Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Go green! Een duurzaam interieur

Wanneer u verhuist of uw woninginterieur vernieuwt, wilt u dat uw nieuwe inrichting duurzaam is om toekomstige kosten, tijd en de planeet te sparen. Tegenwoordig is de vraag naar duurzame interieurs groeiende, niet om kosten te besparen maar vooral omdat ze ook milieuvriendelijker zijn. Hier zijn enkele duurzame ideeën en opties voor uw woning:

1.    Duurzame wandafwerking

Verschillende duurzame wandafwerkingen zijn beschikbaar. Tegels zijn slijtvast en ideaal voor badkamers en keukens. Beton Ciré is ook een sterke, waterafstotende en hygiënische keuze. Als u voor behang kiest, overweeg dan kleuren die minder vatbaar zijn voor zichtbare vlekken. Een extra tip: houd altijd wat verf over om eventuele beschadigingen bij te werken.

2.    Duurzame vloeren

Voor vloeren zijn er diverse duurzame opties. Woonbeton combineert de look van traditioneel beton met verhoogde duurzaamheid. De Blending Nature is een milieuvriendelijke optie, ontworpen op basis van natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen én met beperkte CO2-uitstoot. Als u uw bestaande vloer wilt verbeteren, kunt u overwegen een vloercoating toe te voegen. Met zo’n coating hoeft u niet uw gehele vloer te vernieuwen en dat is wel zo duurzaam.

3.    Duurzame meubels

In kringloopwinkels maar ook online kunt u eenvoudig kwalitatieve tweedehands meubels aanschaffen die nog vele jaren meegaan. Of geef bestaande meubels of voorwerpen een nieuwe functie. Een mooie commode of ladekast kan bijvoorbeeld nog als wastafelmeubel gebruikt worden. Zo geeft u een gebruikt item een nieuw leven. Dat is vele malen duurzamer dan een nieuw product kopen. Wilt u toch graag iets nieuws aanschaffen? Het loont vaak om meer te investeren in meubels van hoge kwaliteit. Kwalitatieve meubels hebben een langere levensduur en kunnen later als tweedehands worden doorverkocht. Daarnaast bieden steeds meer interieurzaken meubels aan van gerecyclede materialen.

duurzame raambekleding

4.    Duurzame raambekleding

Het kiezen van de juiste raambekleding kan een significante impact hebben op de energie-efficiëntie van uw woning. Overweeg het gebruik van thermische gordijnen of energiebesparende jaloezieën. Deze kunnen in de winter helpen de warmte binnen te houden en in de zomer de hitte buiten te houden. Bovendien voegen ze een esthetisch element toe aan uw interieur. Als u een stap verder wilt gaan, kunt u ook kiezen voor ramen met dubbele beglazing of speciale zonwerende folies, waardoor uw energiekosten verder kunnen dalen.

5.    Duurzame verlichting

Duurzame lampen, zoals LED-verlichting, zijn nu populairder dan ooit. Ze zijn energiezuinig en hebben een aangename, warme gloed, in tegenstelling tot de koudere tinten van oudere modellen. Maak een lichtplan om voor voldoende soorten lichtbronnen te zorgen en zo de juiste sfeer te creëren.

Extra tip

Wilt u na enkele jaren een nieuw interieur? Maak dan subtiele aanpassingen door het wisselen van accessoires zoals kussens, kunstwerken en planten. Zelfs het veranderen van gordijnen of een vloerkleed kan een groot verschil maken zonder dat er ingrijpende veranderingen nodig zijn.

Bron afbeelding 2: Pinterest

Foto van auteur

Gietvloer Specialist

Onze gietvloer specialist deelt zijn kennis en expertise in informatieve blogs. Benieuwd wat de laatste trends zijn in de wereld van gietvloeren? Wilt u graag advies over de beste gietvloer voor een bedrijfsruimte? Of bent u benieuwd hoe u die nieuwe gietvloer zo lang mogelijk mooi en vrij van scheuren houdt? Onze specialist in gietvloeren weet het als de beste en legt u alles uit.Meer weten over gietvloeren en welke vloer bij uw project past? Ook in onze showroom staan gietvloer specialisten klaar om u te helpen. Maak een afspraak en kom gauw langs! Neem contact met ons op.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.