Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Betonvloer schoonmaken

In steeds meer huizen en kantoren zien we ze terug, design betonvloeren. Deze cementgebonden vloeren zien er niet alleen robuust uit, maar kunnen ook tegen een stootje. Toch raden we regelmatig schoonmaak en onderhoud aan om de betonvloer in topconditie te houden. Maar hoe kunt u uw betonvloer schoonmaken en zo goed mogelijk onderhouden? We geven hier advies over het schoonmaken van de betonvloer, geschikte producten voor betonvloer reinigen en over betonvloer onderhoud.

Ook voor het onderhoud van woonbeton, Beton Cire schoonmaken en microcement reinigen.

Het verschil tussen betonvloer schoonmaken en onderhoud

Ondanks dat schoonmaak en onderhoud vaak in één adem genoemd worden, zijn dit twee verschillende bezigheden. Onder betonvloer schoonmaak verstaan we de huishoudelijke taken waarmee u de betonvloer vrij van stof en vuil houdt, zoals wekelijks stofzuigen. Hiermee houdt u de betonvloer schoon. Uw woonbeton in topconditie houden vergt iets meer weer dan alleen regelmatig stofzuigen. Een periodieke grondige reiniging van de vloer noemen we betonvloer onderhoud. We gaan hierna verder in op de aanpak van schoonmaken en onderhoud van uw betonvloer.

Soorten betonvloeren

Hoewel u bij Coatingvloer.nl vier verschillende soorten betonvloeren kunt krijgen, is de manier van schoonmaken en betonvloer onderhoud voor deze vier vloeren ongeveer gelijk. Iedere cementgebonden gietvloer kunt u op dezelfde manier schoonmaken, omdat de opbouw van deze soorten vloeren nagenoeg gelijk is. Iedere vloer bestaat voor een groot deel uit cement en een klein deel kunsthars.

Ontdek de verschillen tussen Woonbeton, Design Betonvloer, Microcement en Beton Cire.

Betonvloer schoonmaken

Welk type schoonmaker bent u? Type 1: u krijgt een extreem voldaan gevoel van schoonmaken. Type 2: u houdt zich bij voorkeur zo weinig mogelijk met huishoudelijke taken zoals schoonmaken bezig. Als u meer naar type 1 neigt, dan is een betonvloer schoonmaken misschien te eenvoudig voor u en zult u uw voldoening uit betonvloer onderhoud moeten halen. Betonvloer schoonmaken is namelijk een vrij eenvoudige klus. U houdt uw betonvloer schoon en stralend door:

  • Om de dag stof en vuil met een droge stofwisser op te vegen of te stofzuigen
  • Wekelijks tot tweewekelijks de betonvloer te dweilen met een vlakmop en weinig lauw water (voeg hier eventueel een kleine hoeveelheid ECO cleaner aan toe)
  • Wekelijks tot tweewekelijks waar nodig (rubber)strepen van de betonvloer verwijderen, dit is meestal alleen nodig als u binnenshuis schoenen draagt.

Betonvloer onderhoud

Bij betonvloer onderhoud moet u denken aan de grondige reinigingstaken die u periodiek toepast om de betonvloer weer te laten stralen. Iedere drie tot zes maanden geeft u de betonvloer een grondige onderhoudsbeurt. Voor deze grondige manier van betonvloer reinigen raden we de POWER cleaner aan. Dit is een krachtige reiniger die alleen kan worden gebruikt op onze cementgebonden vloeren met een PU coating. Bij Coatingvloer.nl werken we alle betonvloeren af met een beschermende toplaag van polyurethaan, waardoor de betonvloer langer meegaat én volledig vochtdicht is. Met behulp van de POWER cleaner wordt betonvloer onderhoud ook een simpele handeling. U kunt de betonvloer diep reinigen door grondig te schrobben met de hand of gebruik maken van een waterzuiger.

Benodigdheden voor betonvloer reinigen

Wat heeft u nodig voor betonvloer reinigen en betonvloer onderhoud? We zetten alle handige schoonmaakmiddelen en artikelen voor u op een rij die het betonvloer onderhoud makkelijk maken.

  • Stofzuiger
  • Stofwisser
  • Vlakmop
  • Handpad voor schrobben
  • ECO cleaner
  • POWER cleaner
  • Waterstofzuiger

Betonvloer onderhoudsadvies

Voor meer informatie over betonvloer onderhoud en advies mag u altijd contact met ons opnemen. Bekijk ook dit handige overzicht met reinigingsadvies voor Design Betonvloeren. Heeft u een gietvloer, coatingvloer of troffelvloer dan vindt u meer tips op onze pagina over gietvloer onderhoud.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.