Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Huis inrichten in 6 praktische tips

Heeft u een nieuw huis gekocht of wilt u woning opnieuw gaan inrichten? Wij geven u 6 handige tips zodat u uw woning op een efficiënte manier kunt inrichten.

Tip 1: Een moodboard maken

Ook als u al weet in wat voor stijl u uw huis wil inrichten is inspiratie doen de eerste stap. Dit kunt u doen met behulp van een stijlbord. Pinterest is een ideale site waar u eenvoudig afbeeldingen en links kan verzamelen in een digitaal moodboard. Maar het kan ook heerlijk zijn om woonmagazines, reclamefolders en brochures te verknippen en op een groot kartonnen bord te plakken. Dit bord gebruikt u als leidraad voor de interieurstijl van uw woning.

Tip 2: Bedenk het doel van iedere ruimte

Werkt u veel thuis of wilt u uw eigen home gym aan huis? Bekijk hoe u uw woning wil indelen en waarvoor u de verschillende kamers in huis gaat gebruiken. Mogelijk wilt u nog iets verbouwen in huis, ergens een muur doorbreken of juist bijplaatsen. Het is prettig om de kamers waar veel daglicht binnenkomt te gebruiken om te leven en te werken, zodat uw eettafel of bureau bij het raam kan staan.

Tip 3: Schets een plattegrond

Op basis van het gebruik van iedere kamer maakt u een plattegrond. Daarop kunt u uittekenen waar uw meubels komen te staan. Waar komt de eethoek en waar kruipt u weg onder een dekentje met een goed boek? U kunt natuurlijk creatief worden en met potlood en papier aan de slag te gaan, maar niet iedereen heeft zo’n vaste hand. Net als met het moodboard zijn er ook voor plattegrond schetsen hele handige programma’s en apps beschikbaar, zoals SketchUp, de 3D teken-software van Google. Met een plattegrond krijgt u al een goede impressie.

Tip 4: Maak een lichtplan

Nu de plattegrond klaar is, kunt u verder met het lichtplan. Een lichtplan hoeft niet ingewikkeld te zijn. De plattegrond helpt u bij het maken van een lichtplan, omdat u het gebruik van iedere kamer en dus ook de belangrijke plaatsen inmiddels in kaart heeft gebracht. Plaats een lichtpunt in de donkere hoeken van uw huis en op de belangrijke plaatsen zoals bijvoorbeeld boven de eettafel, maar ook in de keuken. Een lichtplan bestaat uit drie soorten verlichting. De basisverlichting, de praktische verlichting en de sfeerverlichting. In ons blog over het opstellen van een lichtplan geven we hier uitgebreid uitleg.

Tip 5: Vloeren en muren

Nu het plan voor de inrichting klaar is, is het tijd om over de vloeren en de muren na te denken. Om te zorgen voor rust en eenheid binnen uw huis kunt u het beste dezelfde vloer in het gehele huis laten leggen.

Gietvloeren

Onze Design Betonvloer ECO is een van de favorieten voor de benedenverdieping. Het is een robuuste leefvloer die goed combineert met vloerverwarming en weinig onderhoud nodig heeft. Een gietvloer is een uitstekende basis voor vrijwel iedere woonstijl. Gietvloeren combineren perfect met natuurlijke materialen, zoals hout en linnen, maar ook met donker staal of retro designs.

Muurverf

Witte muren geven een gevoel van ruimte. Maar hoewel een witte muur altijd een veilige keuze is, zijn wij ook erg fan van kleur in het interieur. Mosterdgeel, zacht olijfgroen en oudroze zijn op dit moment populaire muurverf kleuren. De kleuren van uw vloer en muren hebben overigens veel invloed op het licht in huis, zowel de kracht van daglicht als van lamplicht kan worden versterkt of afgezwakt.

Tip 6: Op jacht!

Gewapend met een moodboard en een plattegrond van de inrichting van uw huis gaat u op jacht naar de perfecte vloer, muurverf, meubels en accessoires. Kies een aantal kleuren uit het stijlbord, zodat u een gericht kunt zoeken naar de perfecte spullen. Het is verstandig om van tevoren een budget vast te leggen voor de inrichting, zodat u niet voor verrassingen komt te staan en het geld op is halverwege het inrichten. U hoeft natuurlijk niet alles in één keer aan te schaffen. Begin met een aantal goede basisvoorwerpen en breidt vanuit daar de verzameling steeds verder uit.

Gietvloeren bekijken?

We heten u graag welkom in onze showroom in Amsterdam. Daar vindt u volledige gietvloeren en samples van ons complete gietvloer assortiment. Breng gerust uw stijlbord en plattegrond mee, zodat we met u mee kunnen denken over de beste gietvloer voor uw woning. Neem contact op voor vragen of maak direct een afspraak met een van onze specialisten.

Vrijblijvende offerte

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag in uw mail box.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.