Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Een gietvloer op de eerste verdieping: kan dat?

Droomt u van een gietvloer op de eerste verdieping, bijvoorbeeld op uw slaapkamer of in uw badkamer? Dat is goed mogelijk. Zelfs op zolder kunt u een gietvloer plaatsen. Een goede voorbereiding is dan wel belangrijk. We leggen u graag uit wat ervoor nodig is.

Installeren van gietvloer op eerste verdieping

Technisch gezien is het goed mogelijk om een gietvloer op de eerste verdieping van een woning te plaatsen. Er zijn wel een aantal factoren die bepalen of het ook in uw huis kan.

Draagkracht van gietvloer

Een gietvloer is zwaarder dan veel vloeren. Het is dus belangrijk dat de eerste verdieping de draagkracht heeft voor een gietvloer. Dat kunt u door een architect of andere expert laten beoordelen. De experts van coatingvloer.nl denken graag met u mee over de mogelijkheden.

Ondergrond van de gietvloer

De ondergrond van de eerste verdieping moet goed worden voorbereid voordat de gietvloer wordt aangebracht. Dit omvat het egaliseren van de vloer en zorgen voor een sterke, schone ondergrond.

Isolatie

Het is belangrijk om de eerste verdieping goed te isoleren tegen vocht, omdat gietvloeren gevoelig kunnen zijn voor vochtproblemen. Een professionele vochtisolatie kan nodig zijn om te voorkomen dat vocht van onderaf de gietvloer aantast.

Installatie door professionals

Het aanbrengen van een gietvloer vereist vakmanschap en ervaring. Het is raadzaam om een erkende installateur in te schakelen om de vloer correct te plaatsen en af te werken. De experts van coatingvloer.nl denken graag met u mee over de mogelijkheden en helpen uw droomvloer te realiseren.

Drogen

Houd er rekening mee dat gietvloeren tijd nodig hebben om volledig uit te harden en te drogen. Dat kan op de eerste verdieping langer zijn dan beneden. Dat kan enkele dagen of weken duren. Hoe lang dat duurt is afhankelijk van het type vloer en de situatie in uw huis.

Voordelen van een gietvloer op de eerste verdieping

Een gietvloer op de eerste verdieping plaatsen kost iets meer moeite, maar brengt ook veel voordelen met zich mee.

1. Uw interieurstijl door het hele huis

Wilt u het liefste overal in huis dezelfde vloeren? Dat kan. Gietvloeren zijn namelijk zelfs geschikt voor vochtige ruimtes. Esthetisch geeft dat een bijzonder uiterlijk aan uw woning.

2. Duurzaamheid

Gietvloeren zijn zeer duurzaam en krasbestendig. Ze zijn daardoor bijvoorbeeld ook geschikt voor een badkamer.

3. Weinig onderhoud

Gietvloeren zijn gemakkelijk schoon te maken. Het is dus prettig om overal in huis een gietvloer te hebben.

Hulp van professionals

Het is dus goed mogelijk om een gietvloer op de eerste verdieping van uw woning te plaatsen. Wel is een goede planning en beoordeling van de draagkracht van de huidige vloer daarvoor belangrijk. Ook is het belangrijk dat u de vloer door een professional laat installeren. Neem contact op met coatingvloer.nl. Met onze professionele aanpak kunt u genieten van de voordelen van een gietvloer op de eerste verdieping en een naadloze, eigentijdse uitstraling aan uw interieur toevoegen.

Foto van auteur

Gietvloer Specialist

Onze gietvloer specialist deelt zijn kennis en expertise in informatieve blogs. Benieuwd wat de laatste trends zijn in de wereld van gietvloeren? Wilt u graag advies over de beste gietvloer voor een bedrijfsruimte? Of bent u benieuwd hoe u die nieuwe gietvloer zo lang mogelijk mooi en vrij van scheuren houdt? Onze specialist in gietvloeren weet het als de beste en legt u alles uit.Meer weten over gietvloeren en welke vloer bij uw project past? Ook in onze showroom staan gietvloer specialisten klaar om u te helpen. Maak een afspraak en kom gauw langs! Neem contact met ons op.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.