Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Een gietvloer beschermen: waarom het belangrijk is

Een gietvloer is tegenwoordig meer dan een functionele vloer voor bedrijven en fabrieken. Je ziet gietvloeren ook steeds meer in woningen, onder andere omdat ze goed passen bij een modern of industrieel interieur. Gietvloeren zijn bovendien duurzaam en blijven lang mooi. Om daarvoor te zorgen moet u de gietvloer beschermen met onderhoud en regelmatig reinigen.

Gietvloeren en duurzaamheid

Gietvloeren zijn populair om hun unieke uiterlijk. Daarnaast zijn ze ook uitermate duurzaam omdat ze lang meegaan. Ze zijn relatief goed bestand tegen slijtage, krassen en vlekken. Ze passen daardoor goed in een huishouden, maar ook in een fabriek of winkelpand. Zelfs na jaren intensief gebruik kan de vloer er nog goed uitzien.

Het is dan wel belangrijk dat u goed voor de vloer zorgt. Een gietvloer beschermen op de juiste manier kan ervoor zorgen dat u er jaren langer gebruik van kunt maken.

Waarom een gietvloer beschermen?

Bescherming tegen slijtage

Gietvloeren kunnen na verloop van tijd slijten. Dat gebeurt vooral op plekken waar u veel loopt. Door de gietvloer te beschermen, voorkomt u lelijke plekken in de vloer waar u het meeste loopt.

Bescherming tegen vlekken

Over het algemeen zijn gietvloeren goed bestand tegen vlekken. Toch zijn er bepaalde materialen en chemicaliën die vlekken kunnen veroorzaken. Een beschermende coating op de vloer vermindert het risico op vlekken en verkleuring.

Bescherming tegen krassen

Gietvloeren kunnen krassen en beschadigingen oplopen, vooral in ruimtes waar zware voorwerpen worden verplaatst. Beschermende maatregelen zoals viltjes onder meubels en voorzichtigheid bij het verplaatsen van zware voorwerpen kunnen helpen krassen te voorkomen.

Behoud van de toplaag

Gietvloeren hebben een unieke toplaag die bijvoorbeeld voor glans zorgt, afhankelijk van de afwerking die u kiest. Het is belangrijk om die toplaag goed te beschermen voor de uitstraling van de vloer. Regelmatig schoonmaken en de gietvloer beschermen is daarvoor belangrijk.

Hoe een gietvloer beschermen?

Het beschermen van uw gietvloer is een investering in de toekomst van uw ruimte. Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen om uw vloer te beschermen:

Overweeg het aanbrengen van een beschermende coating of sealer op uw gietvloer. Deze coating vormt een barrière tegen slijtage, vlekken en krassen. Houd uw vloer schoon door regelmatig te vegen of te stofzuigen. Vuil en zand kunnen namelijk krassen in de vloer veroorzaken.

Plaats viltjes onder meubels en gebruik beschermende pads onder stoelen en tafels om krassen te voorkomen. Wees voorzichtig met het morsen van bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen en andere chemische stoffen. Morst u toch iets? Maak het dan direct schoon. Met een deurmat kunt u een hoop vuil en zand uit de woning houden. Repareer eventuele scheurtjes of beschadigingen in uw gietvloer onmiddellijk om verdere schade te voorkomen.

Daarom een gietvloer beschermen

Door op tijd de juiste stappen te ondernemen om uw gietvloer te beschermen, kunt u er langer van genieten. Bij goed onderhoud blijft zo’n vloer namelijk heel lang mooi. U kunt er dan tientallen jaren van genieten.

Foto van auteur

Gietvloer Specialist

Onze gietvloer specialist deelt zijn kennis en expertise in informatieve blogs. Benieuwd wat de laatste trends zijn in de wereld van gietvloeren? Wilt u graag advies over de beste gietvloer voor een bedrijfsruimte? Of bent u benieuwd hoe u die nieuwe gietvloer zo lang mogelijk mooi en vrij van scheuren houdt? Onze specialist in gietvloeren weet het als de beste en legt u alles uit.Meer weten over gietvloeren en welke vloer bij uw project past? Ook in onze showroom staan gietvloer specialisten klaar om u te helpen. Maak een afspraak en kom gauw langs! Neem contact met ons op.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.