Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

11 tips om een steentje bij te dragen aan het milieu

In meer of mindere mate ondervindt iedereen de effecten van de klimaatcrisis. Daarom is het belangrijk om actie te ondernemen. Wilt u ook uw steentje bijdragen aan een betere, groenere wereld, maar weet u niet zo goed waar u moet beginnen? Bij Coatingvloer.nl is het klimaat en duurzaamheid een belangrijk onderwerp. We zijn zelf hard bezig met verduurzamen en delen graag onze tips. Welke stappen gaat u zetten voor onze planeet?

Tip 1: de natuur in

Een duidelijk doel voor ogen kan enorm helpen om op dagelijkse basis duurzame keuzes te maken. Daarom is onze eerste tip een eenvoudige stap. Ga de natuur in en kijk waarvoor u het doet. Geniet van de schoonheid van het Nederlandsche landschap, van heidevelden tot bossen, van ons duinlandschap tot het Waddengebied. Dit zijn de gebieden die u beschermt met duurzame keuzes.

Tip 2: duurzame lokale producten

Van de dagelijkse boodschappen tot grote aankopen, ga voor lokale productie. De lekkerste appels komen uit Nederland. ’s Werelds bekendste bier komt uit, jawel, Nederland. Gaat u nieuwe meubels aanschaffen of binnenkort een dag winkelen? Dutch design! Nederlandse ontwerpers te over om uit te kiezen.

Tip 3: minder vlees eten

Vegetarisch eten is niet alleen hip, maar ook nog eens goed voor de planeet. Als u een jaar lang één dag in de week vegetarisch eet, dan bespaart u ongeveer 750 liter water en de CO2 uitstoot van bijna 580 kilometer rijden met een gemiddelde benzineauto. Ook voor de ‘echte’ carnivoor die niet zonder vlees kan, kunnen deze cijfers voldoende motivatie zijn om die vega-burger nog eens een kans te geven. Zie het als een mooie kans om nieuwe gerechten te ontdekken.

Tip 4: CO2 compenseren

Er komt steeds meer CO2 in de lucht en dat veroorzaakt klimaatverandering. Het idee achter CO2-compensatie is dat u ervoor zorgt dat de CO2 die u uitstoot op een andere manier weer uit de lucht gehaald wordt. Eén van de manieren waarop CO2-compensatie wordt bewerkstelligd is met duurzame bebossingsprojecten. Deze projecten houden zich bezig met het aanplanten van bomen, want bomen halen CO2 uit de lucht.

Tip 5: minder plastic gebruiken

Alles, maar dan ook alles, wordt in plastic verpakt. Dat is onnodig en zorgt voor veel milieuonvriendelijk plastic afval. U kunt de hoeveelheid plastic in huis of in uw bedrijf terugdringen. Ga voorbereid winkelen, neem bijvoorbeeld een draagtas of boodschappenkrat mee voor de boodschappen. Daarnaast kunt u kiezen voor producten die verpakkingsvrij zijn of producten die zijn verpakt in biologisch afbreekbare materialen.

Tip 6: zuinig omgaan met energieverbruik en stookkosten

Er zijn vele manier om uw energieverbruik terug te dringen. Doe bijvoorbeeld de lampen uit in de ruimtes waar u niet bent en zet de verwarming een graad lager (of zelfs helemaal uit). En bekijk welke elektrische apparatuur u kunt uitzetten, in plaats van op stand-by, als u er geen gebruik van maakt. Als u een nieuwe vloer gaat aanleggen kan een duurzame gietvloer ook helpen om uw stookkosten terug te dringen.

Bekijk ook eens onze 9 tips over duurzaam wonen.

Tip 7: een duurzame gietvloer

Bent u toe aan een nieuwe vloer? Kies dan voor een gietvloer die duurzaam wordt geproduceerd en aangebracht. Onze PU Gietvloer Green Line is een milieuvriendelijke gietvloer die CO2-uitstoot minimaliseert en perfect combineert met vloerverwarming. Door de uitstekende warmtegeleiding zorgt de vloer voor een optimaal rendement van de vloerverwarming. Daardoor kunt u enorm op uw energieverbruik besparen.

Tip 8: recyclen en duurzaamheid

Bij recyclen worden de grondstoffen van een versleten product opnieuw verwerkt tot grondstoffen voor nieuwe producten en dat is beter voor het milieu. Het voordeel van recyclen is dat er geen of minder nieuwe grondstoffen gewonnen worden voor een nieuw product. Daarbij kunt u denken aan het recyclen van plastic verpakkingsmateriaal, maar ook aan het inleveren van uw oude telefoon bij de aanschaf van een nieuwe.

Tip 9: duurzaam hergebruik

Wij kijken altijd eerst of we iets kunnen repareren of op een andere manier hergebruiken, voor we iets nieuws aanschaffen. Dat is ook onze aanpak voor gietvloeren. U kunt bij ons niet alleen terecht voor een nieuwe gietvloer, maar ook voor reparatie en renovatie van uw huidige gietvloer met behulp van een topcoating. En als u dan toch iets nieuws gaat aanschaffen, dan kunt u natuurlijk voor duurzame optie gaan. Kijk bijvoorbeeld naar apparatuur met een goed energielabel en laag stroomverbruik.

Tip 10: creëer een groene omgeving

Ga voor groen. Waarom is groen zo belangrijk? Groen verkoelt in warme periodes, dringt luchtvervuiling terug en zorgt voor waterberging. Vergroen uw directe leefomgeving met beplanting. Dus geen bestrating in de tuin, maar gras, struiken, bloemen en boompjes. Geen platdak van teer, maar een groendak met sedum begroeiing. En geen kaal balkon, want zelfs op driehoog kunt u tuinieren.

Tip 11: duurzaam gekozen? Beloon uzelf

Hard werken wordt beloond en beloningen werken motiverend. Dus wees niet alleen lief voor onze planeet, maar ook voor uzelf en gun uzelf een beloningen. Natuurlijk is een duurzame wereld de ultieme beloning van hard werken aan duurzaamheid. Maar tot we die ultieme beloning hebben bereikt, mogen we onszelf ook wel wat gunnen.

Vrijblijvende offerte

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag in uw mail box.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.