Gietvloer leggen | Stap voor stap | Coatingvloer.nl
Gietvloer Kampen

Gietvloer leggen

Gietvloer Kampen

Gietvloer leggen

Gietvloer Kampen

Gietvloer leggen

Gietvloer Kampen

Gietvloer leggen

Een gietvloer leggen

Een gietvloer is een naadloze vloer die in meerdere lagen wordt aanbracht. De vloer is dun, de diverse lagen maken de vloer sterk en duurzaam. Een gietvloer leggen is een secuur werkje, er kan snel iets mis gaan wat te zien zal zijn in het eindresultaat.

Stap voor stap uitgelegd

Het proces van de aanleg van een gietvloer begint bij het voorbereiden van de ondervloer en eindigt bij het beschermen van de gietvloer. Het totale proces bestaat uit vijf stappen:

Stap 1: De ondervloer voorbereiden

Als eerste wordt de staat van de ondervloer door een van onze adviseurs gecontroleerd. Als de ondervloer nog niet volledig egaal, recht, droog en schoon is zal deze eerst voorbewerkt worden. Het is belangrijk dat de ondervloer in goede staat is, omdat elk defect te zien is in het uiteindelijke resultaat.

Stap 2: De primer aanbrengen

Tijdens de tweede stap wordt er een primer aangebracht. De primer zorgt ervoor dat de gietvloer goed aan de ondervloer hecht. Ook verstevigt de primer de ondergrond zodat de gietvloer niet in de ondergrond trekt. Wij hebben voor verschillende ondervloeren een andere primer. De primer moet volledig indrogen voordat de volgende laag kan worden aangebracht. Dit duurt gemiddeld 12 uur.

Stap 3: De schraplaag aanbrengen

Als derde stap van het leggen van de gietvloer wordt de schraplaag aangebracht. Deze laag vult eventuele nog overgebleven oneffenheden in de vloer op en maakt de vloer taai en elastisch. Zo ontstaat er een mooie egale ondergrond voor de gietvloer laag. Ook de schraplaag moet volledig indrogen. Dit duurt ongeveer 18 uur.

Stap 4: De gietvloer laag

Deze laag heeft het meeste invloed op het uiterlijk van de uiteindelijke vloer. De kleur en de stijl worden echt bepaald door de gietvloer laag. Deze laag wordt net als de andere lagen met de hand aangebracht. We werken van buiten naar binnen toe, net zo lang tot de vloer af is. Wanneer u heeft gekozen voor een betonlook gietvloer, dan is het mogelijk om bij deze stap aanwezig te zijn, om zeker te zijn dat het betonlook effect precies volgens uw wensen wordt aangebracht.

Stap 5: De topcoating

De allerlaatste stap in dit proces is het aanbrengen van de topcoating. De topcoating beschermt de vloer en zorgt voor een mooie matte afwerking. Deze coating kunt u na jaren van intensief gebruik opnieuw laten aanbrengen om de gietvoer weer een mooie afwerking te geven.

Een gietvloer laten aanbrengen door een professional

Ons applicatieteam bestaat uit professionele vloerleggers die geschoold zijn en ervaring hebben met het aanbrengen van gietvloeren. Zij brengen de vloer met precisie bij u thuis aan. Het aanbrengen van een gietvloer neemt drie tot vijf dagen in beslag, maar omdat meerdere lagen van de gietvloer goed moeten opdrogen voordat de volgende laag geplaatst kan worden, duurt het gehele proces ongeveer anderhalve week. Hierna kunt u jaren genieten van de nieuwe gietvloer.

Showroom

Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken!

Postadres:
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

T: 020 - 845 26 50
E: info@coatingvloer.nl