Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Duurzame vloer

Keuzegids voor duurzame vloeren

Het kiezen van een vloer kan een lastige taak zijn, omdat er ontelbaar veel opties beschikbaar zijn. Niet alle vloeren zijn echter duurzaam. Bij het selecteren van vloeren is het daarom van belang om niet alleen naar de esthetische waarde te kijken, maar ook naar de duurzaamheid van het materiaal en de impact op het milieu. Hier bieden wij een gids voor het kiezen van uw duurzame vloer, waarin we verschillende soorten vloeren bespreken, tips geven voor het beoordelen van de duurzaamheid en ingaan op onderhoud van de vloer.

Waarom zou u kiezen voor een duurzame vloer?

Er zijn vele redenen om te kiezen voor duurzame vloeren. Ten eerste gaan deze vloeren langer mee en vereisen ze minder onderhoud, wat betekent dat u minder geld en tijd kwijt bent aan reparaties en vervangingen. Ten tweede zijn duurzame vloeren beter voor het milieu, omdat ze gemaakt worden van hernieuwbare en duurzame materialen. Ten derde zijn duurzame vloeren gezonder voor u en uw gezin, omdat ze geen giftige stoffen bevatten. Daarnaast zijn natuurlijke vloeren een goede manier om uw huis te verduurzamen.

gietvloer woning cothen

Populaire soorten duurzame vloeren

Er zijn veel verschillende soorten duurzame vloeren waar u uit kunt kiezen. Onder de populaire opties vallen:

Bamboe vloeren

Deze snelgroeiende plant levert een duurzame vloer op en is gemakkelijk te kweken. Bamboe vloeren zijn slijtvast en duurzaam, en zijn beschikbaar in verschillende kleuren en patronen. Hoewel vloeren van bamboe zeer duurzaam zijn, zijn ze niet goed bestand tegen vocht en zijn ze bovendien niet kleurvast waardoor ze verkleuren door zonlicht.

Kurk vloeren

Kurk wordt gewonnen uit de schors van kurkeiken en is een hernieuwbare en duurzame bron. Kurk vloeren zijn warm en comfortabel om op te lopen, en hebben bovendien een natuurlijke geluids- en warmte-isolatie.

Groene gietvloeren

Gietvloeren gemaakt met grondstoffen van natuurlijke oorsprong, met duurzame kwaliteiten, noemen we groene gietvloeren. De Blending Nature is zo’n groene gietvloer. Deze vloer bestaat namelijk uit natuurlijke, grotendeels hernieuwbare grondstoffen. Door de glasheldere olie van de wonderboom te vermengen met fijn kwartsgruis ontstaat de geliefde Blending Nature gietvloer. In combinatie met vloerverwarming is dit één van de duurzaamste natuurlijke vloerbedekkingen. De BIO Lavasteen gietvloer is een andere geliefde groene gietvloer in ons assortiment.

Houten vloeren

Houten vloeren zijn duurzaam en gaan lang mee als ze goed onderhouden worden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en afwerkingen, waardoor u een ruime keuze heeft.

Tegelvloeren

Zeker de keramische tegel is een duurzame vloerkeuze. Het is een soort natuurproduct wat u overal kunt toepassen, van de woonkamer tot de badkamer. Tegels gaan niet alleen lang mee, maar zijn ook makkelijk in onderhoud. Keramische tegels zijn oersterk, onverslijtbaar en in combinatie met energiezuinige vloerverwarming zeer duurzaam.

Lees verder over andere soorten vloeren.

coatingvloer brochures

Tips voor het kiezen van duurzame vloeren

Bij het kiezen van duurzame vloeren zijn er een aantal factoren waar u rekening mee moet houden. Hier zijn een paar tips om u te helpen bij het maken van de beste keuze:

  • Maak uw afweging op basis van de levensduur van het materiaal en hoe gemakkelijk het te onderhouden is.
  • Vraag naar de herkomst van het materiaal en kies voor lokale of regionale herkomst wanneer mogelijk. Zo kunt u namelijk de transportkosten minimaliseren.
  • Kijk naar de impact van het materiaal op het milieu en kies voor materialen die worden geproduceerd met hernieuwbare en duurzame bronnen. Vaak zijn deze materialen zo min mogelijk belastend voor het milieu.
  • Overweeg een vloer die is gemaakt van gerecycled materiaal.
  • Ook de vraag of de vloer recyclebaar is zodra de vloer vervangen moet worden, kunt in meenemen in uw afweging.

Bijdragen aan een betere, groenere wereld is op allerlei manieren mogelijk, lees ook onze andere tips om uw steentje bij te dragen aan een beter milieu.

Duurzaam vloeronderhoud en reiniging

Om ervoor te zorgen dat u duurzame vloeren lang meegaan, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Hier zijn een paar tips voor het onderhoud en de reiniging van uw duurzame vloeren:

  1. Houd de vloer schoon door regelmatig te stofzuigen of te vegen.
  2. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of schuurmiddelen, omdat deze de vloer kunnen beschadigen.
  3. Gebruik indien nodig een speciaal eco-vriendelijk reinigingsmiddel dat geschikt is voor uw type vloer.
  4. Gebruik viltjes onder meubels om krassen op de vloer te voorkomen.
  5. Vermijd overmatig vocht op de vloer, omdat dit bij sommige vloertypes kan leiden tot kromtrekken of beschadiging.

Meer weten? Bekijk ook eens hoe een duurzame gietvloer aanleggen werkt.

Een duurzame vloer is de toekomst

Met de toenemende focus op duurzaamheid en milieuvriendelijke oplossingen is het duidelijk dat duurzame vloeren de toekomst zijn. Door te kiezen voor duurzame vloeren, draagt u niet alleen bij aan een beter milieu, maar kunt u zelf ook genieten van een mooie en duurzame vloer die lang meegaat. Maak een weloverwogen keuze bij het kiezen van uw duurzame vloer en geniet van een comfortabel en duurzaam interieur.

Neem gerust contact op als u meer wilt weten over duurzame gietvloeren.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.