Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Dé vloer die voldoet aan de HACCP normen

Sinds het jaar 1995 zijn de regels in de voedingsmiddelen industrie verscherpt. Door deze regels op te stellen is het voor bedrijven uit deze industrie noodzakelijk om zich aan de HACCP normen te houden. De HACCP normen hebben betrekking op de eisen waar een vloer in deze bedrijven aan moet voldoen. Het meest belangrijke aan een HACCP vloer is dat de vloer gemakkelijk schoon te maken en te desinfecteren is, maar ook dat de vloer niet mag beschadigen.

Welke vloeren zijn niet geschikt?

Zonder voorkennis van HACCP vloeren is het erg lastig om een geschikte vloer voor uw bedrijf uit te zoeken. Misschien wilt u wel een tegelvloer, omdat deze vloeren relatief goedkoper zijn dan andere vloeren. Het is echter niet toegestaan om een tegelvloer in een bedrijf uit de voedselmiddelen industrie te leggen. Een tegelvloer kan namelijk erg glad worden wanneer de tegels nat worden. Hierdoor wordt de vloer gevaarlijk en kan dit leiden tot ongelukken op de werkvloer.

Naast een tegelvloer is een linoleum vloer een gewilde vloer bij industriële bedrijven. Het probleem van een linoleum vloer is dat de vloer vaak snel beschadigt. Zodra deze vloer dan beschadigt raakt zal de vloer worden afgekeurd en mag er dus niet meer op gewerkt worden. Het is belangrijk om een naadloze vloer te laten leggen, waarin geen reliëf zit.

HACCP Vloer machines
HACCP vloer afvoer

Welke vloer is wel geschikt?

De vloer moet dicht en ondoordringbaar zijn voor vloeistoffen. Op deze manier krijgen oliën en vetten geen kans om zich aan de vloer te hechten. Verder moet vuil gemakkelijk schoon te maken zijn en mogen schimmels en bacteriën geen schijn van kans maken. Een troffelvloer is een uitstekende vloer voor bedrijven in de voedingsmiddelen industrie. Zo kan een troffelvloer bijvoorbeeld worden gelegd in een bakkerij, visindustrie, (groot) keukens, een restaurant, sanitaire ruimten of kantines. Iedere vloer kan daarnaast naar wens worden voorzien van meer stroefheid, waardoor de vloer een stuk minder glad is.

Meer informatie over troffelvloeren?

Is de huidige vloer van uw bedrijf aan vervanging toe, dan is het raadzaam om een troffelvloer te laten leggen. Deze slijtvaste vloer zorgt voor veel grip en biedt geen enkele bacterie de kan om zich te verspreiden. Toch blijft het lastig om de perfecte vloer uit te zoeken, die zeker weten aan de HACCP eisen voldoet. Het is dus erg aannemelijk dat u de hulp in wil schakelen van een specialist op het gebied van vloeren. U kunt uzelf op www.coatingvloer.nl gemakkelijk inlezen over troffelvloeren, maar u kunt natuurlijk ook telefonisch uw vragen aan een van de specialisten van Coatingvloer stellen. Dit kan door te bellen met 020-8452650.

Foto van auteur

Gietvloer Specialist

Onze gietvloer specialist deelt zijn kennis en expertise in informatieve blogs. Benieuwd wat de laatste trends zijn in de wereld van gietvloeren? Wilt u graag advies over de beste gietvloer voor een bedrijfsruimte? Of bent u benieuwd hoe u die nieuwe gietvloer zo lang mogelijk mooi en vrij van scheuren houdt? Onze specialist in gietvloeren weet het als de beste en legt u alles uit.Meer weten over gietvloeren en welke vloer bij uw project past? Ook in onze showroom staan gietvloer specialisten klaar om u te helpen. Maak een afspraak en kom gauw langs! Neem contact met ons op.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.