biedt woonbeton een natuurlijke look met hoge slijtvastheid, terwijl gietvloeren focussen op duurzaamheid en een strakke uitstraling. Beide opties zijn naadloos en onderhoudsvriendelijk.

Woonbeton in vergelijking met andere vloeren

Houten vloeren

In vergelijking met houten vloeren, die warmte en karakter toevoegen aan een ruimte, heeft woonbeton een eigentijdse uitstraling met een industriële flair. Terwijl houten vloeren gevoelig zijn voor krassen en slijtage, is woonbeton zeer duurzaam en bestand tegen dagelijks gebruik. Woonbeton is ook gemakkelijker te onderhouden en vereist geen periodieke behandelingen zoals schuren en opnieuw afwerken, zoals bij hout het geval is.

Plavuizen en tegels

Plavuizen en tegels zijn veelgemaakte keuzes voor vloerbedekking in keukens, badkamers en andere vochtige ruimtes vanwege hun waterbestendigheid. Hoewel deze materialen praktisch zijn, kunnen ze koud aanvoelen en voegen hebben die vuil en vocht vasthouden. Woonbeton daarentegen is naadloos en voelt comfortabeler aan, terwijl het ook waterbestendig is en gemakkelijk schoon te maken.

Traditioneel beton

Traditioneel beton wordt vaak gebruikt voor garages en buitenruimtes vanwege zijn sterkte en duurzaamheid. Woonbeton behoudt deze eigenschappen, maar voegt ook een esthetisch element toe. Daarmee is het zeer geschikt voor in woningen. Terwijl traditioneel beton ruw en onafgewerkt kan zijn, biedt woonbeton een glad en elegant oppervlak dat gemakkelijk kan worden aangepast aan verschillende kleuren en afwerkingen.

Woonbeton als kantoorvloer

Goed voor de productiviteit

Woonbeton kan een geweldige keuze zijn voor uw kantoorvloer om verschillende redenen. Ten eerste ziet het er modern en professioneel uit, wat perfect past bij de uitstraling van een hedendaags kantoor. Het strakke en naadloze oppervlak zorgt voor een nette en georganiseerde sfeer, wat de concentratie en productiviteit ten goede kan komen.

Vloerverwarming

Een ander voordeel is dat woonbeton goed samengaat met vloerverwarmingssystemen, waardoor u het hele jaar door een comfortabele werkplek heeft, zelfs op koude dagen. Vloerverwarming is bovendien een goede manier om te besparen op energiekosten. U hoeft met zo’n systeem minder hard te stoken voor een aangenaam warm kantoor.

Duurzaam

Daarnaast is woonbeton duurzaam en makkelijk te onderhouden, wat handig is voor een druk kantoor met veel beweging. Het heeft minimaal onderhoud nodig en kan tegen een stootje, waardoor het op lange termijn een voordelige keuze is.

Nadelen woonbeton als kantoor vloer

Natuurlijk zijn er ook nadelen om rekening mee te houden. Woonbeton kan gevoelig zijn voor krassen en beschadigingen, vooral in een drukke kantooromgeving. Ook kunnen harde oppervlakken zoals woonbeton geluid versterken, wat storend kan zijn in een open kantoorruimte. In dat geval kunnen tapijten of akoestische panelen helpen om het geluid te dempen en de akoestiek te verbeteren.

Woonbeton in diverse woonstijlen

Woonbeton past uitstekend bij diverse interieurstijlen, vooral vanwege de robuuste en natuurlijke uitstraling. In een industrieel interieur accentueert woonbeton de rauwe, ongepolijste elementen zoals bakstenen muren en metalen frames. Bij een modern interieur zorgt het voor een strakke, minimalistische basis die andere designelementen versterkt.

Ook in een Scandinavische stijl werkt woonbeton goed; het vormt een neutrale achtergrond voor lichte houtsoorten en zachte textielen. Voor landelijke inrichtingen biedt woonbeton een rustieke touch die goed samengaat met houten meubelen en natuurlijke materialen.

Verschillende toepassingen woonbeton

Woonbeton: hammam badkamer

Beton ciré is een geliefde badkamer afwerking. Dit materiaal is namelijk niet alleen een topkeuze voor een badkamervloer, maar ook ideaal voor muren in vochtige ruimte zoals de badkamer. Dit type woonbeton is namelijk 100% waterdicht, slijtvast, hygiënisch en geeft een bijzonder effect. Het gewreven beton geeft de badkamer een heuse hammam uitstraling. Door te kiezen voor paradijselijk groene tinten of warme aarde tinten maakt u de spa in huis helemaal af.

Woonbeton: minimalistisch design

Ontspullen is helemaal in. Steeds meer mensen zetten zich over hun verzamelwoede heen en ontdoen zich van hun onbenutte en onbeminde spullen. In plaats daarvan behouden ze alleen de spullen waar ze echt blij van worden. Nieuwe investeringen zijn duurzame, tijdloze meubels. En bij zo’n inrichting hoort ook een minimalistische vloer die lang meegaat. Woonbeton past perfect in een minimalistische ingerichte ruimte.

Woonbeton: strakke woonkeuken

De keuken krijgt een steeds prominentere plek in huis. Er wordt gekookt, er wordt gegeten, er wordt geborreld, er wordt zelfs gewerkt. Kortom, er wordt geleefd. Waar keukens vroeger in een apart kamertje werden weggestopt is het tegenwoordig het pronkstuk van de woonkamer. Daarom verdient de keuken ook een prachtige vloer, die al die activiteiten aankan. Woonbeton heeft niet alleen keukenwaardige eigenschappen, maar is ook goede esthetische keuze.

Woonbeton: het atelier

Voor iedere kunstenaar is een atelier van essentieel belang. Een ruimte waar u uw creativiteit de vrije loop kunt laten. Zo’n ruimte vraagt om een vloer waarop gewerkt mag worden. Gaat u bijvoorbeeld houtbewerken, dan moet het geen probleem zijn als u de schaaf een keer laat vallen. Als u met verf werk, dan moet de vloer vloeistofdicht zijn. Woonbeton biedt al deze kwaliteiten en geeft de ruimte een authentieke atelierlook.

“Coatingvloer.nl heeft bij ons een woonbeton vloer gelegd en het resultaat overtreft alle verwachtingen. Vanaf het eerste consult merkten we dat het team zeer deskundig en klantgericht is. Ze luisterden naar onze wensen en adviseerden een vloertype dat perfect bij onze industriële interieurstijl past.

De installatie verliep vlekkeloos. Het team arriveerde stipt op tijd en ging efficiënt te werk. Ze legden alles netjes uit en zorgden dat de vloer binnen de afgesproken tijd klaar was. Het eindresultaat is een prachtige, naadloze woonbeton vloer die duurzaamheid met stijl combineert.

Na oplevering kregen we uitgebreide instructies voor onderhoud, wat de levensduur van de vloer zeker ten goede zal komen. Ik kan Coatingvloer.nl van harte aanbevelen voor iedereen die een hoogwaardige, stijlvolle vloer zoekt.”

– Pascal uit Gouda

Ervaringen woonbeton

Woonbeton is een karakteristieke vloer keuze voor iedereen die van interieur design en comfort houdt. De betonlook van dit type vloer geeft de uitzonderlijke uitstraling aan uw woonkamer en badkamer.  Bent u ook benieuwd wat onze klanten van hun vloer van woonbeton vinden? We delen hun ervaringen graag met u. Bezoek het overzicht van onze projecten om te lezen wat onze klanten ervan vinden of om inspiratie op te doen voor uw eigen vloer.

Woonbeton nadelen

Voor u een definitieve keuze maakt wilt u natuurlijk weten wat de voor- en nadelen van woonbeton zijn. Want hoewel er veel voordelen aan een woonbeton vloer zitten, zijn er ook enkele nadelen die we hier voor u bespreken.

Woonbeton en vlekken

Het woonbeton is gevoelig voor hardnekkige vlekken van bijvoorbeeld gemorste koffie of rode wijn. Ook olie en vet kan in de vloer trekken en een nare vlek achterlaten als het te lang blijft liggen. Gelukkig kunt u dit gemakkelijk voorkomen met een simpele oplossing. U kunt het naadloze oppervlak van de woonbeton vloer gemakkelijk afnemen. Als u direct na het morsen de vlek droogdept en de achtergebleven resten verwijdert met een vochtige doek of dweil voorkomt u dat de vlek in het woonbeton trekt. Door het woonbeton op de juiste manier te onderhouden loopt u geen risico op vlekken, volg daarom altijd het onderhoudsadvies op van onze gietvloer specialisten.

Woonbeton en temperatuurwisselingen

Woonbeton bestaat voor een groot deel uit beton en slecht een klein deel polyurethaan. Het deel polyurethaan in de vloer zorgt voor verhoogd comfort. Maar een vloer van woonbeton is nog altijd minder flexibel dan bijvoorbeeld een gietvloer die voor 100% uit polyurethaan bestaat. Door het hoge gehalte betoon kan woonbeton een beetje krimpen en uitzetten onder invloed van temperatuurschommelingen. Daardoor is woonbeton minder goed te combineren met vloerverwarming dan volledige polyurethane gietvloeren zoals bijvoorbeeld onze PU Gietvloer Green Line. Als het woonbeton te veel gaat krimpen of uitzetten ontstaat er een risico op scheuren. Als u uw woonbeton met vloerverwarming wil combineren is het belangrijk om de vloerverwarming op de juiste manier te gebruiken. Zo kunt u gescheurd woonbeton voorkomen. Kom langs in onze showroom voor advies van onze specialisten over vloerverwarming en gietvloeren van allerlei materialen. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken en heeft u het meeste plezier van uw woonbeton vloer.

Veelgestelde vragen

Wat is woonbeton?

Een vloer van woonbeton bestaat voor het grootste gedeelte (80% tot 90%) uit beton en een klein deel uit polyurethaan (10% tot 20%). Deze samenstelling maakt de vloer tot een comfortabele designvloer voor woningen.

Welke soorten woonbeton zijn er?

Bij Coatingvloer.nl bieden we drie soorten woonbeton aan: microcement, beton ciré en de Design Betonvloer ECO. Afhankelijk van de ruimte en de gewenste eigenschappen en uitstraling bepalen we de perfecte keuze woonbeton vloer.

Hoeveel kost woonbeton?

De uiteindelijke prijs van uw woonbeton vloer is afhankelijk van de prijs van de benodigde voorbereiding van uw ondergrond, de oppervlakte van de vloer en eventuele extra afwerkingen. Bij Coatingvloer.nl leggen we uw woonbeton al vanaf € 73,- per m².

Wat is het verschil tussen woonbeton en een gietvloer?

Het grootste verschil tussen een gietvloer en een vloer van woonbeton is de dikte: woonbeton is vaak een stuk dikker dan een gietvloer. Toch is ook woonbeton ook goed te combineren met vloerverwarming.

Hoe kies ik een soort woonbeton?

Laten we beginnen bij het begin. Als u zich nog niet verdiept heeft in de verschillende kenmerken van woonbeton kan het moeilijk zijn om een keuze te maken. Op onze website geven we u op voorhand zoveel mogelijk informatie over woonbeton. Daarnaast kunt u bij onze experts terecht met al uw vragen over woonbeton. Ze zijn iedere maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 9 en 5, maar kom gerust ook een keer langs in onze showroom in Amsterdam. Hier kunt u alle soorten woonbeton bekijken en voelen.

Hoe dik is woonbeton?

Afhankelijk van het type woonbeton is deze minimaal 2,0 mm en maximaal 6,0 mm dik. Vraagt u zich af of vloer goed uitkomt onder de deuren? Onze vakmensen zorgen dat het woonbeton op de juiste hoogte onder uw deuren komt te liggen.

Hoe lang gaat woonbeton mee?

Met zorgvuldig onderhoud gaat een vloer van woonbeton 15 tot 20 jaar mee. De Strong Topcoat kan afhankelijk van de staat van het woonbeton eerder worden vervangen.

Uit welke kleuren woonbeton kan ik kiezen?

Er zijn standaard 30 kleuren woonbeton. Als uw kleur er niet tussen zit, dan maken de gewenste kleur wij op basis van RAL en NCS kleuren. Kom langs in onze showroom in Amsterdam om de kleuren te bekijken.

Kan ik woonbeton met vloerverwarming combineren?

Absoluut. Ook woonbeton is goed te combineren met vloerverwarming. Hoe dikker de laag, hoe meer tijd de vloer nodig heeft om warmte te absorberen. Overleg met een van onze gietvloerexperts over de mogelijkheden van vloerverwarming.

Kan ik woonbeton aan laten brengen over een cementvloer?

Woonbeton is geschikt om over allerlei soorten ondervloeren aan te brengen, waaronder betonvloeren, cementvloeren en anhydriet vloeren. De ondervloer moet volledig egaal zijn voor het woonbeton kan worden aangebracht. In overleg nemen wij de voorbereidende werkzaamheden over.

Kan woonbeton over tegels aangebracht worden?

Met de juiste voorbereiding is dit zeker mogelijk. De voegen tussen de tegels zorgen voor hoogteverschil. Zonder wegwerken van de voegen krijgt u oneffenheden in het woonbeton. Met behulp van egalisatiemiddel maken we de ondergrond vlak en klaar om woonbeton aan te brengen.

Kan woonbeton over een houten vloer aangebracht worden?

Het is mogelijk om woonbeton over een houten vloer aan te brengen. Het is van groot belang dat de houten vloer voorbewerkt is, zodat de vloer compleet dicht, vlak en vormvast is.

Brengt Coatingvloer.nl woonbeton zelf aan of wordt dit uitbesteed?

Onze gietvloer specialisten zorgen voor het volledige proces van advies tot en met het aanbrengen. We brengen dagelijks door heel Nederland nieuwe gietvloeren aan.

Hoe kan ik woonbeton tegen krassen beschermen?

Ondanks dat woonbeton slijtvast is, kan deze wel krassen oplopen. Dit voorkomt u door bijvoorbeeld gebruik te maken van viltjes onder de poten van uw meubelen. Leg ook een schoonloopmat bij de voordeur neer om zand buiten de deur te houden.

Hoe kan ik mijn woonbeton het best onderhouden?

U krijgt van ons bij de aanschaf van een woonbeton vloer uitgebreid schoonmaakadvies. Indien gewenst kunt u dagelijks met een droge stofwisser de vloer afnemen en wekelijks met een lichtvochtige dweil. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, zoals bleek, om schade aan het woonbeton te voorkomen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Bent u op zoek naar een nieuwe vloer en twijfelt u voor welke vloer u moet gaan? We helpen u graag bij het nemen van de juiste aankoop. Neem contact met ons op of breng een bezoek aan de showroom in Amsterdam, waar u onze gehele collectie woonbeton vloeren vindt. Liever eerst een vrijblijvende prijsberekening ontvangen? Dit doet u eenvoudig via onderstaande button.

Onze gietvloer showroom

Breng een bezoek aan de showroom in Amsterdam

In de showroom in Amsterdam laten we u graag onze collectie woonbeton vloeren zien. Ook adviseren we u over de juiste vloer en ontvangt u een prijsindicatie. Maak vooraf even een afspraak, zodat we voldoende tijd voor u kunnen reserveren.

Showroom Coatingvloer.nl

Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Onze showroom is uitsluitend te bezoeken op afspraak. Maak direct een afspraak door telefonisch contact met ons op te nemen. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken per e-mail.

T: 020 845 2650
E: info@coatingvloer.nl

Klanten geven ons een 9.3 / 10 uit 94 waarderingen.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.