Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Duurzaam verwarmen met een elektrische warmtepomp

Onze vloerverwarming is aangesloten op een volledig elektrische warmtepomp. Daardoor is ons aardgasverbruik voor verwarming gezakt naar 0%. Onze volledige temperatuurregulatie draait nu op groene stroom, want ook de elektriciteit voor onze all electric warmtepomp wekken we zelf op met zonnepanelen. Duurzamer verwarmen bestaat haast niet. Een andere fijne bijkomstigheid is dat deze manier van verwarmen een flinke kostenbesparing oplevert. Wij leggen u uit hoe een elektrische warmtepomp werkt en wat onze warmtepomp aan besparingen oplevert.

Elektrische warmtepomp en vloerverwarming

Een volledig elektrische warmtepomp, zoals de naam al zegt, werkt volledig op elektriciteit. Het apparaat pompt warmte uit de bodem, het grondwater of de lucht en zet dat vervolgens om in bruikbare warmte waarmee wij onze bedrijfswarmtes kunnen verwarmen. Onze all electric warmtepomp is aangesloten op onze vloerverwarming, maar ook als u gebruik maakt van andere verwarmingssystemen, zoals radiatoren, kunt u overgaan op een elektrische warmtepomp. Om warmteverlies te voorkomen hebben we ons bedrijfspand volledig laten isoleren.

All electric warmtepomp met zonnepanelen

Een warmtepomp zet laagwaardige omgevingswarmte om in hoogwaardige warmte om ruimtes mee te verwarmen. Daar gebruikt een volledig elektrische warmtepomp stroom voor. Helaas is veel stroom nog steeds grijze stroom. Grijze stroom wordt opgewekt behulp van fossiele brandstoffen en daarbij komen schadelijke CO2 gassen vrij. Bij Coatingvloer.nl doen we dat even anders. Wij wekken onze eigen elektriciteit op met behulp van zonnepanelen. Daardoor draait onze all electric warmtepomp op groene stroom.

Hoeveel zuiniger is een warmtepomp?

Als u ook van het aardgas af gaat en overstapt op een volledig elektrische warmtepomp kunt u uw CO2- uitstoot met minstens 55% verlagen. Alleen al deze gas besparing was voor ons voldoende motivatie om over te stappen. Daar kwam het hoge rendement van de warmtepomp nog eens bij. Om het rendement van de warmtepomp te berekenen kijkt u naar de hoeveelheid energie die de warmtepomp opneemt vergeleken met de warmte die de pomp afgeeft. Een warmtepop heeft namelijk stroom nodig om de omgevingswarmte te verwerken. Bij ons gebruikt de warmtepomp 1 kWh aan energie en dit levert 4 kWh energie aan warmte op voor ons bedrijfspand. Dat is een rendement van 400%.

Verwarmen zonder gas

Hoe bereidt u uw bedrijf of huis voor op een toekomst zonder aardgas? De voorraad aardgas is niet oneindig en daarbij kunt u niet meer terugvallen op fossiele brandstoffen als uw bedrijf ook klimaatneutraal wil worden. Een hybride warmtepomp maakt deels gebruik van gas, vooral op koude dagen schakelt de verwarming dan over op de cv-ketel. Dat is echter onnodig, want een elektrische warmtepomp kan ook bij vrieskou voor een aangename omgevingstemperatuur zorgen in uw bedrijf of woning. Met een all electric warmtepomp kunt u gasloos verwarmen, waardoor u niet alleen CO2 terugdringt, maar ook enorm veel kosten bespaart.

Duurzame gietvloeren

Naast zonnepanelen, een warmtepomp en goede isolatie is een duurzame vloer een uitstekende manier om te verduurzamen. Daarom ontwikkelden wij voor u een duurzame gietvloer die CO2-uitstoot vermindert en voor optimaal rendement van uw vloerverwarming zorgt.

Meer weten over verduurzamen? Bekijk ook onze tips voor duurzaam wonen.

Foto van auteur

Gietvloer Specialist

Onze gietvloer specialist deelt zijn kennis en expertise in informatieve blogs. Benieuwd wat de laatste trends zijn in de wereld van gietvloeren? Wilt u graag advies over de beste gietvloer voor een bedrijfsruimte? Of bent u benieuwd hoe u die nieuwe gietvloer zo lang mogelijk mooi en vrij van scheuren houdt? Onze specialist in gietvloeren weet het als de beste en legt u alles uit.Meer weten over gietvloeren en welke vloer bij uw project past? Ook in onze showroom staan gietvloer specialisten klaar om u te helpen. Maak een afspraak en kom gauw langs! Neem contact met ons op.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.