Best beoordeelde gietvloer specialist met 256 reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte

Beoordeeld met een 4,8 / 5 uit 256 beoordelingen

Hoge kwaliteit vloeren op maat

Ruime keuze aan gietvloeren

Showroom in Amsterdam

Een gietvloer, hoelang moet die drogen?

Een gietvloer is een vloer die uit meerdere lagen bestaat. Elke laag wordt met de hand aangebracht en moet volledig indrogen voordat er een volgende laag kan worden aangebracht. Hierdoor neemt het aanbrengen van een gietvloer meerdere dagen in beslag.

De verschillende lagen van een gietvloer

De verschillende lagen van een gietvloer maken de vloer, ondanks dat deze erg dun is, sterk en toch ook comfortabel. Een gietvloer aanbrengen duurt even, maar het is het wachten zeker waard. In de volgende stappen wordt een gietvloer aangebracht:

  • Het voorbehandelen van de ondervloer

Voordat een gietvloer wordt aangebracht, wordt de ondervloer eerst nagekeken en zo nodig bewerkt. Het is belangrijk dat de ondervloer volledig egaal en droog is. Ook moet de ondervloer schoon zijn. Pas als dit het geval is, kan overgegaan worden tot het aanbrengen van een gietvloer. Hier komt geen droogtijd aan te pas, maar het eventueel machinaal opruwen van de vloer kost ook enkele uren.

  • De primer

De primer is de laag die de gietvloer aan de ondervloer verbindt en die er ook voor zorgt dat de gietvloer niet in de ondervloer zakt. Een primer moet minstens 12 uur drogen voordat de volgende laag kan worden aangebracht.

  • De schraplaag

De schraplaag is de tweede laag van een gietvloer. Ook deze laag is belangrijk, want de schraplaag is taai en maakt de gietvloer sterk en toch ook comfortabel. Ook vult deze laag de laatste oneffenheden op die nog op de vloer te zien zijn. Het is een perfecte basis voor de gietvloerlaag. De schraplaag heeft een droogtijd van 18 uur.

  • De gietvloer

Pas bij stap vier wordt overgegaan tot het aanbrengen van de gietvloer. Deze laag bepaalt de uitstraling van de vloer. Deze laag wordt net als alle andere lagen met de hand aangebracht. De gietvloerlaag heeft een gemiddelde droogtijd van 15 uur.

  • De topcoating

Als laatste wordt er een topcoating aangebracht. Deze laag geeft een mooie matte afwerking aan de vloer en beschermt de gietvloer. De topcoating heeft een gemiddelde droogtijd van 24  uur.

Hoelang moet een gietvloer drogen?

Een gietvloer moet in principe 3 tot 5 dagen drogen. Maar omdat er ook voorbehandeltijd bijkomt en de vloer ook nog laag voor laag met de hand moet worden aangebracht, duurt het hele proces ongeveer anderhalve week voordat u weer gebruik kan maken van de ruimte.

Bel: 020 845 2650 Gratis prijsberekening

Coating Vloer & Company BV

 

Bereken direct mijn prijs

Vrijblijvende offerte aanvragen

Over Coatingvloer.nl

Coatingvloer.nl is dé specialist op het gebied van gietvloeren voor woningen en bedrijven. Bent u op zoek naar een nieuwe gietvloer of vloercoating? We zijn al meer dan 12 jaar expert in het leggen van gietvloeren, betonvloeren en vloercoatings voor particulieren en bedrijven.

Van het eerste advies tot het leggen van uw nieuwe gietvloer: wij zijn de aangewezen partner voor de beste kwaliteit en service. In onze grote showroom van 500 m2 maakt u kennis met al onze gietvloeren en helpen onze adviseurs u graag met het vinden van de juiste keuze voor uw pand. Mogen wij uw nieuwe gietvloer leggen?

 

Vraag een offerte aan