Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Overgang vloer keuken woonkamer

Twee verschillende vloeren combineren

Het creëren van een harmonieuze overgang tussen de keuken en de woonkamer is essentieel voor het behoud van een gestroomlijnde uitstraling in moderne huizen. Hier duiken we in de verschillende aspecten die helpen bij het bereiken van deze balans.

Keuze van materialen

Het begint bij het kiezen van de juiste materialen. Het materiaal bepaalt namelijk het effect van de overgang tussen de vloer van de keuken en de woonkamer. Ga voor naadloze overgangen door gebruik te maken van vergelijkbare materialen of kies juist contrasterende materialen voor een gewaagdere uitstraling.

Gietvloer met hout combineren

Een van de meest stijlvolle combinaties in moderne interieurs is die van de gietvloer met hout. Het strakke en naadloze uiterlijk van de gietvloer contrasteert prachtig met de warmte en textuur van houten elementen. Of het nu gaat om een houten keukenblok, een eettafel of een gedeeltelijk houten vloer, de combinatie zorgt voor een gebalanceerde mix van moderniteit en natuurlijke charme. Bovendien biedt hout een akoestisch voordeel door het dempen van geluid, wat zorgt voor een rustigere woonomgeving.

Gietvloer met tegels combineren

Gietvloeren en tegels lijken misschien twee totaal verschillende keuzes, maar samen kunnen ze een uniek en opvallend ontwerp creëren. Door bijvoorbeeld een gietvloer in de woonkamer te combineren met tegels in de keuken, ontstaat er een duidelijke maar stijlvolle scheiding tussen de twee ruimtes. Tegels, met hun verscheidenheid aan patronen en kleuren, kunnen ook dienen als een opvallend accent te midden van de uniformiteit van een gietvloer. Deze combinatie is niet alleen aantrekkelijk, maar ook praktisch: het schoonmaken van gemorste vloeistoffen op een tegelvloer in de keuken is bijvoorbeeld eenvoudiger dan op een houten vloer.

Vloerniveaus

Om een soepele overgang te garanderen, is het belangrijk dat de vloerniveaus van beide ruimtes gelijk zijn. Verschillende vloerhoogtes kunnen een struikelgevaar vormen en onderbreken de flow van het ontwerp. Als we een gietvloer in uw woonkamer aanleggen zorgen we dat deze op gelijke hoogte komt te liggen met de vloer in uw keuken.

Kleurenpalet

Ook met het kleurenpallet van de vloeren kun je verschillende effecten creëren. Voor een natuurlijke overgang raden we dezelfde kleuren in een andere tint aan. Wil je juist een opvallend contrast dan kun je licht met donker of twee heel verschillende kleuren combineren, zoals groen met een zandtint. Zorg er in ieder geval voor dat de kleuren van zowel de keuken als de woonkamer op elkaar zijn afgestemd. Hierdoor voelt de ruimte als één geheel.

Verlichting en overgang vloer tussen keuken en woonkamer

Goede verlichting doet wonderen. Gebruik het om de overgang tussen de keuken en woonkamer te accentueren, of juist om ze samen te laten smelten.

Nette overgang laten creëren

Nieuwsgierig geworden? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Zo hebt u direct een beeld van het kostenplaatje. Binnen 5 werkdagen ontvang u de op maat gemaakte prijsopgave.

[offerteknop]

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.