Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Gietvloer scheuren: zo voorkomt u ze

Een gietvloer is een aanwinst voor ieder interieur. Zo’n vloer ziet er strak en modern uit, is duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Maar er zit ook een keerzijde aan een gietvloer. U kunt bijvoorbeeld last krijgen van scheuren in uw gietvloer. Dat is niet leuk om te zien, vooral op plekken in huis waar u het niet kunt verbergen. Ontdek hier hoe u die scheuren voorkomt of hoe u – als het kwaad al is geschied – er vanaf komt.

Wat is eigenlijk de oorzaak van scheuren in een gietvloer? Een gietvloer is altijd vatbaar voor beschadiging. Er zijn een aantal redenen waarom er scheuren in een gietvloer ontstaan:

  • Uitzetting: Gietvloeren kunnen uitzetten en krimpen als reactie op veranderingen in temperatuur en vochtgehalte. Daardoor ontstaat er druk op de vloer.
  • Verkeerde installatie: Als een gietvloer niet goed wordt geïnstalleerd, komen er zwakke plekken in de vloer.
  • Te zware belasting: Als een gietvloer te veel is belast, kan dit beschadigingen en scheuren veroorzaken.

Scheuren in gietvloeren voorkomen

U weet nu hoe de meeste scheuren in gietvloeren worden veroorzaakt. Gelukkig zijn er dingen die u kunt doen om die scheuren te voorkomen:

  • Professionele Installatie: Zorg ervoor dat u een ervaren professional inschakelt om uw gietvloer te installeren. Met de juiste voorbereiding en techniek voorkomt u namelijk scheuren in de vloer.
  • Temperatuur en vocht: Een te hoge temperatuur of veel vocht in huis kan leiden tot het uitzetten of juist krimpen van de gietvloer.
  • Gebruik bescherming: Plaats viltglijders onder meubels om krassen te voorkomen en vermijd het gebruik van scherpe voorwerpen op de vloer. Gebruik ook matten bij de ingangen om vuil buiten te houden.
  • Regelmatig onderhoud: Onderhoud is essentieel om scheuren te voorkomen. Houd de vloer schoon en gebruik geschikte reinigingsmiddelen.
  • Vermijd zware belasting: Als u bijvoorbeeld meubels verplaatst, til ze dan op in plaats van ze over de vloer te slepen.

Scheuren in een gietvloer wegwerken

Ontstaan er ondanks uw inspanningen toch scheuren in de gietvloer? Dan is het belangrijk om een professional in te schakelen. Om een scheur in een gietvloer te verhelpen is deskundige kennis nodig. Zo krijgt de vloer zijn schoonheid en functionaliteit terug.

Professionals zullen eerst de oorzaak van de scheuren analyseren. Als uitzetting of juist krimp het probleem is, dan kunnen ze met een elastische voeg beweging in de vloer opvangen. Soms is verdere inspectie nodig om te bepalen wat de oorzaak is van de scheuren. Als de oorzaak bekend is, kunt u maatregelen treffen om de vloer te herstellen.

Het is belangrijk eerst de ernst van de schade aan de gietvloer te bepalen. Op basis daarvan weet u wat er nodig is om het te herstellen. Zo kunt u scheuren bijvoorbeeld vullen met de juiste materialen of de vloer opnieuw afwerken.

Voorkom scheuren in uw gietvloer

Een gietvloer is een investering die zichzelf terugverdient ook al is prijs van een gietvloer bij aanschaf hoger dan bijvoorbeeld een laminaat vloer. Het is wel belangrijk om te weten dat er scheuren in de vloer kunnen ontstaan én dat u dat kunt voorkomen. Denk dan aan de juiste installatie, regelmatig onderhoud en het vermijden van zware belasting. Ontstaat er toch schade in de vorm van een scheur? Schakel dan professionele hulp in. Een deskundige van coatingvloer.nl kan ervoor zorgen dat uw gietvloer weer in zijn oorspronkelijke staat wordt hersteld.

Foto van auteur

Gietvloer Specialist

Onze gietvloer specialist deelt zijn kennis en expertise in informatieve blogs. Benieuwd wat de laatste trends zijn in de wereld van gietvloeren? Wilt u graag advies over de beste gietvloer voor een bedrijfsruimte? Of bent u benieuwd hoe u die nieuwe gietvloer zo lang mogelijk mooi en vrij van scheuren houdt? Onze specialist in gietvloeren weet het als de beste en legt u alles uit.Meer weten over gietvloeren en welke vloer bij uw project past? Ook in onze showroom staan gietvloer specialisten klaar om u te helpen. Maak een afspraak en kom gauw langs! Neem contact met ons op.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.