Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Mortelvloer

Een mortelvloer is een uitstekende vloer voor in de horeca, gezien zijn hygiënische eigenschappen en zware belastbaarheid. De samenstelling van een mortelvloer zorgt ervoor dat de vloer beschikt over deze wenselijke kenmerken. Bij Coatingvloer.nl heeft u de mogelijkheid om een mortelvloer aan te laten brengen in uw bedrijf. Hoe meer meters u bij ons afneemt, hoe lager de prijs per vierkante meter. Vraag direct online een vrijblijvende offerte bij ons op of neem telefonisch contact op voor meer informatie.

Bel 020 – 845 26 50

Wat is een mortelvloer?

Een mortelvloer noemen we ook wel een troffelvloer. Beiden komen op hetzelfde type gietvloer neer. Ondanks dat we deze vloer ook een ‘gietvloer’ noemen, is hij niet vergelijkbaar met de gietvloeren die u in woningen terugziet. Voor deze industrievloer gebruiken we meestal epoxyhars om het grind te binden, omdat dit materiaal in combinatie met het grind een extreem sterke en slijtvaste vloer oplevert. Het mengsel van grind en epoxy noemen we ook wel vloermortel, vandaar de naam mortelvloer. Deze rauwe combinatie zorgt voor een ruwe vloer die zeer veel grip biedt en gemakkelijk schoon te maken is. Specifiek in de horeca brengen we gemakkelijk diverse roosters aan in de vloer, waar u vloeistoffen in af laat voeren. Een mortelvloer is makkelijk schoon te houden door middel van een dagelijkse sopbeurt.

Hoe maken we een mortelvloer?

Een mortelvloer is een gegoten vloer die we maken met een vloermortel van zeer fijngemalen grind en kunsthars. Om de mortelvloer van kleur te voorzien voegen we een kleurpigment aan de vloermortel toe. Deze werkwijze gebruiken we ook om andere gietvloeren kleuren te creëren. Daardoor zijn mortelvloeren in veel kleurvariaties verkrijgbaar. Vervolgens brengen we de mortelvloer aan met een troffel. Dit gereedschap heeft wel wat weg van een grote strandschep en bestaat uit een metalen blad, een gebogen steel en daaraan een handvat. Met behulp van de troffel smeren we de vloermortel uit over het oppervlak zoals een stukadoor te werk gaat bij een muur.

Epoxy mortelvloer met grind

Meestal is de kunsthars die we voor een mortelvloer gebruiken epoxy, omdat deze kunsthars geschikt is voor zware mechanische en chemische belasting. Hierdoor voldoet de mortelvloer aan de eisen voor een sterke vloer in de industriële sector. Naast de zware belastbaarheid is het ook prettig dat mortelvloeren geheel vloeistofdicht en zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Grind van riviergrond is het tweede basismateriaal in een mortelvloer. We malen het grind zo fijn dat het bijna gruis is. Dit is dus anders dan bij de grindvloeren, waarvoor we de grindkorrels iets grover laten om een mooie designvloer te maken.

Is steentapijt hetzelfde als een mortelvloer?

Een vloer van steentapijt is niet hetzelfde als een mortelvloer. Dit komt door de samenstelling, waarbij die van steentapijt natuurlijk bestaat uit steen en bij een mortelvloer bestaat uit grind of kwarts. Steentapijt brengen we aan in allerlei soorten bedrijven, van kantoren tot scholen en tandartspraktijken. Een mortelvloer is specifiek geschikt voor in de horeca. Steentapijt kiest men met name om het esthetische aspect: de stenen lijken als het ware aan de bovenkant van de vloer geplakt te zitten, waardoor er ook makkelijker vloeistof tussen blijft hangen.

Mortelvloer prijs

We bieden een mortelvloer aan vanaf € 57,22 per vierkante meter. Deze prijs geldt voor een ruimte van minstens 150 m². In een gemiddeld horecabedrijf komt u hier gemakkelijk aan. Natuurlijk zorgen we ervoor dat we uw mortelvloer volledig volgens HACCP-richtlijnen opleveren. Heeft u een kleinere bedrijfsruimte? Tot 50 m² houden we een vaste prijs aan van € 3.750,-. Bij meer vierkante meters beginnen we bij € 90,78 per m² en loopt de korting op. Ontvangt u graag een begroting voor uw bedrijf? Vraag dan een vrijblijvende offerte bij ons op.

Gemiddelde mortelvloer prijs

Gemiddeld kost een mortelvloer € 65,- per vierkante meter. Dit is echter een indicatie voor de mortelvloer prijs, omdat we altijd een situatie specifieke berekening maken. We baseren de mortelvloer prijs op een aantal factoren: materiaal voor de vloermortel, arbeidsuren, voorbereidende werkzaamheden voor de ondergrond, eventuele extra’s en natuurlijk de grootte van de vloer. Als we uw ondergrond nog volledig moeten egaliseren komen er bijvoorbeeld extra kosten bij die we verwerken in de mortelvloer prijs. Maar er zijn ook omstandigheden waarin de mortelvloer prijs lager uitvalt. Zo werken we bij Coatingvloer.nl bijvoorbeeld met een staffelprijs, wat betekent dat van een voordeligere m2 prijs als u een groter oppervlak van mortelvloer laat voorzien.

Epoxy mortelvloer

Een mortelvloer heeft als basis epoxy. Deze ijzersterke grondstof zorgt ervoor dat u een duurzame vloer heeft, waar u jarenlang van geniet en die zo goed als onverwoestbaar is. Epoxy is vloeibaar maar wordt in combinatie met een harder volledig vast. Deze combinatie maakt het een perfecte basis voor een mortelvloer. Wanneer we uw mortelvloer aanbrengen mixen we de fijne grindkorrels met de epoxyhars en de harder. Vanaf het moment dat de grondstoffen met elkaar in contact komen hebben we een beperkt tijdsbestek waarin we de vloer moeten leggen. Na enkele dagen is de mortelvloer volledig uitgehard en kunt u deze weer in gebruik nemen.

Wat is het verschil tussen een mortelvloer en een epoxyvloer?

Als u twijfelt tussen een mortelvloer of epoxyvloer voor in uw bedrijfsruimte dan is het handig om te weten waar de verschillen zitten tussen deze twee vloertypes. Het belangrijkste verschil tussen een mortelvloer en een epoxyvloer is het materiaal waarvan deze vloeren gemaakt worden. De epoxyvloer, zoals de naam al doet vermoeden, bestaat voor 100% uit epoxyhars. Bij een mortelvloer is de verhouding tussen grind en epoxy ongeveer 80/20. Toch hebben beide vloertypes een extreem hard en slijtvast oppervlak, waardoor ze beide zeer geschikt zijn voor industriële toepassing. Waarin de vloeren wel van elkaar verschillen is de laagdikte, een mortelvloer heeft namelijk een gemiddelde dikte van 4,0 tot 6,0 mm en de epoxyvloer 2,0 tot 3,0 mm. Dit verschil in laagdikte zou eventueel ook een verschil in droogtijd kunnen veroorzaken, waarbij de mortelvloer dan langer moet drogen dan de epoxyvloer. De droogtijd is echter afhankelijk van meerdere factoren, zoals temperatuur en luchtvochtigheid, daarom bereken we op basis van uw ruimte hoe lang de vloer moet drogen.

Toepassing van mortelvloeren

Mortel- of troffelvloeren worden vaak toegepast op locaties waar de vloer flink wat te verduren krijgt. Daarom moet de vloer sterk en makkelijk te reinigen zijn. Vooral in de industriële omgeving is dit van groot belang, maar ook in de gastvrijheidsindustrie kan zo’n vloer voor een schone en veilige werkomgeving zorgen. De vloeistofdichte eigenschap van de mortelvloer zorgt ervoor dat water, olie en chemische stoffen niet in de vloer trekken. Bovendien is de mortelvloer compleet naadloos, zodat er geen plaatsen zijn waar vuil kan ophopen. Kortom, mortelvloeren zijn ijzersterke vloeren, waar ieder bedrijf profijt van heeft.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.