Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Tips voor een industrieel interieur

Een industrieel interieur is momenteel erg populair. Binnen deze interieurstijl vallen de rauwe, onafgewerkte muren en praktische industriële meubels op. Voor een stoer en modern ontwerp zit u goed bij het industriële interieur. Hoewel deze stijl ontstaan is toen fabriekshallen met hoge plafonds in gebruik werden genomen als woonruimtes, is de industriële stijl geschikt om toe te passen in elke woning. Wij geven u tips voor een industrieel interieur bij u thuis.

1. Sobere kleuren

Bij een industrieel interieur horen stoere en sobere kleuren als bruin, grijs, zwart en wit. Zeker als het gaat om de muren en de vloer vormen deze kleurtinten een geliefd basispalet. Qua meubels of decoratie is het leuk om enkele kleurrijke items toe te voegen die meteen in het oog springen. Denk bijvoorbeeld aan een rode industriële lamp of een groene leren stoel. Omdat staal een veelgebruikt materiaal is in deze woonstijl zijn er ook vaak zilvertinten te vinden, denk aan de afzuigkap boven een kookeiland of metalen sta- en wandlampen. Laat u deze onderdelen in messing uitvoeren dan geeft u uw interieur een chic randje.

Industriële gietvloer

2. Bakstenen muur

Met een bakstenen muur heeft u direct de sfeer van een New Yorks loft in uw eigen woning. Is uw muur opgebouwd met bakstenen en zit hier een laag stucwerk overheen? Dan kan u de gestucte lagen geheel of deels weghalen en de rauwe muur blootleggen. Heeft u geen bakstenen muur? Dan zijn er nog steeds mogelijkheden om dit effect na te bootsen met baksteenstrips. Ook een ruige betonnen muur staat erg mooi in een industrieel interieur. Beton Cire aanbrengen op de muur is een van de manieren om zo’n betonlook te creëren.

3. Vintage item

Uiteraard lijken de beste meubels voor een industrieel interieur rechtstreeks uit een fabriekshal te komen, ze zijn robuust en praktisch. Maar een vintage blikvanger staat ook prachtig in uw industriële interieur. Denk aan een mooie leren chesterfield bank of stoere eyecatcher zoals een ouderwetse jukebox. Zolang het vintage item in de sfeer past is en niet te romantisch past het goed bij uw industriële interieur.

4. Cementgebonden gietvloer

Als het op vloeren aankomt zijn er een aantal opties, waar een cementgebonden gietvloer een van is. Deze vloer lijkt net een betonnen vloer, maar heeft veel voordelen ten opzichte van klassiek beton. Een cementgebonden gietvloer is makkelijker in onderhoud en is erg duurzaam. Met duurzaam doelen we op de levensduur van de vloer, maar ook op de manier waarop deze vloer in een duurzaam interieur past. Cementgebonden gietvloeren laten zich namelijk uitstekend combineren met vloerverwarmingssystemen door hun gunstige warmteoverdracht. Ook is een cementgebonden gietvloer veel comfortabeler. Kies voor een grijstint, zodat het niet te onderscheiden is van echt beton.

5. Industriële lampen

Industriële lampen maken het interieur helemaal af. Kies bijvoorbeeld voor de typerende hangende fabriekslampen of voor een staande metalen lamp. Lampen met grote kappen doen het inmiddels goed in verschillende stijlen, voor de industriële uitstraling zijn de robuuste metalen uitvoering het meest geschikt. Ook metalen bureaulampen met een scharnierende arm passen goed bij de industriële stijl. Met scharnierlampen pas je het verlichtingspunt makkelijk aan, verlicht je de muur dan is de textuur goed zichtbaar en ga je op de bank zitten lezen dan verplaats je het licht naar jouw zitplek. Ze zijn dus praktisch én hebben tegelijkertijd een industriële vormgeving.

6. Functionele meubels in industriële stijl

Meubels in een industrieel interieur hebben vaak een functionele vormgeving en zijn gemaakt van grove materialen als hout, metaal en leer. Denk aan metalen stellingkasten, grote houten tafels en een leren fauteuil. Ook oude schoolstoelen, van hout met metaal, passen uitstekend bij een industrieel ingericht huis. Voeg daar een oude werkbank aan toe die je omtovert tot bureau en het plaatje is compleet.

7. Laat kabels en leidingen zien

Niet alleen de ruwe bouwmaterialen mogen gezien worden, laat ook de draagbalken en buizen zien. Om de industriële sfeer helemaal af te maken kunt u ervoor kiezen om de elektriciteitskabels en de waterleidingen niet in een muur te laten wegwerken. Hoewel het de vraag is of aannemers het zo willen opleveren, kan dit het makkelijkste wanneer u een nieuwbouwhuis laat bouwen.

Bron afbeelding: Pinterest
Bron afbeelding: Pinterest

Vrijblijvende offerte

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag in uw mail box.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.