Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

10 tips voor een industrieel interieur

Een industrieel interieur is momenteel erg populair. Binnen deze interieurstijl vallen de rauwe, onafgewerkte muren en praktische industriële meubels op. Voor een stoer en modern ontwerp zit u goed bij het industriële interieur. Hoewel deze stijl ontstaan is toen fabriekshallen met hoge plafonds in gebruik werden genomen als woonruimtes, is de industriële stijl geschikt om toe te passen in elke woning. Wij geven u tips voor een industrieel interieur bij u thuis.

1. Sobere kleuren

Bij een industrieel interieur horen stoere en sobere kleuren als bruin, grijs, zwart en wit. Zeker als het gaat om de muren en de vloer vormen deze kleurtinten een geliefd basispalet. Qua meubels of decoratie is het leuk om enkele kleurrijke items toe te voegen die meteen in het oog springen. Denk bijvoorbeeld aan een rode industriële lamp of een groene leren stoel. Omdat staal een veelgebruikt materiaal is in deze woonstijl zijn er ook vaak zilvertinten te vinden, denk aan de afzuigkap boven een kookeiland of metalen sta- en wandlampen. Laat u deze onderdelen in messing uitvoeren dan geeft u uw interieur een chic randje.

Industriële gietvloer

2. Bakstenen muur

Met een bakstenen muur heeft u direct de sfeer van een New Yorks loft in uw eigen woning. Is uw muur opgebouwd met bakstenen en zit hier een laag stucwerk overheen? Dan kan u de gestucte lagen geheel of deels weghalen en de rauwe muur blootleggen. Heeft u geen bakstenen muur? Dan zijn er nog steeds mogelijkheden om dit effect na te bootsen met baksteenstrips. Ook een ruige betonnen muur staat erg mooi in een industrieel interieur. Beton Cire aanbrengen op de muur is een van de manieren om zo’n betonlook te creëren.

3. Vintage item

Uiteraard lijken de beste meubels voor een industrieel interieur rechtstreeks uit een fabriekshal te komen, ze zijn robuust en praktisch. Maar een vintage blikvanger staat ook prachtig in uw industriële interieur. Denk aan een mooie leren chesterfield bank of stoere eyecatcher zoals een ouderwetse jukebox. Zolang het vintage item in de sfeer past is en niet te romantisch past het goed bij uw industriële interieur.

4. Oude fabrieksobjecten

Om het échte industriële gevoel te creëren, kunt u ook oude fabrieksobjecten toevoegen aan uw industrieel moderne woonkamer. Denk hierbij aan een oude werkbank, een metalen lockerkast of een verweerde staande klok. Deze meubelstukken hebben niet alleen een decoratieve waarde, maar vertellen ook een verhaal over de geschiedenis van de industrie. Zo geeft u uw industriële interieur een uniek en persoonlijk karakter.

5. Cementgebonden gietvloer

Als het op vloeren aankomt zijn er een aantal opties, waar een cementgebonden gietvloer een van is. Deze vloer lijkt net een betonnen vloer, maar heeft veel voordelen ten opzichte van klassiek beton. Een cementgebonden gietvloer is makkelijker in onderhoud en is erg duurzaam. Met duurzaam doelen we op de levensduur van de vloer, maar ook op de manier waarop deze vloer in een duurzaam interieur past. Cementgebonden gietvloeren laten zich namelijk uitstekend combineren met vloerverwarmingssystemen door hun gunstige warmteoverdracht. Ook is een cementgebonden gietvloer veel comfortabeler. Kies voor een grijstint, zodat het niet te onderscheiden is van echt beton.

6. Maak gebruik van groen

Ook kamerplanten vormen een mooie toevoeging voor een industrieel moderne woonkamer. Ze zorgen voor een natuurlijke en rustige uitstraling. De urban jungle is niet voor niets zo populair bij liefhebbers van een industrieel interieur. Kies bijvoorbeeld voor grote groene planten in een stoere metalen plantenbak. Dit schept een mooi contrast tussen het organische groen en het harde metaal.

7. Industriële lampen

Industriële lampen maken het interieur helemaal af. Kies bijvoorbeeld voor de typerende hangende fabriekslampen of voor een staande metalen lamp. Lampen met grote kappen doen het inmiddels goed in verschillende stijlen, voor de industriële uitstraling zijn de robuuste metalen uitvoering het meest geschikt. Ook metalen bureaulampen met een scharnierende arm passen goed bij de industriële stijl. Met scharnierlampen pas je het verlichtingspunt makkelijk aan, verlicht je de muur dan is de textuur goed zichtbaar en ga je op de bank zitten lezen dan verplaats je het licht naar jouw zitplek. Ze zijn dus praktisch én hebben tegelijkertijd een industriële vormgeving.

8. Functionele meubels in industriële stijl

Meubels in een industrieel interieur hebben vaak een functionele vormgeving en zijn gemaakt van grove materialen als hout, metaal en leer. Denk aan metalen stellingkasten, grote houten tafels en een leren fauteuil. Ook oude schoolstoelen, van hout met metaal, passen uitstekend bij een industrieel ingericht huis. Voeg daar een oude werkbank aan toe die je omtovert tot bureau en het plaatje is compleet.

9. Een stoere haard of kachel

Als u er de ruimte voor heeft, mag een mooie open haard of kachel eigenlijk niet ontbreken in uw industriële interieur. Een nostalgische kachel van zwart metaal of een open haard gemaakt uit beton maakt uw industrieel moderne woonkamer letterlijk en figuurlijk helemaal hot.

10. Laat kabels en leidingen zien

Niet alleen de ruwe bouwmaterialen mogen gezien worden, laat ook de draagbalken en buizen zien. Om de industriële sfeer helemaal af te maken kunt u ervoor kiezen om de elektriciteitskabels en de waterleidingen niet in een muur te laten wegwerken. Hoewel het de vraag is of aannemers het zo willen opleveren, kan dit het makkelijkste wanneer u een nieuwbouwhuis laat bouwen.

Industrieel moderne woonkamer of andere ruimte?

Gaat u voor industrieel modern in de woonkamer of geeft u liever uw slaapkamer een stoere make-over? Een industrieel interieur kan overal toegepast worden, van de woonkamer en keuken tot aan de badkamer en slaapkamer. Het gebruik van verschillende texturen en materialen is een belangrijk aspect van een industrieel interieur. Denk bijvoorbeeld aan een design betonvloer gecombineerd met een leren loungebank en metalen accessoires in uw industrieel moderne woonkamer.

Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Wat dacht u bijvoorbeeld van een houten tafel met metalen poten in uw industriële keuken of een jute tapijt in combinatie met een opvallende velvet stoel in de slaapkamer? Door verschillende texturen en materialen met elkaar te combineren, geeft u uw ruimtes een interessante en unieke uitstraling.

Aan de slag met uw industriële interieur

Hopelijk hebben deze tips u op weg geholpen om een industrieel interieur te creëren dat helemaal bij uw persoonlijke smaak past. Vergeet niet dat uw industrieel moderne woonkamer echt niet perfect hoeft te zijn. Juist die ruwe randjes en onafgewerkte details zorgen voor die stoere en robuuste uitstraling. Dus durf te experimenteren en laat uw creativiteit de vrije loop. Zo creëert u het ultieme industriële interieur waar iedereen jaloers op is.

Bron afbeelding: Pinterest
Bron afbeelding: Pinterest

Foto van auteur

Gietvloer Specialist

Onze gietvloer specialist deelt zijn kennis en expertise in informatieve blogs. Benieuwd wat de laatste trends zijn in de wereld van gietvloeren? Wilt u graag advies over de beste gietvloer voor een bedrijfsruimte? Of bent u benieuwd hoe u die nieuwe gietvloer zo lang mogelijk mooi en vrij van scheuren houdt? Onze specialist in gietvloeren weet het als de beste en legt u alles uit.Meer weten over gietvloeren en welke vloer bij uw project past? Ook in onze showroom staan gietvloer specialisten klaar om u te helpen. Maak een afspraak en kom gauw langs! Neem contact met ons op.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.