Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Opstookprotocol vloerverwarming

Door middel van een opstookprotocol vloerverwarming voorkomt u scheuren in de vloer. Tijdens het opstookprotocol gaat u de vloerverwarming opstoken en afkoelen. In de zomer klemt de deur en in de winter is dat ineens voorbij. Herkenbaar? Een flinke stijging of daling in temperatuur zorgt voor uitzetten of krimpen van allerlei materialen. Zo kan een deur ineens gaan klemmen of ontstaan er scheuren in de vloer. De temperatuurwisselingen van vloerverwarming beïnvloeden de dekvloer en vervolgens ook de daarop aangebrachte gietvloer. Steeds meer huizen en bedrijfspanden gaan over op vloerverwarming. Om scheurvorming in de vloer te voorkomen volgt u een opstookprotocol vloerverwarming.

Waarom is een opstookprotocol vloerverwarming nodig?

Tijdens het opstookprotocol vloerverwarming brengt u de vloerverwarming langzaam op temperatuur. Dit doet u om het risico op scheuren in de gietvloer of betonvloer zoveel mogelijk te beperken. Materialen zetten uit als ze warmer worden en krimpen als ze afkoelen, deze veranderingen heten thermische lengteveranderingen. Vloerverwarming wordt in een dekvloer verwerkt, vervolgens komt direct daarop een dunne laag gietvloer te liggen. Hierdoor zijn zowel de dekvloer als de gietvloer gevoelig voor temperatuurschommelingen en is het noodzakelijk dat de vloerverwarming geleidelijk op temperatuur gebracht wordt.

Watertemperatuur bij opstookprotocol vloerverwarming

Houdt tijdens het vloerverwarming opstookprotocol 40-45 °C aan als maximumtemperatuur voor het water. Bij het opstookprotocol vloerverwarming gaat het om de watertemperatuur en niet om de ingestelde thermostaattemperatuur. Dit is een belangrijk verschil, omdat het vloerverwarming opstookprotocol zomers anders niet correct uitgevoerd wordt. In de zomer hoeft het water in de leiding namelijk veel minder warm te worden dan in de winter om dezelfde thermostaattemperatuur te bereiken. De vloerverwarming moet in de winter veel harder werken om de kamer op temperatuur te krijgen.

Bij welke gietvloeren hoort een vloerverwarming opstookprotocol?

In principe geldt het opstookprotocol vloerverwarming voor alle soorten gegoten vloeren, van de PU Gietvloer Green Line tot aan de Design Betonvloer. Ook voor pvc, rubber, linoleum, etc. gebruikt men een opstookprotocol vloerverwarming. Alle materialen zijn tot op zeker hoogte gevoelig voor uitzetten en krimpen. Als er al vloerverwarming ligt voor we uw gietvloer komen aanbrengen, dan moet het opstookprotocol voorafgaand aan het gieten plaatsvinden. Laat u de vloerverwarming door ons plaatsen dan doet u dit eveneens voor het gieten van uw woonvloer. Tijdens het opstookprotocol vloerverwarming is het van belang dat de dekvloer volledig is uitgehard.

Hoe gaat het opstookprotocol vloerverwarming in zijn werk?

Om het opstookprotocol vloerverwarming goed uit te voeren moet u weten waar u de temperatuur kunt aflezen. Op de verwarmingsinstallatie kunt u de watertemperatuur aflezen. Op de thermostaat staat de omgevingstemperatuur. Het eerste deel van het opstookprotocol vloerverwarming is het proces van verwarmen, het tweede deel het afkoelproces.

Begin met een watertemperatuur die 5 °C hoger is dan de omgevingstemperatuur. Vervolgens verhoogt u de watertemperatuur na 24 uur met 5 °C. Deze stap blijft u herhalen tot de vloerverwarming de maximale watertemperatuur van 40-45 °C bereikt. Deze temperatuur houdt u minstens 24 uur vast, maar bij voorkeur gedurende een aantal dagen zodat de volledige dekvloer op temperatuur kan komen.

Nu begint fase twee van het opstookprotocol vloerverwarming. Nadat de dekvloer volledig om temperatuur is gekomen begint u met het verlagen van de watertemperatuur. Iedere 24 uur laat u de temperatuur met 5 °C dalen tot dat u weer op de initiële temperatuur uitkomt. Is uw vloerverwarming geschikt om uw huis mee te koelen? Dan gaat u langer door met het afkoelproces. In dat geval zet u het afkoelprotocol vloerverwarming door tot de watertemperatuur naar 15 °C is gezakt. Gietvloeren zijn ideale vloeren in combinatie met vloerverkoeling, omdat dit koelsysteem regelmatig voor condensvorming zorgt en gietvloeren 100% vochtbestendig zijn.

Meer weten over opstookprotocol vloerverwarming gietvloer?

Als u een gietvloer met vloerverwarming laat plaatsen door Coatingvloer krijgt u een uitgebreide instructie mee over het opstookprotocol vloerverwarming. Deze voert u uit voordat we de gietvloer komen aanbrengen. Neem contact op voor vragen over gietvloeren met vloerverwarming en het opstookprotocol.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.