Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Is een gietvloer waterdicht?

Waarom een waterdichte vloer belangrijk is Een waterdichte vloer is vooral van belang voor ruimtes die vaak in contact komen met water, zoals badkamers, keukens, kelders en andere natte ruimtes. Traditionele vloermaterialen, zoals hout en tapijt, zijn gevoelig voor waterschade en hierop kan nattigheid leiden tot kostbare reparaties. Daarom kiezen …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Is een gietvloer waterdicht?

Heeft u een nieuwbouwhuis of bent u zich aan het oriënteren op een nieuwe vloer? Dan komt u al snel voor enkele ingewikkelde keuzes te staan. Uw vloer moet waarschijnlijk sterk, mooi en duurzaam zijn. Een gietvloer is dit allemaal. Maar is een gietvloer waterdicht? Jazeker, een gietvloer is vloeistofdicht. We vertellen u graag meer.

Waarom een waterdichte vloer?

Waarom zou u eigenlijk een waterdichte vloer willen? Vloeroplossingen zoals tapijt of hout zijn niet bestand tegen water. Dit kan soms problemen opleveren. Bijvoorbeeld als er eens een beker drinken omgaat. Zeker in een huishouden met kinderen is een waterdichte vloer geen overbodige luxe. Er valt niet alleen geregeld wat om, ook moet men makkelijk kunnen schoonmaken. Een vloeistofdichte vloer is daarom een stuk hygiënischer dan vloeren die deze eigenschap niet hebben.

Waarom een waterdichte vloer belangrijk is

Een waterdichte vloer is vooral van belang voor ruimtes die vaak in contact komen met water, zoals badkamers, keukens, kelders en andere natte ruimtes. Traditionele vloermaterialen, zoals hout en tapijt, zijn gevoelig voor waterschade en hierop kan nattigheid leiden tot kostbare reparaties. Daarom kiezen steeds meer mensen voor waterdichte vloeropties om de levensduur van hun vloer te verlengen.

Is een gietvloer waterdicht?

Een gietvloer is gemaakt van kunsthars. Dit licht elastische materiaal is volledig vloeistofdicht. Dus op de vraag: ‘Is een gietvloer waterdicht?’ kan volmondig ja worden gezegd. Hierdoor hoeft u met een gietvloer niet op te letten met water dat rond spettert. Wel is het beter dat u vloeistoffen met sterke kleuring direct weghaalt. Denk bijvoorbeeld aan rode wijn. Als u dat niet doet, kan het zijn dat de vloeistof een verkleuring achterlaat.

De voordelen van een gietvloer als waterdichte vloer

Het grote voordeel van de gietvloer is dat het een waterdichte vloer is. Dit betekent dat vocht niet kan doordringen in de vloer, waardoor het ideaal is voor ruimtes zoals badkamers, keukens en kelders. Daarnaast is het ook een goede keuze voor commerciële ruimtes in onder meer restaurants en winkels.

Een ander voordeel van de gietvloer is de duurzaamheid. Onze hoge kwaliteit gietvloeren zijn bestand tegen slijtage en hebben een lange levensduur. Dit maakt ze een kosteneffectieve keuze op lange termijn. Daarnaast maken we gietvloeren onder andere van natuurlijke materialen en bestaat de mogelijkheid om het materiaal van onze gietvloeren aan het einde van de levenscyclus te recyclen. Bovendien vereisen gietvloeren weinig onderhoud, wat ook bijdraagt aan hun populariteit.

Toepassingen met een vloeistofdichte vloer

Omdat een gietvloer waterdicht is, kan deze door het hele huis gelegd worden. Dus ook in de keuken en badkamer. In de keuken is een gietvloer ideaal. Maar wist u dat een gietvloer in de badkamer ook vele voordelen heeft? Doordat de vloer egaal en naadloos is, blijft er geen vocht achter in voegen tussen tegels. Dit maakt uw badkamer een stuk hygiënischer. En wat is er nou fijner om na een bad of douche op een comfortabele gietvloer te stappen? Is een gietvloer waterdicht? Gelukkig wel!

Vier redenen om een waterdichte vloer te laten leggen

1. Waterbestendigheid

Het meest voor de hand liggende voordeel is natuurlijk de waterbestendigheid. Waterdichte vloeren zijn bestand tegen morsen, lekkages en vochtige omstandigheden, waardoor ze ideaal zijn voor ruimtes waar water op de vloer onvermijdelijk is.

2. Lange levensduur

Waterdichte vloeren zijn vaak sterker en gaan langer mee dan traditionele vloermaterialen. Ze zijn bestand tegen slijtage, vlekken en krassen, waardoor ze er jarenlang als nieuw uit kunnen blijven zien.

3. Onderhoudsgemak

Het schoonmaken van waterdichte vloeren is eenvoudig en vereist meestal alleen een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel. Dit bespaart u tijd en moeite bij het onderhoud van uw vloer.

4. Gezondheidsvoordelen

Waterdichte vloeren voorkomen dat vocht en water zich ophopen, waardoor schimmel en bacteriën minder kans krijgen om te gedijen. Dit draagt bij aan een gezonder binnenklimaat en kan allergieën helpen verminderen.

Meer weten?

Zijn er vragen overgebleven na het lezen van onze uitleg? Of wilt u zich laten adviseren? Neem dan contact met ons op. U kunt ook een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo heeft u meteen een beeld van het kostenplaatje.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.