Een 4,7 op basis van 231 Google reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte

Jaren 30 vloer

Typische jaren ’30 woning

Niet alleen de originele jaren ’30 woning blijft in trek, de stijl op zich is ook erg geliefd. Er worden steeds meer nieuwbouwwoningen in deze stijl ontworpen. Waaraan herkent u de jaren ’30 woning? Vooral de hoge plafonds, paneeldeuren en glas-in-lood ramen zijn zeer bekende elementen van de jaren ’30 woning. Maar ook de kozijnen met hun bijzondere vormgeving, breed overstekende daken, het gevelmetselwerk en de luifel boven de voordeur zijn kenmerkend voor deze bouwstijl. Als u uw jaren ’30 woning gaat inrichten kunt u dit geheel in stijl doen, maar het is natuurlijk origineler om er uw eigen draai aan te geven. Bijvoorbeeld met een nieuwe, duurzamere vloer. Welke vloeren zijn geschikt als jaren ’30 vloer?

 

Welke vloer past in een jaren ‘30 woning?

Met een mooie jaren ’30 vloer legt u een goede basis voor de rest van het interieur. Jaren ’30 woningen in de oude stijl hebben vaak een houten vloer, een tegelvloer of een granito vloer. En als u voor een karakteristieke jaren ’30 stijl gaat zijn dit nog steeds goede keuzes. Maar welke vloer past er bij een jaren ’30 woning als u niet voor de standaard mogelijkheden wil gaan? Als u naar een duurzame vloer op zoek bent en onderhoudsgemak op prijs stelt kunt u een gietvloer overwegen.

 

Jaren ’30 vloer maken met een gietvloer

Zeker als groen leven en wonen belangrijk voor u is, is een gietvloer voor uw jaren ’30 woning ideale oplossing. Groen wonen is een toekomst georiënteerde woontrend, waarbij zoveel mogelijk bouw- en interieurkeuzes moeten bijdragen aan een duurzame woning. Duurzaam verwarmen met vloerverwarming en warmtepomp geeft het beste rendement met een dunne gietvloer. Gietvloeren van polyurethaan, zoals onze PU Gietvloer Green Line, leveren het hoogste rendement op van uw vloerverwarming. Bovendien gaan ze ook goed samen met vloerkoeling en zijn ze vochtdicht, waardoor de condens die eventueel ontstaat tijdens het koelen de gietvloer niet kan beschadigen. Kortom een ideale jaren ’30 vloer voor het moderniseren van uw jaren ’30 woning.

 

Welke gietvloeren zijn geschikt als jaren ’30 vloer?

Een jaren ’30 vloer van hout is vooral geliefd vanwege de warme uitstraling van de houtkleur. Wilt u deze warme sfeer neerzetten met een gietvloer dan zijn alle gietvloer kleuren met een warme tint geschikt, van zachte zandkleuren tot het roodbruine terracotta. Doordat we gietvloer kleuren op maat kunnen maken kunt u alle kanten op en de gietvloer zo stileren dat hij perfect bij uw jaren ’30 woning past. Dit geldt zowel voor kunststof gietvloeren als cementgebonden gietvloeren, zoals de Design Betonvloer. Ook als jaren ’30 keuken vloeren zijn gietvloeren ideaal, zeker omdat het naadloze oppervlak zo makkelijk schoonmaakt.

 

Gietvloer jaren ’30 woning met houten ondervloer

Een volledig vlakke ondergrond is één van de vereisten voor een perfecte gietvloer. In jaren ’30 woningen is de ondervloer van hout. Hout is niet volledig egaal, maar dat betekent niet dat het onmogelijk is om een gietvloer op hout aan te brengen. Als u een jaren ’30 woning met een houten ondervloer heeft kunt u ervoor kiezen om deze eerst te laten verwijderen alvorens de gietvloer geplaatst wordt. Optie twee is het afdekken van de houten ondervloer met Fermacell platen om zo een egale ondergrond voor de gietvloer te creëren. Dit kan echter alleen als het hout in goede staat verkeerd.

 

Jaren ’30 vloer voor uw woning

Als u de jaren ’30 sfeer met modern gemak en duurzaamheid wilt combineren komt u uit bij een gietvloer. Naast de vele gietvloer kleuren zijn er ook diverse soorten gietvloeren waaruit u kunt kiezen. Van woonbeton tot grindvloeren en de PU Gietvloer Green Line, wilt meer weten over de verschillen tussen deze vloeren? Lees dan verder in ons blog over soorten gietvloeren.

Meer weten over gietvloer kosten? Laat een vrijblijvende offerte voor uw jaren ’30 vloer opstellen op basis van uw wensen en vloeroppervlak.

 

Coating Vloer & Company BV

Vrijblijvende offerte
aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.