Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Kosten betonvloer

Wat kost een betonvloer? De kosten spelen een belangrijke rol in de afweging voor een betonvloer. Daarom laten we u op deze pagina zien hoe we de prijs van onze betonnen vloeren berekenen, hoeveel een betonvloer kost en vindt u overzicht van de types betonvloer die wij aanbieden. Klassieke betonvloeren …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Kosten betonvloer

Wat kost een betonvloer? De kosten spelen een belangrijke rol in de afweging voor een betonvloer. Daarom laten we u op deze pagina zien hoe we de prijs van onze betonnen vloeren berekenen, hoeveel een betonvloer kost en vindt u overzicht van de types betonvloer die wij aanbieden. Klassieke betonvloeren zijn niet geschikt voor iedere ruimte van uw woning, kantoren of winkel. Daarom bieden we bij Coatingvloer.nl verschillende soorten cementgebonden gietvloeren aan als alternatief voor de klassieke betonvloer.

Welke factoren bepalen de betonvloer kosten?

We houden rekening met een aantal onderdelen om de totaalprijs van een cementgebonden vloer te berekenen. De volgende zes factoren beïnvloeden de kosten van een cementgebonden vloer:

 • Het totale oppervlak van de vloer
 • Voorbereiding van de ondervloer
 • Het materiaal van de betonvloer
 • De arbeidskosten
 • Aanleggen van vloerverwarming
 • Extra toevoeging van persoonlijke keuzes

Wat kost een betonvloer van Coatingvloer.nl?

U heeft al een hoge kwaliteit cementgebonden vloeren van Coatinglvoer.nl vanaf € 73,- per vierkante meter. Deze prijs ligt hoger dan de gemiddelde prijs van een klassieke betonvloer à € 40,- per vierkante meter. Het prijsverschil ligt aan de kwaliteit van de vloer. Onze cementgebonden gietvloeren hebben de robuuste uitstraling van een klassieke betonvloer met het wooncomfort van een gietvloer. Onze betonvloeren kosten dus iets meer, maar daar krijgt u ook vele malen meer woonplezier voor terug.

Als u op zoek bent naar een goedkopere vloeroplossing voor in uw garage, werkplaats of industriële ruimte dan raden wij onze epoxyvloer aan. Deze vloeren zijn extreem slijtvast, onderhoudsvriendelijk en u heeft bijvoorbeeld al een EP vloercoating vanaf € 26,- per vierkante meter.

Kosten betonvloer: vloertypes

Ons assortiment bestaat uit vier verschillende types betonvloer. U kunt kiezen uit de Design Betonvloer ECO, woonbeton, beton ciré en microcement. De kosten voor deze soorten betonvloeren zijn ongeveer gelijk. Hieronder hebben we de verschillen tussen deze types betonvloer en hun belangrijkste eigenschappen overzichtelijk op een rij gezet.

DesignvloerenPopulairste toepassingBelangrijkste eigenschapSamenstellingAantal kleurenLaagdiktePrijs €/m2
Design BetonvloerBenedenverdiepingIndustriële uitstraling10% polyurethaan en 90% beton605,0 mm – 6,0 mmVanaf € 73,00
WoonbetonBenedenverdiepingComfort & design10% polyurethaan en 90% beton305,0 mm – 6,0 mmVanaf € 73,00
Beton CireSanitaire ruimtesPrachtige schakeringen20% polyurethaan en 80% beton302,0 mm – 3,0 mmVanaf € 73,00
MicrocementSanitaire ruimtesOok voor wanden20% polyurethaan en 80% beton302,0 mm – 3,0 mmVanaf € 73,00

Welke factoren bepalen de betonvloer kosten?

Als we een prijsberekening maken houden we onder andere rekening met voorbereidende werkzaamheden, materiaalkosten en extra eigenschappen. In totaal zijn er zes factoren die de kosten betonvloer beïnvloeden:

 1. Het totale oppervlak van de vloer
 2. Voorbereiding van de ondervloer
 3. Het materiaal van de betonvloer
 4. De arbeidskosten
 5. Aanleggen van vloerverwarming
 6. Extra toevoeging van persoonlijke keuzes

Betonvloer prijs per m2

De meest bepalende factor voor betonvloer kosten is het aantal vierkante meters. De gemiddelde kosten van een cementgebonden vloer liggen rond de €80,- per vierkante meter. Voor grotere projecten kan de prijs per vierkante meter lager uitvallen dan voor kleine projecten. De prijs voor een betonvloer begint voor kleine projecten bij € 4.675,- . Bekijk de onderstaande voorbeelden om de kosten betonvloer per vierkante meter te vergelijken voor verschillende groottes vloeroppervlakte.

 • 20 tot 50 m2: € 4675
 • 51 tot 100 m2: € 97 euro per m2
 • 101 tot 150 m2: € 81 euro per m2
 • 151 tot 200 m2: € 73 euro per m2

Betonvloer kosten voor bedrijven

Voor (middel)grote bedrijven zullen de betonvloer kosten per vierkante meter gunstig uitpakken. Het is namelijk zo dat hoe groter het vloeroppervlak is waar we de betonvloer op storten, des te lager de kosten per m2 worden. Mede daardoor kan het aanbrengen van een cementgebonden vloer zeer aantrekkelijk zijn voor bedrijven met grote kantoorpanden, winkelpanden en nieuwbouwcomplexen. Doordat onze betonvloeren geen klassiek beton zijn, zijn ze minder geschikt voor industriële toepassing. Er zitten namelijk een aantal grote verschillen tussen betonnen vloeren en woonbeton.

Regelmatig schakelen organisaties ons in om de vloer van hun bedrijfspand te moderniseren. Het draait namelijk niet alleen om de kosten van een betonvloer, maar ook om de kwaliteit. Onder andere architectenbureaus kiezen voor design betonvloeren, vanwege de hoogwaardige afwerking en mogelijkheid om een vloerverwarming in de betonvloer te laten integreren. Neemt u een betonvloer met vloerverwarming dan verwerken we het aanleggen van het verwarmingssysteem in de kosten betonvloer.

Kosten betonvloer voor particulieren

Hoewel particuliere panden, zoals woonhuizen vaak een kleiner vloeroppervlak innemen, kunt u als particulier de kosten betonvloer op een positieve manier beïnvloeden. Als u een gehele verdieping in één keer van betonvloer laat voorzien bestrijkt het vloeroppervlak veel meer vierkante meters dan wanneer u voor een enkele betonvloer woonkamer kiest. Vanaf 51 m2 nemen de betonvloer kosten per vierkante meter af. Een tweede manier om de vierkante meterprijs te laten dalen zien we vooral veel in nieuwbouwprojecten. Door samen met uw buren een nieuwe vloer aan te laten leggen kunt u ook profiteren van de lagere vierkante meterprijs. Bij Coatingvloer berekenen we de betonvloer kosten over het totale oppervlak dat u samen laat aanleggen. Daarvoor hoeft u niet exact dezelfde vloer uit te zoeken, u kunt bijvoorbeeld zelf voor een betonvloer van microcement kiezen, terwijl uw buren een PU gietvloer laten aanleggen. We kijken uitsluitend naar het aantal vierkante meters van uw gemeenschappelijke project. Neem gerust contact op voor meer informatie over de betonvloer kosten of de manier waarop de prijs voor een betonvloer berekend wordt.

Kosten betonvloer storten met vloerverwarming

De kosten voor het installeren van de vloerverwarming komen boven op de vierkante meter kosten betonvloer storten. Dit is dus een extra kostenpost. U kunt rekenen op extra betonvloer kosten van de vloerverwarming van ongeveer €30,- per vierkante meter, dit is de prijs voor vloeren vanaf 100m². Vloerverwarming is een van de toe te voegen extra opties voor betonvloeren. Deze optie brengt extra betonvloer kosten met zich mee, daarom raden we het aan om na te gaan hoeveel energie u bespaart en wat de investering u uiteindelijk oplevert. Zo kunt u zien of het een slimme investering is om een design betonvloer met vloerverwarming aan te leggen. Het is in ieder geval een uitstekende manier om uw pand duurzamer te maken en uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Ook dat kunt u meenemen in uw besluit over deze extra betonvloer kosten.

Overweegt u een vloer met vloerverwarming en wilt u een zo hoog mogelijk rendement uit de vloerverwarming halen? Dan kunt u ook een betonlook vloer overwegen.

Budget: wat mag de betonvloer kosten?

Uiteindelijk is uw persoonlijke voorkeur en het budget dat u voor de betonvloer kosten beschikbaar heeft doorslaggevend voor wat een betonvloer kosten mag. Mogelijk heeft u al een bedrag vastgesteld voor de betonvloer kosten en weet u wat u ongeveer aan uw betonvloer kunt uitgeven. Houdt in ieder geval rekening met een gemiddelde prijs per m2 van € 73,- als u een offerteaanvraag indient. Als u in uw bericht verwerkt met welk budget we rekening moeten houden dan weten onze adviseurs op voorhand welke vloermogelijkheden zij u kunnen aanbieden. Dan ontvangt u een realistische prijsberekening met kosten betonvloer voor uw persoonlijke budget.

Betonvloer prijs aanvragen

Wilt u graag een betonvloer laten aanleggen en weten wat de kosten van een betonvloer zijn voor uw situatie? We geven u graag een indicatie van de betonvloer kosten voor uw ruimte(s). Als we een vrijblijvende offerte voor u opstellen nemen we alle factoren mee om de betonvloer prijs te berekenen. Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen vijf werkdagen een prijsindicatie.

Mocht u eerste meer informatie willen over onze betonvloeren of kosten betonvloer dan kunt u ook contact opnemen met onze specialisten.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.