Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Trapbekleding

Met trapbekleding bedoelen we niet alleen het stofferen van de trap met tapijt, traploper of trapmatten, maar ook bekleden met laminaat, hout, vinyl of linoleum valt onder de mogelijkheden. Naast het type bekleding kunt u ervoor kiezen om de gehele trap of alleen het loopgedeelte te bekleden. Voor woningen en kantoren met een gietvloer is het ook een optie om deze vloerafwerking door te trekken naar de traptreden. Dit is niet de goedkoopste trapbekleding, maar heeft wel enkele praktische en styling voordelen.

Soorten trapbekleding

Trapbekleding kan onopvallend en vooral praktisch zijn, bedoeld om een stevige trap te garanderen of om loopgeluid te verminderen. Maar de afwerking kan het uiterlijk van de trap ook goed doen. Veel trappen in huis zijn van hout, dit is dus de basis en ook direct de bekleding. Trappenhuizen in woontorens en winkel- en kantoorpanden bestaan vaak uit een prefab constructie van staal of beton. Dit zijn de meest voorkomende trapbekledingsopties en hun eigenschappen.

  • Hout: duurzaam met natuurlijke uitstraling
  • Tapijt: geluiddempend, geeft grip en is goedkoop
  • Metaal: industriële look
  • PVC: slijtvast en makkelijk schoonmaken
  • Marmoleum: slijtvast dus lange levensduur
  • Vinyl: strak en zakelijk
  • Gietvloer: slijtvast, duurzaam en zorgt voor eenheid
  • Traploper: geluiddempend en gemakkelijk vervangen

Lees meer over de verschillen tussen pvc vloeren en gietvloeren.

trapbekleding: gietvloer op traptreden

Voordelen van gietvloeren als trapbekleding

Is de trap bij u thuis een blikvanger? In het ene huis is de trap het eerste wat opvalt bij binnenkomst, terwijl de trap zich in het andere huis midden in de woonkamer bevindt. In beide gevallen kan een mooie trapafwerking een waardevolle toevoeging zijn aan uw interieur. Alle reden om te kiezen voor het juiste materiaal om uw trap mee te bekleden. Als u een gietvloer laat aanleggen is dit de uitgelegen kans om ook uw trap met hetzelfde materiaal te laten bekleden. Hierdoor profiteert u van de bekende voordelen van een gietvloer zoals duurzaamheid, hygiëne, onderhoudsgemak en eventuele anti-slipveiligheid. Bovendien sluit uw trap zo naadloos aan bij het voeg- en nerfvrije uiterlijk van uw vloer.

Wat kost een trap met gietvloer bekleden?

Vanaf € 24,- per vierkante meter laat u uw trap met gietvloer bekleden door Coatingvloer.nl. Net als bij houten trapbekleding is de prijs afhankelijk van het gebruikte materiaal (bv. polyurethaan, epoxy, cement). Daarnaast zijn er nog enkele andere factoren die de kosten beïnvloeden, zoals het totale aantal vierkante meters waarop u een gietvloer laat leggen. Ook arbeidskosten verwerken we in de prijs en indien nodig kosten voor het voorbereiden van de ondergrond. Standaard heeft een dichte trap van 13 treden een oppervlakte van ongeveer 6 m². We leggen alleen een gietvloer op de trap in combinatie met het aanleggen van de vloer, houd er rekening mee dat het minimale aantal vierkante meters 20 m² is.

Coatingvloer.nl voor trap en vloer renovatie

Trappen bekleden valt niet onder de kerntaken van Coatingvloer.nl, gietvloeren leggen daarentegen wel. Door ruim vijftien jaar gietvloeren te maken in de meest uiteenlopende panden en ruimtes hebben we ons ontwikkeld tot ervaren specialisten. We bekleden nieuwe trappen, maar staan ook voor u klaar om een gietvloer aan te brengen als trap en vloer renovatie. Wilt u uw trap geluiddempend maken? Of gaat veiligheid bovenal? Met een gietvloer als trapbekleding hoeft u niet te kiezen, maar krijgt u allebei: een veilige, geluiddempende trap.

Trapbekleding kiezen

Diverse soorten bekleding hebben ieder hun eigen voor- en nadelen. Welke kenmerken wegen voor u het zwaarst? De meeste manieren om trappen te bedekken bieden geluiddemping. Trapmatten of een traploper vervangt u gemakkelijk, maar als u naar een permanente oplossing zoekt kunt u beter voor hout, vinyl of een gietvloer kiezen. Zeker als u al een gietvloer laat aanleggen is dit een duurzame en stijlvolle optie voor trapbekleding. Vraag een vrijblijvende offerte aan en kom langs in de showroom voor advies.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.