Gietvloer leggen: stap voor stap een gietvloer aanbrengen
Gietvloer Kampen

Gietvloer leggen

Gietvloer Kampen

Gietvloer leggen

Gietvloer Kampen

Gietvloer leggen

Gietvloer Kampen

Gietvloer leggen

  • Beoordeeld met een 4,8 / 5 uit 145 beoordelingen
  • Hoge kwaliteit vloeren op maat
  • Ruime keuze aan gietvloeren
  • Showroom in Amsterdam

Een gietvloer leggen

Een gietvloer is een naadloze vloer die in meerdere lagen wordt aanbracht. De vloer is dun en de diverse lagen maken de vloer sterk en duurzaam. Een gietvloer leggen is een secuur werkje, er kan snel iets mis gaan wat te zien zal zijn in het eindresultaat. De vakmensen van Coatingvloer.nl brengen dagelijks gietvloeren aan in zowel woonhuizen als bedrijfspanden. Het aanbrengen van een gietvloer wordt nog altijd ambachtelijk gedaan, waardoor uw vloer altijd een uniek karakter heeft. Door de vele jaren ervaring van onze specialisten is het resultaat altijd perfect.

Stap voor stap uitgelegd

Het proces van de aanleg van een gietvloer duurt drie tot vijf dagen. Omdat er bij het leggen van een gietvloer ook rekening gehouden moet worden met de voorbehandeling, droogtijd en afwerking van de gietvloer, houden we ongeveer anderhalve week aan tot u de vloer daadwerkelijk kunt gebruiken. Het leggen van de gietvloer begint bij het voorbereiden van de ondervloer en eindigt bij het beschermen van de gietvloer. Het totale proces bestaat uit vijf stappen:

Stap 1: ondervloer voorbereiden

Als eerste wordt de staat van de ondervloer door een van onze adviseurs gecontroleerd. Als de ondervloer nog niet volledig egaal, recht, droog en schoon is zal deze eerst voorbewerkt worden. Het is belangrijk dat de ondervloer in goede staat is, omdat elk defect te zien is in het uiteindelijke resultaat. Alleen wanneer de ondergrond volledig egaal is, is het mogelijk om een strakke gietvloer aan te leggen. Zodra de vloer helemaal glad, schoon, stofvrij en vetvrij is, gaan we aan de slag met het herstellen van de ondergrond. In sommige gevallen is het nodig dat we de ondervloer egaliseren of de bovenste laag van de vloer machinaal opruwen.

PU gietvloer greenline
Het schuren van het oppervlak
PU gietvloer greenline meten
Metingen van het oppervlak

Stap 2: primer aanbrengen

Tijdens de tweede stap wordt er een primer aangebracht. De primer zorgt ervoor dat de gietvloer goed aan de ondervloer hecht. Ook verstevigt de primer de ondergrond zodat de gietvloer niet in de ondergrond trekt. Wij hebben voor verschillende ondervloeren een andere primer. Heeft u een anhydriet vloer dan brengen we de Primer X300 aan. Beschikt u over een betonvloer of zandcementdekvloer, dan passen we de Primer Ultimizer aan. De primer moet volledig indrogen voordat de volgende laag kan worden aangebracht. Het drogen duurt gemiddeld 12 uur.

Stap 3: schraplaag aanbrengen

Als derde stap van het leggen van de gietvloer wordt de schraplaag, ook wel de screedlaag genoemd, aangebracht. Deze laag vult eventuele nog overgebleven oneffenheden in de vloer op en maakt de vloer taai en elastisch. Bij een vrij ruwe vloer dienen we een dikkere schraplaag aan te leggen. Zo ontstaat er een mooie egale ondergrond voor de gietvloer laag. Ook de schraplaag moet volledig indrogen. Dit duurt ongeveer 18 uur bij een gemiddelde temperatuur van 20 graden. Als er nog oneffenheden achterblijven, dan worden die uiteindelijk weggeschuurd.

Stap 4: gietvloer leggen

Na het aanbrengen van de schraplaag is het voorbereidende werk afgerond. Nu kunnen we beginnen met het echte werk: het leggen van de gietvloer! Deze laag heeft het meeste invloed op het uiterlijk van de uiteindelijke vloer. De kleur en de stijl worden namelijk echt bepaald door de gietvloer laag. Deze laag wordt net als de andere lagen met de hand aangebracht. We werken van buiten naar binnen, net zo lang tot de vloer af is. Wanneer u heeft gekozen voor een betonlook gietvloer, dan worden er twee kleuren aangebracht. Het is mogelijk om bij deze stap aanwezig te zijn, om er zeker te zijn dat het betonlook effect precies volgens uw wensen wordt aangebracht.

Stap 5: beschermen gietvloer met topcoating

De allerlaatste stap in dit proces is het aanbrengen van de PU Strong Topcoat, een soort transparante lak. De topcoating beschermt de vloer en zorgt voor een mooie zijdematte afwerking. Deze coating kunt u na jaren van intensief gebruik opnieuw laten aanbrengen om de gietvoer weer een mooie afwerking te geven.

Gietvloer aanbrengen video

Een gietvloer laten aanbrengen door een professional

Ons applicatieteam bestaat uit professionele vloerleggers die geschoold zijn en ervaring hebben met het aanbrengen van gietvloeren. Zij brengen de vloer met precisie bij u thuis aan. Het aanbrengen van een gietvloer neemt drie tot vijf dagen in beslag, maar omdat meerdere lagen van de gietvloer goed moeten opdrogen voordat de volgende laag geplaatst kan worden, duurt het gehele proces ongeveer anderhalve week. Hierna kunt u jaren genieten van de nieuwe gietvloer. Heeft u vragen over het leggen van een gietvloer of wilt u een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op! U bent ook altijd welkom in onze showroom in Amsterdam. We verzoeken u van tevoren even te bellen om een afspraak te maken.

Bel: 020 845 2650 Offerte aanvragen

Showroom

Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken!

Postadres:
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

T: 020 - 845 26 50
E: info@coatingvloer.nl