Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Moswand woonkamer

Een moswand: wat groen voor een mens kan doen

Een gezonde leef- en werkomgeving krijgt tegenwoordig meer aandacht dan ooit. We weten inmiddels dat groen bijdraagt aan een schonere lucht en dat het een rustgevende werking heeft. Bovendien geven planten en groen sfeer aan een ruimte. Aangezien we bij Coatingvloer.nl druk bezig zijn met duurzaam ondernemen denken we ook veel na over groen wonen en een groene inrichting. Ook voor onze wandversiering maken we een groene keuze. Vrij letterlijk, want een moswand is een natuurlijke en groengekleurde decoratie.

Welke soorten mos zijn er in de moswand verwerkt?

Mos is verkrijgbaar in allerlei soorten. Rendiermos, platmos, bolmos en varenmos zijn de meestgebruikte varianten voor mosmuren. Het mos dat in onze moswand verwerkt is, wordt daar speciaal voor gekweekt. Het groeit op natuurlijke wijze en wordt zorgvuldig geoogst waarbij rekening gehouden wordt met bestaande ecosystemen. Door een speciale voorbehandeling blijft het mos mooi zacht en groen.

Voordelen van een mosmuur

Het vooruitzicht op wekelijkse zorg voor planten kan een bedrijf ervan weerhouden om veel plantengroen in het kantoor of in de showroom neer te zetten. Als dat bij u ook het geval is, dan is een moswand een goede oplossing. Moswanden zijn namelijk onderhoudsvrij en toch 100% natuurlijk. Naast onze mosmuur hebben we nog een aantal planten in de showroom staan. Daar is gelukkig genoeg ruimte voor, maar het is waar dat planten (zeker de grote) behoorlijk wat ruimte innemen. Onze moswand hangt verticaal aan de muur, waardoor het net zo weinig ruimte inneemt als een schilderij. Het is eigenlijk ook een soort plantenschilderij. Daarbij is het mos brandwerend en hypoallergeen, dus draagt het bij aan een gezonde en veilige omgeving.

Hoe zit dat met vocht en insecten?

Mos groeit het beste in het bos, omdat het van vochtige en schaduwrijke plekken houdt. Als de luchtvochtigheid hoger dan 40% is hoeft u de moswand niet te bewateren, mos houdt dan zelf voldoende vocht vast. De mosmuur wordt zodanig bewerkt dat het vocht geen invloed heeft op de achterliggende muur. Lijkt het erop dat het mos indroogt, omdat de luchtvochtigheid te laag is? Dan kun u met een plantenspuitje water over de mosmuur vernevelen. Normaalgesproken wonen er in de natuur allerlei kleine diertjes in het mos. Daar hoeft u bij een moswand niet bang voor te zijn, aangezien het mos zo bewerkt is dat insecten het geen aantrekkelijke woning meer vinden.

Gietvloeren en moswanden

Wist u dat moswanden en gietvloeren veel overeenkomsten hebben? Zowel een gietvloer als een moswand past goed bij duurzaam wonen en duurzaam ondernemen. Dit zijn de eigenschappen die deze vloer- en wandafwerking delen:

  • Onderhoudsarm
  • Stofvrij
  • Geluiddempend
  • Duurzaam
Foto van auteur

Gietvloer Specialist

Onze gietvloer specialist deelt zijn kennis en expertise in informatieve blogs. Benieuwd wat de laatste trends zijn in de wereld van gietvloeren? Wilt u graag advies over de beste gietvloer voor een bedrijfsruimte? Of bent u benieuwd hoe u die nieuwe gietvloer zo lang mogelijk mooi en vrij van scheuren houdt? Onze specialist in gietvloeren weet het als de beste en legt u alles uit.Meer weten over gietvloeren en welke vloer bij uw project past? Ook in onze showroom staan gietvloer specialisten klaar om u te helpen. Maak een afspraak en kom gauw langs! Neem contact met ons op.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.