Wat is Beton Cire | Natuurlijk materiaal | Coatingvloer.nl
beton cire vloer

Beton Cire

beton cire

Beton Cire

pandomo wall

Beton Cire

Betoncire

Beton Cire

Wat is Beton Cire?

Zit u in een verbouwing of heeft u een nieuwbouwwoning? Bent u zich daarbij aan het oriënteren op een nieuwe vloer of misschien een gietvloer? Dan heeft u vast al gelezen over Beton Cire. Beton Cire wint aan populariteit door het natuurlijke materiaal in combinatie met verfijnde afwerking. Bovendien kent Beton Cire vele toepassingen en afwerkingen. Maar wat is Beton Cire precies? Coatingvloer.nl legt het u graag uit.

Oorsprong van Beton Cire

Beton Cire wordt ook wel ‘betonstuc’ genoemd. De Grieken en Romeinen gebruikten al cementgebonden betonstuc om bruggen, gebouwen en viaducten af te werken. Maar het specifieke materiaal van Beton Cire is later in Frankrijk ontstaan. Vandaar dat het ook ‘beton ciré’ heet. Dit betekent ‘gewreven beton’ in het Nederlands. Beton Cire is hoogwaardig materiaal wat handmatig wordt aangebracht of ‘gewreven’. Dit is een ambachtelijk proces en in het eindresultaat ziet u dan ook vloeiende lijnen en tekenen van het materiaal. Zo is iedere afwerking met Beton Cire uniek.

Materiaal Beton Cire

Beton Cire kan in verschillende samenstellingen verkregen worden. Over het algemeen is het een mengsel van cement, hars, pigmentpoeder en toeslagstoffen. Omdat cement van zichzelf niet waterdicht is, worden er later impregneermiddelen en een special vloeistofdichte coating toegevoegd. Wat is Beton Cire? Een vloeroplossing van meerdere lagen dus.

Wat is beton cire

Toepassingen Beton Cire

Coatingvloer.nl brengt veel vloeren van Beton Cire aan. Het materiaal zorgt voor een zeer populaire en comfortabele vloeroplossing. Dit komt omdat Beton Cire vloeistofdicht en vuilafstotend is. Een vloer van Beton Cire is makkelijk schoon te maken doordat het vloeroppervlak egaal en vlak is. Het is dan ook één van de meest hygiënische vloeren. Vandaar dat Beton Cire ook veel in badkamervloeren wordt aangebracht. Toch is Beton Cire niet alleen geschikt voor vloeren. Ook op wanden is Beton Cire niet alleen mooi, maar zeker ook praktisch. Coatingvloer.nl adviseert u graag over de verschillende toepassingen voor Beton Cire.

Meer weten over ‘wat is Beton Cire?’

We hopen dat u antwoord hebt op de vraag ‘Wat is Beton Cire’. Wilt u meer weten of wilt u advies? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom (op afspraak). Liever eerst een beeld van de kosten? U kunt hier een vrijblijvende offerte aanvragen.

 

Showroom

Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken!

Postadres:
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

T: 020 - 845 26 50
E: info@coatingvloer.nl