Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Dansvloer

Vloeren voor clubs, dansscholen en discotheken.

Dansvloeren, daar hoort flink op gedanst te worden. Van trainen voor een uitvoering tot diep in de nacht dansen. Dansvloeren zijn bedoeld voor dansscholen, maar ook voor uitgaansgelegenheden zoals clubs en discotheken. Daarom moeten ze er niet alleen mooi uitzien, maar ook sterk en onderhoudsarm zijn. We leggen compleet nieuwe vloeren aan, maar kunnen ook uw huidige dansvloer renoveren. Onze gegoten vloeren leveren we in ieder denkbaar dessin, van egaal tot patronen en vloeren met gekleurde glittervlokken. Daardoor krijgt u een vloer die perfect aansluit bij de stijl van uw ballet- of dansstudio, bar of discotheek.

Direct weten wat een nieuwe dansvloer van Coatingvloer.nl kost? Vraag binnen twee minuten een vrijblijvende offerte aan via de groene button.

Welke vloer als dans- of balletvloer?

Op dansvloeren wordt uitzonderlijk veel gelopen, of eigenlijk gedanst natuurlijk. Bijna dagelijks staan er grote groepen mensen op te dansen. Daarom heeft u een sterke vloer nodig, waar veel voetenwerken niet tot lelijke slijtplekken leidt. Het specifieke gebruik van de vloer bepaalt welke soort gegoten vloer het meest geschikt is. De troffelvloer, gietvloer (van epoxy of polyurethaan) en vloercoating vallen onder de opties. Heeft u een danscafé of discotheek, dan zijn epoxy gietvloeren of troffelvloeren wellicht de beste keuze. Maar geeft u bijvoorbeeld danslessen in een balletschool? Dan valt de keuze eerder op een polyurethaan gietvloer. We lichten elke vloersoort kort toe.

Epoxy dansvloer

Veel bedrijven in andere sectoren kiezen ook voor een vloer van epoxy vanwege het slijtvaste karakter van dit materiaal. Epoxyvloeren zijn dus sterk, makkelijk schoon te maken en zijn bovendien volledig te personaliseren. Met kleuren en bewegwijzering, door logo’s en afbeeldingen in het vloeroppervlak te verwerken en zelfs met een glittertoplaag. U verzint het dessin, wij voeren het voor u uit. Epoxyvloeren zijn dé topkeuze onder dansvloeren voor grote clubs en discotheken.

Polyurethaan gietvloer voor dansschool

De polyurethaan dansvloer is het flexibelere broertje van de epoxyvloer. Polyurethaan is een lichtflexibel materiaal, waardoor het comfortabeler aanvoelt. Dit is zeker voor ballet- en dansscholen, waar enige vering voor dansers prettig is, geen overbodige luxe. In tegenstelling tot epoxyvloeren kunnen we de polyurethaan gietvloer niet leveren met slijtvaste logo’s, afbeeldingen en wegwijzers. Deze dansvloer is wel in ruim 3.000 verschillende kleuren verkrijgbaar.

Troffelvloer in discotheek

Deze ijzersterke vloer is van oorsprong een industriële vloer. Voor discotheken, partycentra en andere druk bezochte gelegenheden zijn troffelvloeren een uitstekende keuze. De troffelvloer bestaat uit een mengsel van vergruisd grind en kunsthars. Deze combinatie levert u en uw dansende publiek een sterke discovloer op.

Vloercoatings voor dansvloeren

Is de bestaande vloer in uw dansruimte aan renovatie toe? Met een sterke coating maken we uw de vloer in uw dansschool of club weer als nieuw. Doordat we alleen een ultradunne toplaag aanbrengen is dit de meest betaalbare oplossing om een nieuwe dansvloer te creëren. Meestal gebruiken we epoxy om uw vloer van een coating te voorzien. Dit kunnen we met een gekleurde coating doen, maar ook met transparante epoxy. Vloercoatings kunnen we alleen over egale vloeren aanbrengen, zoals een betonvloer of een verouderde gietvloer. Voor de renovatie van een houten vloer kiest u voor een epoxyvloer, polyurethaan gietvloer of troffelvloer.

Waarom een gegoten vloer?

Een dansvloer moet als gegoten zitten, net als dansschoenen. Maar waar het bij dansschoenen om de pasvorm gaat, gaat het bij de vloer om de kwaliteit en het gemak. Gietvloeren hebben als grote voordeel dat ze lang meegaan. Pas na vijftien tot twintig jaar zijn ze aan vervanging toe, en dat terwijl ze geschikt zijn voor intensief gebruik. Cafés of clubs staan vaak afgeladen vol, de vloer wordt belopen met allerlei soorten schoenzolen en hakken. Iedere avond valt er wel een glas bier over de vloer, stukken glas liggen overal. Hier hoort een dansvloer tegen te kunnen. Bij epoxyvloeren weet u zeker dat de vloer avond na avond aankan, epoxy is zelfs bestand tegen chemische vloeistoffen. Bovendien maakt u het egale oppervlak de vloer na afloop eenvoudig weer schoon.

Wat kost een dansvloer?

Voor de gemiddelde dansvloer moet u rekenen op een vierkante meterprijs tussen de € 29,- en de € 77,-. In deze prijs zijn alle kosten opgenomen, van materiaalkosten tot arbeid en kosten voor de voorbereiding van de ondervloer. Doordat we met een staffelprijs werken daalt de prijs per vierkante meter naarmate u een grotere gietvloer laat aanleggen. Het aanleggen van dansvloeren is maatwerk, daarom werken we ook met maatwerk prijzen. Vul direct het offerteformulier in om een vrijblijvende prijsopgave voor uw dansvloer te ontvangen.

Bezoek onze showroom

Op onze website vindt u veel informatie over gietvloeren, dit kan veel zijn om te verwerken. Wilt u weten waar u op moet letten bij het kiezen voor uw dansgelegenheid? Wij denken graag met u mee over de meest geschikte vloer voor uw dansschool, club of discotheek. Voor persoonlijk advies kunt u bij ons in de showroom terecht. Daar bespreken we de eisen voor uw ruimte en brengen we uw wensen in kaart. Aan de hand van uw wensenlijst laten we u geschikte vloeren zien en geven we uitleg over het proces van aanbrengen. Vraag direct uw gratis offerte aan en maak een afspraak in de showroom met onze adviseur.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.