Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Mauve: dé kleur voor een warm en gezellig interieur

Wat voor kleur is mauve?

Mauve is een unieke combinatie van de kleuren paars, roze en grijs. De naam is afgeleid van de synthetische organische kleurstof mauveïne, die in 1865 werd ontdekt. Het is een verfijnde variant van magenta, met een vleugje violet. Deze veelzijdige kleur kan zowel als accentkleur als basiskleur dienen. Ideaal voor liefhebbers van paars die de intensiteit willen matigen.

Mauve op de muur

Als u overweegt om de muur in mauve te verven, is het belangrijk om goed naar het licht in de ruimte te kijken. Als u alle muren in deze kleur verft, kan het snel donker worden, vooral als er weinig ramen zijn. Is dat uw doel, dan zit u goed, zoals op de foto hieronder een groot kookeiland met houtpanelen voor een stijlvolle warmte zorgt. Vrijwel ieder merk biedt muurverf in meerdere tinten mauve aan. Daardoor kunt u kiezen tussen donkere en lichtere tinten, mat of glanzend. Het is altijd verstandig om de verf eerst op een klein stukje muur te testen, zodat u kunt zien hoe het licht de kleur beïnvloedt en hoe het past bij de rest van het interieur.

Wilt u de muur niet volledig verven, maar wel een speelse touch geven? Dan kunt u met creatieve ideeën een spannend eindresultaat neerzetten. Schilder bijvoorbeeld een omgekeerde lambrisering, waarbij u 90% van de muur wit laat en het overige deel en het plafond in mauve verft. Een andere optie is om de onderkant van de muur met een donkerdere paarse kleur, zoals aubergine, te verven en deze te laten overlopen in mauve, voor een mysterieuze uitstraling.

Donkere houten panelen voor het kookeiland met een mauve muur

Mauve muur combineren met uw interieur

Als u ervoor kiest om de muur in mauve te verven, wilt u natuurlijk de rest van de ruimte hierop afstemmen. Gelukkig is het een veelzijdige kleur die u gemakkelijk toepast in elke woonstijl. Als u een romantische uitstraling wilt creëren, combineer dan de muur met meubels en een vloer in lichte, zachte kleuren. Een taupe velours bank past hier goed bij en maakt de ruimte warm en zacht.

Bent u meer gecharmeerd van een stoerdere uitstraling? Kies dan voor een combinatie van mauve met donkere kleuren. Hiermee geeft u uw interieur een statige look, vooral in combinatie met donkere houten meubels en een Beton Cire wand. Gaat u liever voor een Scandinavische woonstijl? Plaats dan een strakke wandkast tegen de muur en combineer deze met zachte, lichte kleuren. Door de wandkast te vervangen door een gouden lijst, krijgt het interieur een klassieke touch. Zo ziet u dat het een kleur is die in bijna elk interieur past.

Combineren met andere kleuren

Bij het combineren van mauve met andere kleuren zijn er talloze mogelijkheden. Omdat mauve een uitgesproken kleur is, is de meest elegante en stijlvolle oplossing om het te combineren met neutralere tinten. Kies bijvoorbeeld voor gebroken wit, camel of zandtonen, zoals in de eetkamer met lichte gietvloer op de foto hieronder is gedaan. Deze warme kleuren harmoniëren prachtig met het koele grijs van de kleur. Ook een combinatie met wit is heel geschikt, omdat dit zorgt voor een frissere uitstraling. Als u daarentegen kiest voor donkere kleuren, krijgt de ruimte juist een stoerdere uitstraling.

Mauve op de muur met een lichte gietvloer

Meubels en accessoires

Naast het verven van de muur, kunt u deze kleur ook verwerken in meubels en decoratie. Fluweel beklede mauve banken en stoelen voegen een vleugje luxe toe aan uw interieur, vooral bij een romantische of klassieke woonstijl. Met een gekleurd dekbedovertrek of romantisch behang creëert u al snel een romantische slaapkamer. Mauve komt ook veel voor in stoffen, zoals tapijten en kussens, met als prachtige voorbeeld de foto hieronder. Accenten in mauvekleur passen goed bij elke woonstijl, dus schaf een paar kaarsen, wanddecoraties en vazen aan en geef uw huis wat kleur.

mauve kussens en vloerkleed

Mauve en gietvloeren

Voor een naadloze en eigentijdse uitstraling kunt u mauve combineren met een gietvloer. Zandtint gietvloeren en andere zachte gietvloerkleuren vormen de perfecte basis voor een kleurig interieur. Deze moderne vloer combineert moeiteloos met verschillende woonstijlen en kleurenschema’s. Door de strakke en uniforme uitstraling van een gietvloer komt de sfeer van mauve volledig tot zijn recht. Voeg meubels en accessoires toe in neutrale tinten om een gebalanceerd geheel te creëren. Interieurs met een gietvloer zijn niet alleen stijlvol, maar ook duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, waardoor het een ideale keuze is voor drukbezochte ruimtes in uw huis.

Profiteer van de kracht van mauve en transformeer uw interieur naar een warme en gezellige ruimte!

Bron afbeelding 1: Pinterest

Bron afbeelding 2: Pinterest

Bron afbeelding 3: Pinterest

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.