Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Hoe wordt een cementgebonden vloer aangebracht?

Stapsgewijs aanbrengen cementgebonden vloer

Een cementgebonden vloer vereist een nauwkeurige aanpak in meerdere fasen, wat resulteert in een robuuste en langdurige vloer. Bij ons wordt deze gespecialiseerde vloer gelegd door deskundigen die jarenlange ervaring hebben, wat garant staat voor een vloer van topkwaliteit. De aanleg van een cementgebonden vloer verloopt als volgt:

gietvloer vloeistofdicht aan leggen

1. Voorbereiding van de ondergrond

Deze initiële fase is cruciaal. Het is essentieel dat de basis voor de gietvloer effen en recht is. Om dit te garanderen, worden alle oneffenheden verwijderd en wordt de vloer indien nodig geschuurd. De vloer moet ook droog, zuiver en vrij van stof zijn. Een goed voorbereide basis zorgt ervoor dat de uiteindelijke gietvloer er vlekkeloos uitziet.

2. Aanbrengen van de eerste primerlaag

Zodra de basis gereed is, wordt de eerste primerlaag handmatig aangebracht. Deze laag, gemaakt van kunsthars, bevordert de hechting van de gietvloer aan de basis en draagt bij aan de sterkte van de uiteindelijke vloer.

3. Toepassen van de tweede primerlaag

Na ongeveer 18 uur droogtijd van de eerste laag, wordt een tweede primerlaag handmatig aangebracht. Deze laag versterkt de vloer verder en zorgt voor een optimale hechting van de gietvloer.

4. Plaatsen van de cementgebonden gietvloer

Na nog eens 18 uur drogen, is het tijd voor het aanbrengen van de eigenlijke cementgebonden gietvloer. Deze laag bepaalt grotendeels het uiterlijk van uw vloer, dus u kunt hierbij aanwezig zijn om specifieke wensen te bespreken. De vloer heeft daarna 24 uur nodig om te drogen, waarna een beperkte belasting mogelijk is.

Onderhoud na aanbrengen

Hoewel een cementgebonden vloer bekend staat om zijn duurzaamheid, is goed onderhoud essentieel om de levensduur te verlengen. Regelmatig vegen of stofzuigen houdt de vloer vrij van vuil en schurende deeltjes. Voor diepere reiniging is het raadzaam specifieke reinigingsmiddelen te gebruiken die geschikt zijn voor cementgebonden vloeren. Periodieke professionele reiniging kan ook bijdragen aan het behoud van de vloer’s uitstraling en kwaliteit.

Bezoek aan onze showroom

Voor velen van ons is het visueel ervaren van een product de beste manier om een keuze te maken. Daarom nodigen wij u van harte uit in onze showroom. Hier kunt u in een ontspannen sfeer verschillende soorten cementgebonden gietvloeren in diverse kleuren en afwerkingen bekijken en voelen. Onze deskundige medewerkers staan klaar om al uw vragen te beantwoorden, u te voorzien van deskundig advies en u te helpen bij het kiezen van de perfecte vloer die past bij uw wensen en interieur. Tevens kunt u in de showroom voorbeelden zien van hoe de vloer eruitziet in verschillende lichtomstandigheden, wat u helpt om een nog geïnformeerde beslissing te nemen. Het kiezen van een vloer is een belangrijke beslissing, en in onze showroom zult u ongetwijfeld de inspiratie en informatie vinden die u nodig heeft voor uw perfecte vloerkeuze.

Cementgebonden vloer laten plaatsen

Zo’n cementgebonden vloer vergt geduld tijdens het installatieproces, maar het resultaat is elke minuut wachten waard. Bent u geïnteresseerd in het laten plaatsen van een cementgebonden vloer in uw huis of bedrijfsruimte? We bespreken de mogelijkheden graag in een persoonlijk gesprek. Neem gerust contact met ons op voor een afspraak.

Foto van auteur

Gietvloer Specialist

Onze gietvloer specialist deelt zijn kennis en expertise in informatieve blogs. Benieuwd wat de laatste trends zijn in de wereld van gietvloeren? Wilt u graag advies over de beste gietvloer voor een bedrijfsruimte? Of bent u benieuwd hoe u die nieuwe gietvloer zo lang mogelijk mooi en vrij van scheuren houdt? Onze specialist in gietvloeren weet het als de beste en legt u alles uit.Meer weten over gietvloeren en welke vloer bij uw project past? Ook in onze showroom staan gietvloer specialisten klaar om u te helpen. Maak een afspraak en kom gauw langs! Neem contact met ons op.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.