Schoonmaakadvies gietvloer: de reiniging van uw gietvloer
  • Beoordeeld met een 4,8 / 5 uit 239 beoordelingen
  • Hoge kwaliteit vloeren op maat
  • Ruime keuze aan gietvloeren
  • Showroom in Amsterdam

Schoonmaakadvies gietvloer

De naadloze vloeren van Coatingvloer.nl zijn onderhoudsarm, maar dienen uiteraard wel schoongehouden te worden. U kunt dan ook van de informatie die voortkomt uit het schoonmaakadvies gebruikmaken om uw vloer in topconditie te houden. Er zijn meerdere soorten naadloze vloeren en voor ieder type vloer kan in principe weer een ander schoonmaakadvies gelden. Er wordt dan ook een apart advies voor het reinigen van gietvloeren, coatingvloer en troffelvloer gegeven en een apart advies voor het schoonmaken van design beton. Dat er verschillen kunnen zijn in het advies heeft uiteraard betrekking op de materialen die voor het aanleggen van de naadloze vloer gebruikt zijn.

Schoonmaakadvies voor gietvloeren, coatingvloeren en troffelvloeren

Met betrekking tot het schoonmaakadvies kan er weer een onderscheid gemaakt worden tussen de dagelijkse schoonmaak, wekelijkse reiniging en periodieke schoonmaak. De dagelijkse schoonmaak van een gietvloer, coatingvloer of troffelvloer kan gedaan worden met een stofwissysteem van Greenspeed. U kunt de vloer namelijk op deze manier heel goed stofvrij maken en houden. Een microvezeldoek neemt stof op net als het product Swiffer. Het moppen van de vloer volstaat één keer per week en hiervoor kunt u het vlakmopsysteem van Greenspeed gebruiken. Dit is de zogenoemde schrobversie. Op periodieke basis, maar minimaal één keer per kwartaal wordt aangeraden om te schrobben met witte pad en water te zuigen. Als er rubberen strepen op de vloer te zien zijn, kunt u deze insprayen om daarna met witte pad of vlakmop te behandelen. Voor het moppen en schrobben kunt u CV-ECO Cleaner gebruiken.

Schoonmaakadvies design beton

De naadloze vloeren in de vorm van design beton kunnen bijvoorbeeld dagelijks met een stofzuiger gezogen worden of met een stofwissysteem worden gereinigd. Uiteraard hangt het van de samenstelling van uw huishouden af of er iedere dag gezogen of gestoft moet worden. Als er bijvoorbeeld huisdieren zijn of kinderen in het huishouden is de reiniging vaker nodig dan in een tweepersoonshuishouden waarvan beiden fulltime werken. In elk geval geldt voor dit schoonmaakadvies dat u het stofwissysteem van Greenspeed kunt gebruiken. Iedere week kan de mop gebruikt worden, zoals het vlakmop-systeem met microvezel van Greenspeed in de vorm van een schrobversie. Er moet niet te veel water gebruikt worden. De mop hoeft alleen maar vochtig te zijn. Minimaal één keer per kwartaal wordt aangeraden om met witte pad te schrobben en water te zuigen. Het mopsysteem komt hierbij weer van pas. Rubberen strepen die zichtbaar zijn kunt u sprayen met WP/SP-CR en daarna met Greenspeed pad behandelen.

Algemeen onderhoud- en schoonmaakadvies

Bij het gebruik van Greenspeed wordt aangeraden om na gebruik te zorgen voor het uitspoelen. De waterzuiger dien heel goed schoongemaakt en drooggemaakt te worden. De vlakmop kan het beste na een aantal reinigingsbeurten in de wasmachine worden gewassen, maar wel zonder dat er wasverzachter wordt toegevoegd. Voor alle naadloze vloeren geldt dat de vloer tegen krassen beschermd kunnen worden door voorzorgsmaatregelen te treffen. Bijvoorbeeld door het plaatsen van viltjes onder stoelen en door meubels niet te verschuiven, maar te verplaatsen door deze op te tillen. Mocht er in het interieur van een bureaustoel gebruik worden gemaakt dan kan aangeraden worden om er een transparante mat onder te leggen. Of een bureaustoel te kiezen die over zachte wielen beschikt en geschikt is voor harde vloerbedekking. Bij uw voordeur en achterdeur kunt u een schoonloopmat plaatsen, zodat de kans op het binnenlopen van zand wordt verminderd. Uiteraard geeft Coatingvloer.nl u een uitgebreid schoonmaakadvies bij de aanschaf van een gietvloer, troffelvloer, coatingvloer of design beton. De witte pad en cleaners kunt u bestellen via Epoxywinkel.nl.

 

pdf download Reinigingsadvies: Gietvloeren/ Coatingvloeren / Troffelvloeren
pdf download Reinigingsadvies: DesignBeton ECO® / Betonvloer Pure ®
pdf download Gedetailleerd schoonmaak advies/stappenplan

Showroom

Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken!

Postadres:
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

T: 020 - 845 26 50
E: info@coatingvloer.nl