Een 4,7 op basis van 231 Google reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte

Hoe wordt een cementgebonden gietvloer aangebracht?

cementgebonden gietvloer aanbrengen

Een cementgebonden vloer wordt in verschillende stappen aangebracht. Dit maakt de vloer zo sterk en duurzaam. Bij ons wordt een cementgebonden vloer aangelegd door ervaren specialisten. Daardoor heeft de cementgebonden gietvloer een erg hoge kwaliteit. Een cementgebonden gietvloer wordt in vier stappen aangebracht. Zo wordt een cementgebonden gietvloer aangebracht:

1. Voorbereiding

Deze eerste stap is erg belangrijk. De ondergrond moet namelijk klaargemaakt worden voor de cementgebonden gietvloer. Want het is noodzakelijk dat de vloer recht en effen is. Daarom worden alle oneffenheden verwijderd en wordt de vloer zo nodig geschuurd. Ook moet de vloer volledig droog, schoon en stofvrij zijn. Een vlakke en strakke ondergrond zal ervoor zorgen dan de gietvloer ook glad en strak zal zijn.

2. De eerste primerlaag

Nu de ondergrond klaar is voor gebruik kan de primerlaag worden aangebracht. Dit wordt met de hand gedaan. De primer is een onderlaag waardoor de cementgebonden gietvloer beter zal hechten aan de ondergrond. Maar door de primerlaag wordt de cementgebonden gietvloer ook sterker. De primerlaag is op basis van kunststof en kan daarom op veel verschillende ondergronden worden aangebracht.

3. De tweede primerlaag

Nadat de eerste primerlaag is opgedroogd wordt er met de hand een tweede primerlaag aangebracht. De droogtijd van een primerlaag is ongeveer 18 uur. Deze primerlaag maakt de vloer nog sterker en zal ervoor zorgen dat de cementgebonden gietvloer goed hecht.

4. De cementgebonden gietvloer

Na wederom een droogtijd van 18 uur is het nu tijd voor de cementgebonden gietvloer. Ook deze laag wordt met de hand aangebracht. Deze laag heeft het meeste effect op het uiterlijk van jouw vloer. Daarom kan je hierbij aanwezig zijn om eventuele wensen door te geven. De cementgebonden gietvloer heeft een droogtijd van 24 uur. Hierna is er een lichte belasting mogelijk.

Een cementgebonden gietvloer heeft wat tijd nodig om aangebracht te worden. Maar de vloer is dan ook het wachten waard. Want je hebt jarenlang plezier van de duurzame vloer. Wil jij graag een cementgebonden gietvloer laten aanbrengen in jouw woning of bedrijfspand? We vertellen je er graag meer over in een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Bron afbeelding: Pinterest

Coating Vloer & Company BV

Vrijblijvende offerte
aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.