Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Schoolvloer

Een geschikte vloer voor scholen kiezen is geen eenvoudige taak. Het moet immers voldoen aan strenge veiligheidseisen, vooral omdat uw leerlingen er intensief gebruik van zullen maken. De vloer moet niet alleen veilig zijn, maar ook duurzaam en bij voorkeur milieuvriendelijk. Juist daarom is een PU gietvloer de ideale keuze voor een schoolvloer. In dit artikel zullen we uitleggen wat de voordelen zijn van een PU gietvloer en hoe deze zich verhoudt tot een pvc vloer en de traditionele houten vloer.

Stevig, maar toch zacht en comfortabel

Vroeger werden houten vloeren veel gebruikt in scholen vanwege hun duurzaamheid. Tegenwoordig zijn er echter diverse nieuwe vloermaterialen op de markt. Houten vloeren zijn uit de meeste klaslokalen verdwenen vanwege hun geluidsoverlast en gevoeligheid voor beschadigingen. In tegenstelling hiermee is een PU gietvloer licht elastisch, voelt zacht aan, past zich aan aan de omgevingstemperatuur, is vochtbestendig en volledig naadloos.

Belijning voor een schoolomgeving

Een belangrijk voordeel van een PU vloer is dat u de mogelijkheid hebt om belijning aan te brengen. Dit is handig om het verkeer in goede banen te leiden, vooral op drukke plekken zoals gangpaden. Dit komt bijzonder van pas op middelbare scholen, waar klassenwissels aan de orde van de dag zijn. We kunnen de gietvloer zelfs voorzien van oprijbanen voor rolstoelen, desgewenst met antislipcoating.

Efficiënte schoonmaak

Onze gietvloer wordt niet alleen in klaslokalen, maar ook in kantines en keukens geplaatst. We werken de randen netjes af met holle plinten, zodat vocht en vuil zich niet kunnen ophopen. Dankzij het naadloze ontwerp is de vloer heel gemakkelijk schoon te maken. U hoeft alleen maar te stofzuigen of te vegen en vervolgens de vloer af te nemen met water of speciale gietvloerreinigers. Voor biologisch afbreekbare schoonmaakproducten verwijzen we u graag naar onze partners.

Variatie in kleur voor levendige resultaten

Binnen ons standaard kleurenpalet vindt u serieuze tinten die vaak gekozen worden voor residentiële projecten. Scholen verkiezen vaak speelsere kleuren die de aandacht trekken. Wist u bijvoorbeeld dat de kleur blauw kan helpen bij de concentratie van leerlingen? Ook oranje doet het goed in schoolomgevingen omdat het de creativiteit stimuleert.

Schoolvloer voor langdurig plezier

Een schoolvloer moet niet alleen prettig, veilig, onderhoudsvriendelijk en functioneel zijn, maar ook lang meegaan. Wanneer u een hoogwaardige gietvloer van Coatingvloer.nl aanschaft, kunt u er zeker van zijn dat deze minimaal 15 jaar meegaat. Mocht u na verloop van tijd de vloer willen vernieuwen, dan is het enkel nodig om de toplaag te renoveren, terwijl de rest van het systeem gerecycled wordt. Deze renovatie geeft de vloer een geheel nieuwe uitstraling, en dat voor slechts 25% van de nieuwprijs.

Comfort en geluidsdemping

Een PU gietvloer biedt meer dan alleen duurzaamheid en veiligheid; het draagt ook bij aan een comfortabele leeromgeving. De lichte elasticiteit van de vloer zorgt voor een aangenaam loopgevoel en vermindert de belasting op de gewrichten, wat met name voor jonge leerlingen van groot belang is. Bovendien fungeert de PU gietvloer als een natuurlijke geluidsdemper, waardoor het lawaai in drukke schoolgangen en klaslokalen wordt verminderd. Dit draagt bij aan een rustige atmosfeer die bevorderlijk is voor concentratie en leren.

Ecologische duurzaamheid en gezondheid

Naast de technische voordelen staat een PU gietvloer ook hoog in duurzaamheid en gezondheid. Het gebruik van milieuvriendelijke materialen en productiemethoden maakt de PU gietvloer een ecologisch verantwoorde keuze voor scholen die waarde hechten aan duurzaamheid. Bovendien is de vloer naadloos en gemakkelijk te reinigen, waardoor het risico op ophoping van stof, allergenen en bacteriën wordt verminderd. Dit draagt bij aan een gezondere en hygiënischere schoolomgeving, waar zowel leerlingen als personeel van kunnen profiteren. De PU gietvloer is niet alleen een investering in de lange levensduur van uw schoolvloer, maar ook in het welzijn van uw schoolgemeenschap.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.