Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Kosten egaliseren per m2

Om een gietvloer te realiseren die er perfect uitziet, lang meegaat en aan al uw eisen voldoet, is de basis van groot belang. De ondergrond moet vlak zijn, zodat uw nieuwe epoxyvloer of vloercoating goed kan hechten en er geen oneffenheden ontstaan in het eindproduct. Wilt u voor een goed inzicht in het benodigde budget voor een vloer de kosten egaliseren per m2 weten, lees dan snel verder.

Waarom egaliseren nodig is

Een vlak, droog en schoon oppervlak is onmisbaar voor het aanbrengen van een gietvloer. Als de ondergrond in slechte staat verkeert, bijvoorbeeld door vocht of kieren, moet dit eerst gerepareerd worden. Daarna wordt gekeken naar het vlak maken van de vloer, bijvoorbeeld door het aanbrengen van een egalisatiemiddel. De kosten egaliseren per m2 zijn afhankelijk van een aantal factoren: de grootte van de ruimte, het soort ondergrond en het gebruikte materiaal.

Bedrijfsruimte of woonruimte

Een gietvloer is geschikt voor zowel kleinere ruimtes in uw woning als voor grote bedrijfshallen. De kosten egaliseren per m2 worden lager naarmate de ruimte groter is. Voor een particuliere woning is het daarom verstandig om te kijken of u wellicht de gehele verdieping kunt laten egaliseren, zodat u per m2 goedkoper uit bent. Voor bedrijfsruimtes komt u al gauw uit op ons voordelige tarief, afhankelijk van de grootte van uw pand.

Egaliseren houten ondervloer

Als u een houten ondervloer heeft kunt u deze het beste laten verwijderen voordat de gietvloer wordt aangebracht. Hout is namelijk een van de lastigste ondergronden om een andere vloer overheen te plaatsen. Bij een gietvloer is gelukkig veel mogelijk, zeker als het hout deel uitmaakt van de basisconstructie van de woning.

Egaliseren plavuizen ondergrond

Plavuizen zijn een tijd lang erg in de mode geweest, dus de kans is groot dat u een vloer met plavuizen aantreft wanneer u een oudere woning betrekt. Ook in bedrijfsruimtes kan het zijn dat u te maken krijgt met plavuizen.

Moet de hele vloer eruit als u de keuze maakt voor een gietvloer? Nee, gelukkig is het mogelijk om de vloer te laten liggen. Wel wordt er eerst een egalisatielaag aangebracht, zodat een eventueel reliëf of diepliggende voegen geen invloed hebben op de toplaag van uw gietvloer.

Egalisatiemiddel

Er zijn verschillende soorten egalisatiemiddelen. Afhankelijk van de ondervloer en van het soort vloer dat eroverheen komt, adviseren onze specialisten over het beste middel. Hierbij kunt u denken aan egalisatiemortel of egaline.

Hoeveel kost vloer egaliseren?

Alle oneffenheden in de ondervloer zijn terug te zien in het oppervlak, dus onderschat het belang van het egaliseren van de vloer niet. De vloer moet droog zijn en volledig uitgehard, mocht er een eerdere behandeling uitgevoerd zijn. Omdat dit proces van invloed is op het eindresultaat van de gietvloer, adviseren we om het egaliseren uit te laten voeren door een ervaren partij.

De kosten vloer egaliseren per m2 zijn niet eenduidig te geven, omdat het per situatie verschillend is. Over het algemeen kost het egaliseren van een vloer tussen € 2,50 en € 15,- per vierkante meter.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.