Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Betonvloer met vloerverwarming

Warme betonvloer met vloerverwarming

Wie zegt dat betonvloeren kil zijn? Diegene denkt misschien aan grauw beton in een parkeergarage waar de gure wind doorheen blaast. Maar meng een warme tint kleurpigment door de cementmix en laat de design betonvloer met vloerverwarming aanleggen, et voilà! Het resultaat is een betonvloer die warmte uitstraalt, letterlijk en figuurlijk. Onze cementgebonden gietvloeren zijn levendige woonvloeren met een eigentijds karakter. Voeg daar een vloerverwarming aan toe en u bent verzekerd van een aangename vloer onder de voeten door het jaar heen.

Zo’n prachtige strakke, robuuste betonvloer ziet er zo stijlvol uit. En zo’n betonvloer is ook nog eens geschikt voor de meest uiteenlopende interieurstijlen, van Japandi tot de Urban Jungle en van industrieel tot landelijk. U ziet het helemaal voor zich bij u thuis. Alleen die koude voeten en dat kille gevoel, dat ziet u niet zitten. Herkenbaar?

Veel mensen verkiezen comfort boven stijl, maar dat is tegenwoordig helemaal niet meer nodig. Combineer uw stijlvolle betonvloer met vloerverwarming en geniet van esthetiek en warmte.

Is een betonvloer met vloerverwarming wel rendabel?

Vloerverwarming kan een zeer voordelige manier zijn om uw woning te verwarmen, zeker als u ook gebruik maakt van een warmtepomp, maar dan moet u wel voor een vloer kiezen met optimale warmtegeleiding.  Onze Design Betonvloer is zo’n vloer die goed warmte geleid en daardoor een zeer rendabele combinatie oplevert als betonvloer met geïntegreerde vloerverwarming. Bij Coatingvloer.nl leggen we uw betonvloer met vloerverwarming tegelijk aan. We brengen de vloerverwarming vrijdragend aan met een isolatielaag of bouwfolie. Verderop vertellen we u meer over de opbouw betonvloer met vloerverwarming.

Voordelen van een betonvloer

  • Betonvloeren hebben een egaal opperval, wat twee voordelen met zich meebrengt: enerzijds geeft dit een ruimtelijk effect en anderzijds blijft er geen vuil en stof steken in voegen of nerven.
  • Betonvloer zijn van nature neutraal en passen daardoor binnen vrijwel alle interieurstijlen. Wilt u een gewaagder ontwerp, dan kunnen we de kleur van de vloer aanpassen met behulp van kleurpigmenten of een gekleurde topcoat.
  • Met een betonvloer maakt u een stijlvolle betonlook badkamer.

Comfortabel beton met vloerverwarming

Onze Design Betonvloer is geen klassiek beton, maar een cementgebonden vloer ontworpen om op te leven. Dat houdt in dat we een kleine hoeveelheid kunsthars aan het cementmengsel toevoegen om het comfort te verhogen. Maar ook dat de betonvloer met vloerverwarming te combineren is voor een warm gevoel. Zo geniet u dus wel van de looks van een betonvloer, zonder dat u de nadelen van beton (zoals een keiharde koude vloer) voor lief moet nemen.

Opbouw betonvloer met vloerverwarming

Wilt u een betonvloer met vloerverwarming bij u thuis laten plaatsen? Wij leggen u uit hoe we bij Coatingvloer te werk gaan en hoe de opbouw van een betonvloer met vloerverwarming stap voor stap verloopt.

Stap 1: Ondervloer voorbereiden

Wat voor ondervloer ligt er in uw woning? In principe is iedere soort ondergrond geschikt te maken, maar de constructie moet sterk genoeg zijn om de betonvloer met vloerverwarming te kunnen dragen. Voldoet uw ondervloer hieraan, dan kunnen we direct aan de slag. Is dit nog niet het geval, dan gaan we kijken hoe we de ondergrond kunnen voorbereiden.

Stap 2: Vloerverwarming aanleggen

Een koude betonvloer is verleden tijd. De tweede stap in de opbouw betonvloer met vloerverwarming is het plaatsen van de vloerverwarming. Bij dit proces plaatsen we eerst een isolerende laag van schuimplaten of PUR en daarop komt de vloerverwarming te liggen. Vervolgens leggen we de vloerverwarming en zetten we deze vast.

Stap 3: Storten van de betonvloer

Zodra de vloerverwarming vastligt zijn we toe aan de volgende stap. Betonstorten is de derde stap in de opbouw betonvloer met vloerverwarming. Het moment om uw vloer te maken is hiermee aangebroken. Onze vakmensen storten het beton direct over de vloerverwarming heen. Voor optimale warmtegeleiding van uw betonvloer met vloerverwarming.

Stap 4: Beschermende coating voor de betonvloer

Zonder beschermende coating is uw vloer gevoelig voor vlekken en dat wilt u natuurlijk niet. U wilt zorgeloos genieten van uw stijlvolle betonvloer met vloerverwarming. Naast de bescherming van uw betonvloer, maakt een coating de vloer ook onderhoudsvriendelijk.

Met behulp van een topcoat maken we uw betonvloer met vloerverwarming vuil- en waterafstotend is. Zodat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over spetters of morsen in de keuken en uw kinderen argeloos kunnen spelen. Bovendien verlengt u de levensduur van uw betonvloer met een impregnerende coating.

Hoog rendement van betonvloer met vloerverwarming?

Iedereen houdt van een lage energierekening, maar daarvoor wilt u toch niet hoeven lijden? Dat is ook niet nodig, als u vloerverwarming onder uw betonvloer laat aanleggen kunt uw ruimte met een kleine hoeveelheid energie warm stoken. Dat komt door de goede warmtegeleiding van onze Design Betonvloer, waardoor uw rendement hoog is. De vloerverwarming dient als hoofdverwarming te worden gebruikt voor een optimale verwarming. En als de betonvloer vloerverwarming uw hoofdverwarming is, kunt u ook de radiatoren weglaten of laten verwijderen. Zo levert de combinatie betonvloer vloerverwarming niet alleen een lagere energierekening, maar ook nog eens extra ruimte op.

Vloerverwarming in beton: houd hier rekening mee

Er zitten grote verschillen tussen onze Design Betonvloer met vloerverwarming en een vloerverwarming in klassiek beton. Als u op zoek gaat naar vloerverwarming voor betonvloeren vindt u allerlei informatie over het aanleggen van een klassieke betonvloer met vloerverwarming. Dan komt onder andere naar voren dat de betonvloer met vloerverwarming minstens 10 cm dik wordt, maar mogelijk zelfs wel 18 cm dik. Daarnaast moet een klassieke betonvloer van uitzetvoegen worden voorzien, wat betekent dat de betonvloer in vlakken verdeeld wordt met daartussen voegen die uitzetten bij verhitting kunnen opvangen. Dat zou betekenen dat het oppervlak niet naadloos is. Dit gaat echter niet over de dekvloer, maar een ondervloer van beton. Bij Coatingvloer.nl leggen we de vloerverwarming aan onder uw Design Betonvloer. Doordat de Design Betonvloer naast cement ook 10% kunsthars bevat kan de vloer lichte krimp en uitzetten opvangen. Het is wel van belang dat u bij het opstarten van de vloerverwarming het opstookprotocol volgt. Hierover krijgt u uitgebreid uitleg van onze gietvloerexpert.

Kosten betonvloer met vloerverwarming

Zonder vloerverwarming heeft u een Design Betonvloer vanaf € 73,- per vierkante meter. Als u de Design Betonvloer met vloerverwarming laat aanleggen komt er per vierkante meter ongeveer € 40,- aan kosten bij. Volgens de Consumentenbond levert een vloerverwarming een besparing van 10 tot 15% op de energierekening op ten opzichte van verwarmen met radiatoren. Aan de hand van die cijfers kunt u bereken hoe snel deze extra investering zichzelf heeft terugverdiend. Wist u dat een PU gietvloer betonlook met vloerverwarming een nog hoger rendement oplevert? Deze kunststof gietvloer heeft een nog lagere RC waarde.

De bovenstaande prijzen voor betonvloer met vloerverwarming zijn indicatieprijzen, we maken graag een situatie specifieke berekening voor u. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan, dan bereken wij de prijs van uw Design Betonvloer met vloerverwarming.

Vrijblijvende offerte voor betonvloer met vloerverwarming ontvangen?

Overweegt u een betonvloer met vloerverwarming bij u thuis in de woonkamer? Of misschien wilt u zo’n warme vloer wel bij u op kantoor laten plaatsen? Coatingvloer maakt een berekening op basis van uw specifieke situatie en geeft u een volledig overzicht van de kosten en werkzaamheden. Vul het offerteformulier in om een vrijblijvende prijsopgave te ontvangen.

Bel 020 – 845 26 50Gratis prijsberekening

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.