Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

5 voordelen van woonbeton

Een industrieel interieur wordt vaak al snel geassocieerd met een betonvloer. En terecht, want beton heeft de stoere, robuuste uitstraling die zo kenmerkend is voor de industrie. Bovendien matcht hij goed met de rauwe, bakstenen muur waar menig industrieliefhebber van droomt. Maar een betonnen vloer is hard en koud en daardoor niet erg comfortabel. Het perfecte alternatief? Woonbeton; hiermee profiteert u van de industriële looks van beton, maar van de praktische voordelen van woonbeton.

Woonbeton is dun

Woonbeton is relatief dun en is al verkrijgbaar vanaf 3mm. Allereerst vergemakkelijkt dit het combineren van woonbeton met een andere vloer, want hierdoor heeft u geen onderlaag nodig om de andere vloer op gelijke hoogte te brengen. Maar de beperkte dikte van woonbeton heeft ook nog een ander voordeel. Daar komen we nu op.

Woonbeton combineren met vloerverwarming

Het relatief dunne woonbeton geleidt warmte namelijk goed. Woonbeton heeft van zichzelf altijd al een aangename temperatuur, maar door het te combineren met vloerverwarming vergroot u het woongenot nog wat extra. Een betonnen vloer is hard en zal gaan scheuren wanneer temperatuurverschillen te groot worden, maar bij woonbeton is dit niet het geval. Nooit meer koude voeten dus!

Comfortabel en geluiddempend

Hierboven maakten we al een bruggetje naar de flexibele eigenschap van woonbeton. Het materiaal reageert daardoor goed op temperatuurverschillen, maar werkt ook geluiddempend. Geluidstrillingen worden door de vloer opgevangen en verwerkt, waardoor ze niet worden doorgegeven aan aangrenzende ruimten. Bovendien zorgt de flexibiliteit van woonbeton voor een zachte ondergrond.

Kleur bekennen

Woonbeton is verkrijgbaar in honderden kleuren, waardoor u uw vloer volledig kunt aanpassen aan uw interieur. Kies voor een gewaagde kleur of ga voor een typische betonlook in een grijstint.

Onderhoudsvriendelijk

En last but not least: woonbeton is vuilafstotend, waardoor u het gemakkelijk schoon kunt maken. Woonbeton is dan ook geschikt voor iedere ruimte in huis, zelfs in de keuken. Uiteraard is het belangrijk om hardnekkige vlekken zo snel mogelijk van de vloer te verwijderen om te voorkomen dat ze in het woonbeton trekken.

Woonbeton toepassen in uw pand?

Bent u overtuigd van de voordelen van woonbeton? Neem dan contact met ons op en vraag een vrijblijvende offerte op. Natuurlijk kunt u ook met vragen bij ons terecht. We voorzien u graag van passend advies over woonbeton in uw woning of bedrijfspand. We kijken ernaar uit u het plezier van woonbeton te laten beleven.

Foto van auteur

Gietvloer Specialist

Onze gietvloer specialist deelt zijn kennis en expertise in informatieve blogs. Benieuwd wat de laatste trends zijn in de wereld van gietvloeren? Wilt u graag advies over de beste gietvloer voor een bedrijfsruimte? Of bent u benieuwd hoe u die nieuwe gietvloer zo lang mogelijk mooi en vrij van scheuren houdt? Onze specialist in gietvloeren weet het als de beste en legt u alles uit.Meer weten over gietvloeren en welke vloer bij uw project past? Ook in onze showroom staan gietvloer specialisten klaar om u te helpen. Maak een afspraak en kom gauw langs! Neem contact met ons op.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.