Een gietvloer buiten, kan dat? - Coatingvloer.nl - Advies voor jou
Gietvloer Buiten

Gietvloer Buiten

Gietvloer Buiten

Gietvloer Buiten

Gietvloer Buiten

Gietvloer Buiten

Een gietvloer buiten, kan dat?

Bij Coatingvloer.nl krijgen wij steeds vaker de vraag of een gietvloer ook buiten gelegd kan worden. Ja, dat kan zeker. Een gietvloer buiten aanleggen is echter niet de meest eenvoudige klus. Daarom moet je voor een gietvloer in de buitenlucht met meerdere dingen rekening houden. We praten je bij.

Waarom een gietvloer buiten?

Waarom zou je eigenlijk een gietvloer buiten willen? Nou zo’n slecht idee is dit nog niet. Veel klanten van ons laten hun gietvloer van binnen naar buiten over lopen. Zo maak je de buitenruimte meer in verbinding met de binnenruimte en vice versa. Dit creëert een ruimtelijk gevoel. Vakantiehuisjes en hotels kiezen er vaak voor om zo een mooi terras te creëren voor hun gasten. Ook particulieren ontdekken nu steeds vaker de voordelen van een gietvloer buiten. Een gietvloer is gemaakt van licht elastisch materiaal wat erg comfortabel is. Bovendien is een gietvloer heel onderhoudsvriendelijk. Wat veeg jij liever schoon buiten? Tegels met vervelende naden of toch liever een naadloze gietvloer?

Weersomstandigheden

Zoals je wellicht wel weet wordt een gietvloer laagje per laagje aangebracht. Tussen het aanbrengen van de laagjes zit echter een droogtijd. Dit is nodig om de vloer goed uit te laten harden. Tijdens het proces van aanleggen mag de gietvloer in geen geval nat worden. Omdat een gietvloer buitenshuis over het algemeen niet overdekt is, kan dit soms problemen opleveren. Want wat als het gaat regenen? Daarom wordt een gietvloer buiten over het algemeen in de zomer gelegd als de weersomstandigheden voor minimaal vier dagen goed zijn. Ook mag het weer niet te koud, maar ook niet te warm zijn.

Ondergrond en materiaal

Een gietvloer kan alleen op een schone, droge en vlakke ondergrond aangebracht worden. Houd hier rekening mee als je een gietvloer buitenshuis overweegt. Is je ondervloer niet helemaal droog of kan je niet garanderen dat hij vochtvrij is? Dan moet je eerst een vochtwerende laag aanbrengen. Overigens is het materiaal voor een gietvloer buiten vaak niet hetzelfde als voor een gietvloer binnenshuis. Dit komt omdat een gietvloer buitenshuis bestand moet zijn tegen kou, regen, hagel en uv-stralen van de zon.

Advies

Buitenshuis een gietvloer aanleggen is dus niet iets wat je zomaar kan doen. Ga in geen geval zelf aan de slag. Een gietvloer aanleggen is een hele ingewikkelde klus en voor buiten heb je zeker een ervaren vakman nodig. Heb je vragen of wil je advies voor jouw terras of buitenvloer? Coatingvloer.nl helpt je graag verder. Je kunt hier contact met ons opnemen.

Showroom

Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken!

Postadres:
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

T: 020 - 845 26 50
E: info@coatingvloer.nl