Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Zwarte gietvloer

Voor ieder interieur bestaat een andere gietvloer. Niet alleen in de vorm van gietvloersoorten, maar ook de grote verscheidenheid aan kleurvariaties maken de gietvloer tot een veelzijdige en geliefde vloerkeuze. Wilt u een unieke basis leggen voor een exclusief en stijlvol interieur? Overweeg dan zeker een gietvloer zwart. Zwarte gietvloeren geven uw ruimte een warme, donkere sfeer en zijn bovendien eenvoudig te combineren met andere kleuren. We gaan in dit artikel dieper in op zwarte gietvloeren in een modern interieur, op gietvloer kosten, opvallende eigenschappen van een gietvloer zwart en bespreken ook een bijzonder type gietvloer in zwart: de steentjes gietvloer zwart.

Gietvloer zwart in modern interieur

Moderne interieurs en zwarte gietvoeren gaan uitstekend samen. Zeker in smalle ruimtes doet de zwarte gietvloer het goed, want de donkere kleur zorgt ervoor dat de ruimte breder lijkt. Donkere gietvloeren laten zich het beste combineren met contrasterende meubels en wanden. Onthoud daarbij hoe lichter de kleur van de muren, des te scherper het contrast. Kiest u voor een witte muur dan valt het contrast extra op, maar schildert u de muren in een grijsblauwe kleur dan is de overgang al minder groot. Door te variëren met steeds donkerder wordende kleuren in uw interieur creëert u een ton-sur-ton effect. Zo kunt u bijvoorbeeld bij een gietvloer zwart voor een donkergrijze bank kiezen, fauteuils in een donkere taupe en een lichte taupe-tint op de muren om dat effect te bereiken. Varieer met kleur in uw interieur.

Verlichting en zwarte gietvloer

Goede verlichting is essentieel bij een zwarte gietvloer. Anders dan de lichte gietvloeren die zorgen voor extra lichtopbrengst door weerkaatsing, absorbeert de gietvloer zwart het licht. Daar wordt de ruimte donker van. Plaats de gietvloer zwart in een ruimte met hoge of grote ramen voor veel daglicht of houdt rekening met extra verlichtingspunten in uw lichtplan. Met extra detailverlichting kunt u een warme, knusse sfeer behouden terwijl u toch voldoende licht in huis heeft.

Kosten gietvloer zwart

Als u voor de meest duurzame gietvloer zwart kiest ligt de gemiddelde vierkante meterprijs tussen de € 60,- en de € 80,-. Bij Coatingvloer.nl hebben we onze PU Gietvloer Green Line ontworpen speciaal voor duurzaam wonen. In de gietvloerprijs zijn de arbeidskosten in verwerkt materiaalkosten, voor eventuele extra’s zoals vloerverwarming rekenen we een meerprijs. Wilt u weten wat een deze gietvloer of een andere soort gietvloer zwart in uw situatie gaat kosten? Lees meer over gietvloer prijzen of laat direct een vrijblijvende prijsopgave maken.

Gietvloer prijzen

Eigenschappen zwarte gietvloer

Naast de originele kleur, heeft de gietvloer zwart nog een aantal andere eigenschappen die we hier bespreken. Denk maar aan het naadloze oppervlak waardoor de vloer extra gemakkelijk te reinigen is. Deze eigenschap maakt de zwarte gietvloer een bijzonder hygiënische en stofvrije vloer. Dat is handig, want door de zwarte kleur zijn stof en vuiltjes wel sneller zichtbaar dan bij een grijze vloer. Gelukkig kunt u dit eenvoudig oplossen door even met de stofwisser over de vloer te lopen. Gietvloeren hebben überhaupt weinig onderhoud nodig, wekelijks dweilen met een lichtvochtige mop en eens in de drie maanden grondig reinigen met ECO cleaner houdt de zwarte gietvloer in topconditie.

Zwarte gietvloer met steentjes

Naast de populaire PU gietvloer biedt Coatingvoer.nl nog meer gietvloer variaties aan. Een van deze vloeren levert een bijzonder stijlvol resultaat op in een zwarte uitvoering. Grindvloeren, ook wel bekend als gietvloeren met steentjes, bestaan uit fijngemalen rivierkwarts of grind vermengd met een bindende kunsthars. Deze gietvloer zwart kunt u laten uitvoeren in met grind dat van nature zwartgekleurd is, maar u kunt ook kiezen voor door ons gekleurd grind. Door de steentjes krijgt de grindvloer niet een volledig egaal zwarte gietvloerlook, maar ontstaat er een lichte variatie in het zwart door de structuur en lichtinval. Daar komt bij dat u grindvloeren met meerdere kleuren steentjes kun laten maken, waardoor de kleur nog gemêleerder wordt. Denk bijvoorbeeld aan een grindvloer met een heel klein beetje antraciet of zwartblauw.

Wilt u een zwarte gietvloer bij u thuis of op kantoor laten aanleggen? Neem contact op voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.