Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Waarom steeds meer ondernemers voor een gietvloer kiezen

Gietvloeren worden met het jaar populairder. Hoewel de oorsprong van de gietvloer te vinden is in fabriekspanden, zagen we de laatste jaren vooral de populariteit stijgen bij woningbezitters. Nu krijgen ook steeds meer ondernemers dit type vloer op hun netvlies. Maar waarom kiezen steeds meer ondernemers voor een gietvloer in hun winkelpand of kantoor?

De oorsprong van de gietvloer

In de jaren 60 van de vorige eeuw werden er steeds meer gietvloeren gelegd in industriële panden zoals fabrieken en magazijnen. Geen wonder, want gietvloeren zijn uitermate sterk en makkelijk schoon te maken. Het duurde niet lang voor architecten en andere ontwerpers door hadden dat een gietvloer ook uitstekend te combineren is met een modern, luxe en comfortabel interieur. Daarom zagen we aan het einde van de vorige eeuw dat er steeds meer gietvloeren in woonhuizen werden geplaatst. Die trend hield aan, met een plotselinge piek in de afgelopen vijf á tien jaar.

De voordelen van een gietvloer in je bedrijfspand

Het is geen wonder dat gietvloeren zo populair zijn. Ze hebben namelijk een aantal eigenschappen die je niet in andere soorten vloeren vindt. Hieronder gaan we dieper in op waarom een gietvloer juist voor winkelpanden, kantoren en fabriekspanden de ideale vloer is.

Een lange levensduur

Een gietvloer is bij uitstek een duurzame keuze omdat ze zo lang meegaan. Gietvloeren worden gemaakt van hoogwaardige materialen. Deze materialen zijn ontzettend goed bestemd tegen slijtage en geschikt voor intensief gebruik. In een fabriek of kantoorruimte wordt immers veel gelopen.

Ook staan er vaak zware spullen op de vloer. Een gietvloer kan dat allemaal goed hebben. Dit vloertype is slijtvast en kan prima tegen vocht. Een ideale keuze voor wie niet veel bezig wil zijn met onderhoud. Een duurzame keuze omdat ze daardoor tientallen jaren goed blijven, met hooguit een opknapbeurt tussendoor.

Weinig onderhoud nodig

Door het naadloze oppervlak en de vochtbestendigheid is een gietvloer ook heel makkelijk schoon te maken. Een stofzuiger of bezem eens in de zoveel tijd is meer dan voldoende. Een vochtige doek is genoeg om vlekken weg te werken. Er zitten geen voegen of scheuren in een gietvloer, dus daar kan ook geen vuil ophopen.

Kan tegen chemicaliën

Een gietvloer kan niet alleen uitstekend tegen vloeistoffen, maar in algemene zin tegen de meeste chemicaliën. Heeft u dus een bedrijf waar gewerkt wordt met sterke stoffen? Dan is een gietvloer een goede keuze.

Verminderde geluidsoverlast en verhoogde comfort

De meeste gietvloeren hebben een sterk dempend effect. Ze voelen daardoor comfortabel aan bij het lopen maar verminderen ook sterk geluidsoverlast in de ruimte én daarbuiten. Daardoor zijn ze bijvoorbeeld perfect voor kantoren of winkels waar tot laat wordt gewerkt of veel wordt gestaan.

Advies nodig?

Bent u ondernemer en overweegt u een gietvloer voor uw winkelpand, kantoor of fabrieksruimte? We informeren u graag over de opties voor een gietvloer in uw bedrijf. Bij Coatingvloer.nl heeft u bovendien volop keuze uit soorten vloeren. Neem contact op of kom langs in onze showroom.

Foto van auteur

Gietvloer Specialist

Onze gietvloer specialist deelt zijn kennis en expertise in informatieve blogs. Benieuwd wat de laatste trends zijn in de wereld van gietvloeren? Wilt u graag advies over de beste gietvloer voor een bedrijfsruimte? Of bent u benieuwd hoe u die nieuwe gietvloer zo lang mogelijk mooi en vrij van scheuren houdt? Onze specialist in gietvloeren weet het als de beste en legt u alles uit.Meer weten over gietvloeren en welke vloer bij uw project past? Ook in onze showroom staan gietvloer specialisten klaar om u te helpen. Maak een afspraak en kom gauw langs! Neem contact met ons op.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.