Een 4,7 op basis van 231 Google reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte

Zonnepanelen

We hebben 50 splinternieuwe zonnepanelen op het plat dak van ons bedrijfspand laten aanleggen. En daarmee hebben we weer een flinke stap gezet op onze route naar een duurzame bedrijfsvoering. Inmiddels wekken de zonnepanelen zelfs zoveel energie op dat we ook groene stroom aan onze buren kunnen leveren. Ook u kunt hiervan meeprofiteren als u onze showroom met uw elektrische auto bezoekt. Al onze klanten kunnen gratis bij ons laden.

Duurzaam ondernemen

Wij vinden duurzaam ondernemen belangrijk en werken hard aan een duurzame toekomst. Daarom hebben we bij Coatingvloer.nl een verduurzamingsplan waarmee we aan onze duurzaamheidstransitie werken. Daarin zijn allerlei duurzame oplossingen opgenomen, zoals een energieneutraal pand met behulp van zonnepanelen en onze warmtepomp. Maar ook duurzame produceren en ons assortiment milieuvriendelijke gietvloeren voor onze klanten horen daarbij. Bent u ook bezig met verduurzamen en duurzaam ondernemen? Ideeën en tips zijn altijd welkom.

Zonnepanelen opbrengst per maand

De opbrengst van zonnepalen is voor een groot deel afhankelijk van het aantal zonuren op een dag. Dat verschilt nogal per maand, maar als we de verwachte jaaropbrengst van onze zonnepanelen, dan kunnen we ook het gemiddelde per maand inschatten. Naast het aantal zonuren hebben ook het vermogen van de zonnepanelen, de hoeveelheid panelen en de locatie invloed op de maandelijkse opbrengst. We hebben 50 zonnepanelen op ons plat dak liggen en ieder paneel levert maximaal 370 Wattpiek per jaar. In Nederland hebben zonnepanelen een rendement van 85%. Met de volgende formule berekenen we de verwachte opbrengst per maand in kWh van onze zonnepanelen:

Aantal zonnepanelen x Wattpiek x 0,85 : 12 = 370 x 50 x 0,85 : 12 = 1.310 kWh per maand.

Wat levert een warmtepomp op?

Voor het verwarmen van ons bedrijfspand maken we hoofdzakelijk gebruik van een warmtepomp. Het rendement, ook wel bekend als Coëfficiënt Of Performance of COP, van de warmtepomp is eenvoudig te achterhalen. Bekijk het verschil tussen de hoeveelheid energie die de warmtepomp oplevert en de hoeveelheid energie die de warmtepomp verbruikt. Deze verhouding is bij onze warmtepomp 4 staat tot 1. Oftewel, de COP van onze warmtepomp is 4. Wat gelijk staat aan een rendement van 400%.

Hoe verduurzamen?

Zonnepanelen op het dak, een warmtepomp voor verwarmen en koelen, duurzaam inkopen of het isoleren van uw bedrijfspand of woning. Er zijn vele manieren waarop bedrijven en particulieren kunnen bijdragen aan duurzaam ondernemen of een duurzaam leven. En vaak worden de investeringen voor dit soort aanpassingen ook nog eens financieel aantrekkelijk door subsidies en gunstige financieringsregelingen. En daarnaast verdienen de investeringen zichzelf terug door de enorme besparingen op stroom en gasverbruik. Zeker nu de energierekening zo hoog is. Weet u al wat u gaat doen voor een duurzamere wereld? Bekijk ook onze tips om uw steentje bij te dragen aan een beter milieu.

Coating Vloer & Company BV

Vrijblijvende offerte
aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.