Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Woonkamer voorbeelden en tips

Plannen om de woonkamer opnieuw in te richten of gaat u binnenkort verhuizen? Het inzetten van een interieurstylist is helaas niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig komt u al een heel eind met het bekijken van woonkamer voorbeelden online. Zo heeft u straks een compleet beeld van wat wel, maar ook absoluut niet uw smaak is.

Woonkamer inrichten

Bij het inrichten van de woonkamer loont het om een aantal basisstappen te doorlopen.

Analyseer de ruimte

De eerste stap is het goed bekijken van de ruimte waar je mee werkt. Wilt u een compleet andere indeling, of gaat u groter of kleiner wonen? Hoe is de lichtinval en waar zitten bepalende elementen zoals deuren en ramen? Op deze manier ontstaat een helder beeld van het uitgangspunt van uw woonkamer.

Bepaal de basis

De uitstraling van een ruimte hangt voor een groot deel samen met de basisstructuur. Voor woonkamers betekent dit dat de vloeren en wanden een bepalende factor zijn in het design. Kiest u voor een lichte of donkere vloer? Wanden met of zonder structuur? Als de basis helder is, kunt u verder met de inrichting.

Verzamel woonkamer voorbeelden gietvloer

Door veel woonkamer voorbeelden te verzamelen maakt u een persoonlijk moodboard voor uw woning. Zo kunt u bijvoorbeeld bepalen welke soort vloer het beste past bij uw woonstijl. Er is tegenwoordig enorm veel aanbod in vloersoorten, waardoor u misschien twijfelt over de beste ondergrond voor uw nieuwe woonkamer. Wat bij elke smaak past is een gietvloer, de ideale basis voor de woonkamer. Door de naadloze afwerking ontstaat ruimtelijkheid zonder af te doen aan stijl. Voor iedere woonstijl is deze vloeroplossing geschikt: zowel de voor de hand liggende industriële look als een warme, landelijke uitstraling.

gietvloer woonkamer

Tips voor gietvloer interieur stijlen

Verschillende woonstijlen vragen om verschillende vloersoorten zult u misschien denken. Maar niets is minder waar wanneer het de veelzijdigheid van een gietvloer betreft. Ga bijvoorbeeld voor een egale kleur en creëer een rustige uitstraling. Door lichte stoffen en onbewerkt hout als uitgangspunt te nemen bij de keuze voor grote items als de bank en eettafel heeft u zo de basis te pakken voor een Scandinavisch interieur. Te neutraal naar uw smaak? Met een muur in een opvallende kleur geeft u de ruimte een speelse uitstraling. Voeg design meubilair toe en zo vormt uw vloer de achtergrond voor een moderne woonstijl.

Misschien wilt u liever een robuuste en stoere inrichting, want dan is de betonlook vloer precies wat u zoekt. Door kleuren te mengen krijgt de gietvloer een beton uitstraling en vormt het de perfecte ondergrond voor een industriële inrichting. Combineer deze vloer bijvoorbeeld met strak meubilair in metalen en lederen uitvoering. Als u een mooie ruimte heeft waar deze rauwe stijl goed tot zijn recht komt, is dit ook prachtig aan te vullen met beton ciré op de muren.

Gietvloer tinten

Omdat de woonkamer vloer de achtergrond vormt voor de gehele inrichting, heeft de kleur en structuur veel invloed op de stijl die u wilt realiseren. Een populaire kleur voor een gietvloer is lichtgrijs of een aardetint, eenvoudig te combineren met welke accentkleur u ook voor ogen heeft. Voor de woonkamervloer heeft u de keuze uit verschillende gietvloer tinten. Kijk op onze gietvloer kleuren pagina voor woonkamer voorbeelden in vele stijlen. Zo ziet u vanzelf wat een gietvloer voor uw interieurdesign kan betekenen!

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.